Chyba najlepsze ciasto jogurtowe jakie jadłam do tej pory. Wilgotne , puszyste i ta maślana kruszonka....ach tylko się zachwycać ;) Naprawdę polecam w takie gorące dni do mrożonej kawki albo herbatki :) Blacha : 29 x 24 cm Temp. pieczenia 180C Czas pieczenia: 20 min.+ 50 min Składniki: 3 szkl. mąki kostka masła 3/4 szkl. cukru pudru 2 jajka i 1 żółtko łyżeczka proszku do pieczenia 150 g jogurtu naturalnego truskawki 1/2 szkl. cukru Sposób przygotowania : 1/2 kostki masła ucieramy z cukrem pudrem, jajkami i żółtki... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...