jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:14/96)

Pyszne śniadanko :) 190

tego ceny na minimalnym poziomie :) więc kupujemy na kilogramy :))))))) Zobaczcie co pięknego i kolorowego przygotowaliśmy na śniadanie. Faszerowane pomidory z pastą z ricotty:  Kilka pomidorów średnich lub takich, jakie lubicie najbardziej :) Farsz : 2 jajka na twardo 1 opakowanie serka ricotta 1 serek topiony z ziołami suszone pomidory z pestkami dyni (kupujemy w Biedronce) 8 czarnych oliwek 1/2 łyżeczki koncentratu(...)pomidorami. Wszystko dobrze mieszamy i jeśli jest zbyt suche dodajemy jeszcze jogurtu. Teraz pomidory kroimy na połówki wydrążamy gniazda nasienne i faszerujemy naszą pastą. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek :) Podajemy np. z kanapkami z papryką, z grzankami. Jaką będziecie mieć inwencję :) To idealna przystawka np. na rodzinne imprezy. Każdy to lubi :) Smacznego :) Życzymy miłego dnia

vegetanie
Cukinia faszerowana z suszonymi pomidorami 203

pleśnią 4 pieczarki 5 suszonych pomidorów mała cebula sól pieprz oliwa Cukinia faszerowana z suszonymi pomidorami – przepis Cukinię kroimy wzdłuż na pół. Łyżką wydrążamy środek i drobno go kroimy. Na patelni na odrobinie oliwy (możemy użyć tej z suszonych pomidorów), podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, jak będzie już szklista dodajemy pieczarki i suszone pomidory i pokrojony środek(...)przygotowanym farszem, a na wierzchu układamy pokrojony w kostkę ser z niebieską fetą. Myślę, że cukinia faszerowana z suszonymi pomidorami stanie się jednym z Waszych ulubionych dań. Smacznego! Post Cukinia faszerowana z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana 138

pierdziu, no tyle zajebiaszczych rzeczy w jeden dzień to nie jadłem chyba od przed wojny! :) Teraz zatem podzielę się z wami przepisem na faszerowane papryki, a kakaowy biszkopt z morelami będzie jutro :) Jak to zawsze u Magdy ilość składników nie jest zbyt precyzyjna (właściwie to jest zupełnie nieokreślona) więc to trzeba sobie samemu według gustu i smaku dopasować. papryka(...)startego sera (1/3 zostanie na później). Jak już warzywa będą zupełnie uduszone, a ryż zupełnie miękki to wkładamy tę masę do środka papryk. Nie napisałem jeszcze, ale to dość oczywiste, że od papryk odcinamy zawczasu górę i delikatnie (żeby nie pociąć papryk i nie połamać) wyjmujemy z niej cały zbędny środek. Więc faszerujemy papryki. Naczynie żaroodporne wylewamy koncentratem pomidorowym

Marder&Marder Manufacture
Anpan 140

lepszy chleb niż ten, który był dostępny na rynku. Jako, że był ambitny to postanowił pójść dalej. Mając na uwadze, że Japończycy są dość konserwatywni, postanowił wzbogacić bułki, ale mógł to zrobić tylko za pomocą typowo japońskich składników. Tak powstały bułki faszerowane pastą An. Ja zrobiłem wersję uproszczoną, ale jak ktoś jest ciekawy jak zrobić taką pastę

Kryzysowa Książka Kucharska
Lasowiackie kacapoły z serem 251

Siedzącym przed talerzem smak kacapołów przywołuje wspomnienie dzieciństwa i domowej kuchni. Kacapoły to kluski z masy ziemniaczanej, faszerowane białym serem. Gotuje się je podobnie jak pierogi, w posolonej wodzie, a podaje ze skwarkami lub cebulką, albo w takiej formie, jaką ja znam najlepiej – podsmażane. Składniki na około 30 sztuk: 2 kg ziemniaków 300 g białego sera (twarogu

Trzeci talerz
Wszystko o kaszy bulgur 168

pszenicy durum, która jak wiemy jest najbardziej wartościową odmianą pszenicy, z powodu zawartych w niej witaminach, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na pracę naszego organizmu. Kasza bulgur może być m.in. składnikiem sałatek, zup, faszerowanych warzyw oraz bliskowschodniej potrawy zwanej pilaw. Możemy ją jednak spożywać także na słodko jako alternatywę popularnej jaglanki.   Jakie są właściwości prozdrowotne(...)diety. Pamiętajcie, że Wasze zdrowie leży wyłącznie w Waszych rękach i to nikt inny jak Wy musicie zadbać o to, by dostarczać swojemu organizmowi wartościowych kalorii i składników odżywczych, bo bez tego ani rusz! :) Drobnoziarnistą odmianę najczęściej wykorzystuje się do przyrządzania sałatek, zup i faszerowania warzyw, a średnio- i gruboziarnistą – do wykonania słynnej bliskowschodniej potrawy zwanej pilaw. http://www.poradnikzdrowie.pl

