Przepis na : śniadanie
Szukając inspiracji śniadaniowych, zorientowałam się, że nie robiłam jeszcze placków jogurtowych. Korzystając z wolnej chwili zabrałam się za ich przygotowanie. Są bardzo podobne do innych placków, jednak znaczącą różnicą jest dodatek jogurtu naturalnego, którego obecność nadaje plackom puszystości i mięciutkiej struktury. Placki są bardzo bardzo dobre, a dodatek borówek nadał owocowo-kwaskowego smaku. Składniki: 60 g mąki gryczanej 150 g jogurtu greckiego 1 jajko 15 g cukru kokosowego ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...