jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:9/96)

Ziemniaki w całości z wypełnieniem z jajka, sosu pomidorowego, suszonej szynki z szybkowaru 203

ziemniaki za to, że można z nich bez trudu przygotować coś smacznego i pożywnego - coś, co sprawdzi się w każdych okolicznościach, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ziemniaki faszerowane jajkiem wyśmienicie smakują z dodatkiem kefiru lub maślanki. Można oblać je roztopionym masłem lub sosem pomidorowym, posypać świeżymi ziołami. Z wydrążonego miąższu ziemniaka(...)ściereczką lub papierowym ręcznikiem i usmaż tak, jak smaży się frytki jeśli posiadasz frytownicę wielofunkcyjną, wystarczy, że do osuszonych kawałków miąższu ziemniaka dodasz ok. 1 łyżeczkę oleju, wymieszasz i nastawisz na smażenie Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Ziemniaki faszerowane Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania

Szybko Szybkowar
Kotlety mielone z pieczarkami i papryką 241

Dziś przepis na kotlety mielone przez wszystkich znane i kochane.  Mielone jak mielone... ale takie faszerowane pieczarkami i papryka okazały się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki

magiczna kuchnia Kasi
Udka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami 304

Już jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na udka faszerowane pieczarkami , różnymi warzywami jak i samym szpinakiem . Mięso przygotowane w ten sposób jest soczyste i bardzo smaczne. Ponadto roladki nie trzeba podsmażać. Wystarczy udka złożyć za pomocą wykałaczek i ciasno ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pycha! Udka świetnie smakują podane z ugotowanym ryżem jak i ziemniakami.  Składniki

Ugotować
Pasta jajeczna 164

Jajka goszczą na naszych stołach pod różnymi postaciami- na twardo, na miękko, sadzone, faszerowane czy po prostu jako jajecznica. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną. Pyszną i banalnie prostą w przygotowaniu i co najważniejsze idealną na każdą okazję. Zapraszam!!!   Składniki: 8 jajek, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu   Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy

Passion of Cooking
Faszerowana papryka 202

przez kilka minut. Połówki papryk dokładnie wypełniamy farszem. Papryki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez ok. 40 minut. Faszerowaną paprykę można podawać jako przekąskę lub dodatek do dania głównego. Czerwona papryka to skarbnica witamin i składników odżywczych. Zawiera błonnik, witaminę C, z grupy B, rutynę i beta-karoten. Zwalnia procesy powstawania

My Chcemy Jeść
Faszerowane grzyby Portobello 258

Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako przystawkę lub przekąskę, warto po upieczeniu podzielić każdy na cztery części. Jeżeli podamy taki grzyb w całości z dużą porcją sałaty - będziemy mieli całkiem solidne danie np na lunch. składniki 4 duże grzyby Portobello

Stare Gary
Jajka w innym spojrzeniu 185

Przeważnie jajka podawane są przekrojone i posypane papryką bądź ozdobione majonezem. Rzadziej się zdarzają jajka faszerowane. Oto kilka pomysłów jak podać jajka. Kura Aby jajko przypominało kurę wystarczy tylko wykorzystać 2 plasterki ugotowanej marchewki i 2 ziarna pieprzu. Z jednego plastra marchewki wycinamy dziobek a z drugiego grzebień. Na czubku jajka robimy nacięcie i wciskamy grzebień, dziobek wystarczy

Mama Gotuje
Galantyna z kurczaka 208

Zawsze zastanawiałam się jak podzielić na porcje faszerowanego kurczaka. Jest na to sposób. Należy kurczaka wyluzować, czyli pozbyć się kości i nie jest to trudne.  Galantyna smakuje na ciepło i na zimno.  Składniki: 1 kurczak nadzionko przygotowane według przepisu  http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/12/nadzionko.html#more sól pieprz Układamy kurczaka na desce piersiami do góry. Odcinamy szyję i skrzydełka. Zawsze

Salonik smaków
Kura, kura 201

oleju Przygotowanie:  Umyć kurę ciepłą wodą, solą i sokiem z  cytryn wewnątrz i zewnątrz. W blenderze miksujemy: czosnek, cebulę, paprykę, kumin, kostki rosołowe i ocet. Faszerujemy kurę zewnątrz, wewnątrz jak i "smarujemy" kurę pod skórą. Wkładamy kurę  do dużej brytfanki i polewamy łyżkę oleju. Wstawiamy do piekarnika na 150 C (piekarnik elektryczny

Smaki Brazylii
Cannelloni szpinakowo - pomidorowe z mięsem mielonym 303

miała być lasagna. Ale źle coś przeczytałam i okazało się  że w pudełku mam cannelloni, a nie płaty lasagni. No i zamiast przekładać, trzeba było faszerować. Tak to jest, jak się zgaduje, zamiast czytać :D Danie wyszło jednak wspaniale. Smak i zapach...mmm.... Tego trzeba spróbować :)Składniki:cannelloni,pół kg mięsa mielonego (własnoręcznie zmielonego, użyłam szynki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pałki z kurczaka a'la gęś 250

gęsina . Wracamy do tradycji . Gęś pewnie stanie się znów tradycyjnym daniem na dzień 11 listopada. Mam z tym pewien problem. Kupiła bym nawet taką gąskę i upiekła faszerowaną jabłkami natartą majerankiem jak to kiedyś sie u nas w domu gęsi piekło. Tylko co ja mam z nią potem zrobić ? Przez 3 miesiące jeść  na okrągło ? Szukałam gęsi w kawałkach

Buniabaje w kuchni
Kalmary faszerowane 157

Kalmary zapieczone, nadziewane kuskusem, papryką, salami, natką pietruszki. Ostatnio kupiłam w B… gotowe, oczyszczone kalmary, które po rozmrożeniu i przepłukaniu nadają się od razu do przyrządzenia i faszerowania. Kuskus doskonale sprawdza się jako nadzienie. Nie musicie ściśle trzymać się mojego przepisu, gdyż każdy ma inne preferencje smakowe. Ale przyznam się, że moje kalmary faszerowane wyszły idealne. Moja rada

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 399

Pyszniutki kurczak faszerowany mięsem mielonym, możemy podawać jako wędlinka do pieczywa, lub na gorąco z ziemniakami. Kurczaka podałam na ślicznym półmisku z kolekcji   JULIA GOLD 0871  od Porcelana Bogucice Kurczak faszerowany mięsem mielonym Składniki : kurczak - 1,5- 2 kg przyprawa do kurczaka farsz: cebula - 1 szt duża tłuszcz jajka - 2 szt mięso mielone - 650 g sól

Kuchnia Danusi
Kluski ziemniaczane z grzybami. 223

pojawienia się płodów rolnych i leśnych – wzmagała się częstotliwość gotowania różnych potraw. Kierując się tą zasadą jako kolejne danie w serii ,,Regionalne Smaki" wybrałam kluski ziemniaczane z grzybami.  Faszerowane kluski z ciasta ziemniacznego, to produkt charakterystyczny dla Suwalszczyzny i Podlasia. Jak prześledziłam przepisy z wielu regionów Polski, to stwierdziłam, że  na bazie tej samej receptury robi się(...)zależności od regionu nazywane są: faszerowanymi kluskami, śląskimi faszerowanymi, cepelinami, pyzolami, golcami, pyzami. Najczęściej faszeruje się je mięsem mielonym, twarogiem i sezonowo grzybami leśnymi. Zdecydowanie polecam wypróbowanie tego przepisu na kluski o delikatnym cieście i przepysznym grzybowym wnętrzu. To bardzo sycące danie, wystarczy jako jednodaniowy obiad. Składniki ciasta na kluski: 1,5 kg ugotowanych ziemniaków (u mnie Irga) 2 jajka

Codziennik Kuchenny
PIECZARKI FASZEROWANE 203

Już niebawem będę szefem kuchni w organizowaniu komunii, także powoli zbieram, wymyślam i redaguje przepisy. Dziś zrobiłam pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i żółtym wędzonym serem. Wyszły rewelacyjnie także na pewno będą na stole jako przystawka. Jeżeli macie ciekawe pomysły na komunijne menu chętnie przygarnę sugestie.  Składniki: 10 dużych pieczarek  1 cebula 1 jajko  pieprz ziołowy  sól(...)ogonkami pieczarek, dodać kaszę jaglaną i pokrojonego w kostkę pomidora - wcześniej sparzonego i obranego. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając do smaku przyprawami. Poczekać aż przestygnie, dodać jako i starty ser. Ponownie wymieszać. Faszerować pieczarki układać w naczyniu żaroodpornym. Posypać delikatnie solą. Zapiekać 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni

pieprzny smaczek