Smiling Shrimp
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 152

specjalnej okazji. Cukinia idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe lub jeśli nadziejecie ją bez mięsa, może być fajnym dodatkiem do grilla. Mąż dostał ją jako lunchbox. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym. Zwykle cukinię faszeruję, wkładam do piekarnika. Teraz, po raz pierwszy postanowiłam ją podgotować. To był strzał w przysłowiową dziesiątkę. Cukinia wyszła bardzo soczysta i jędrna. Oczywiście, nie musicie(...)nadziewania używać mięsa, albo do mięsa zamiast ciecierzycy użyć kaszy lub ryżu. Kuchnia to zabawa i postarajcie się bawić i dostosowywać potrawy do zawartości waszej lodówki. Drukuj Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie cukinie 250 g mięsa mielonego 1 mała cebulka 100 gr pieczarek 1/2 puszki ciecierzycy 2+2 łyżki natki

Mieszam w Garnku
CUKINIA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM I POMIDORAMI 171

jeszcze zbawienny wpływ na procesy trawienia. Szczególnie polecić można ją osobom, które jedzą dużo „zakwaszających” produktów, takich jak np. mięso i cytrusy.  Wszystko dlatego, że posada właściwości odkwaszające.      Zapraszam zatem na danie z faszerowaną cukinią w roli głównej. Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane a efekt naprawdę smaczny.  Pasuje na obiad, podana z ryżem(...)przepołowiłam na pół i wydrążyłam z nich miąższ.  Tym razem nie dodałam miąższu z cukinii do mięsa.    Można go jak najbardziej drobno pokroić i podsmażyć z mięsem. Tak robiłam w przypadku: PIECZONYCH BAKŁAŻANÓW FASZEROWANYCH MIĘSEM I CUKINIĄ FASZEROWANYCH BAKŁAŻANÓW PO PROWANSALSKU Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oliwie. Pod koniec dodałam posiekane ząbki czosnku

potrawyregionalne
Papryka faszerowana 423

Ciekawym i kolorowym sposobem na obiad jest papryka faszerowana. Nie wymaga też wiele pracy. Paprykę można nadziać mięsem mielonym z ryżem (tak jak gołąbki), albo dowolnym innym farszem (może nie ryzykowałbym kiszonej kapusty). Poniżej papryka faszerowana ryżem z warzywami. Składniki: opakowanie mrożonych warzyw (ja użyłem mieszanki chińskiej) 1 woreczek ryżu koncentrat pomidorowy olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, cukier

Gotuj z Misiem
Młoda kapusta z masłem i koperkiem 202

jak głupia. Marchewkę chrupię zaraz po opłukaniu, kalarepkę faszeruję i duszę a szparagi dodaję gdzie się da. Na kapustę też czekam niecierpliwie to młoda smakuje zupełnie inaczej niż taka, którą można kupić jesienią i zimą. Najbardziej lubię uduszoną z koperkiem, ale wyjątkowo dobre są też młode gołąbki . Duszoną kapustę można podać jako jarzynkę do dania obiadowego albo zjeść jako(...)samodzielne danie choćby z dodatkiem pieczywa. A Wy w jakiej postaci najbardziej lubicie ją jeść? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Twoje dziecko nie ma apetytu? Kupisz mu syropek? 185

Początkowo był to preparat dla dzieci, teraz jest także w wersji dla starszych osób. Jeśli mam być szczera, to włos na głowie mi się jeży, jak widzę takie reklamy. Czy naprawdę musimy faszerować nasze dzieci chemią? Nie uwierzę, że takie preparaty mają w składzie same dobre witaminy i minerały . Co za bzdury. Skoro tak, to dlaczego nie reklamuje się(...)tylko i wyłącznie gotowane, bez soli, o innych przyprawach nawet nie wspomnę. Z chleba wykrawana skórka, bo za twarda. Dzieci były w wieku późno przedszkolnym. Do dziś pamiętam awanturę, jaka wniknęła w przedszkolu, kiedy to jedna z dziewczynek zwróciła obiad. Babcia była oburzona, że dzieci dostały zupę ogórkową, a ogórki nie były obrane ze skóry przed ugotowaniem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Włoska kapusta faszerowana gołąbkowym nadzieniem 160

Włoską kapustę uwielbiam pod wieloma postaciami. Najczęściej robię z niej gołąbki, ale smakuje wspaniale również w zupie jarzynowej, czy jako jedno z warzyw dodawanych do rosołu. Próbowaliście kiedyś faszerować włoską kapustę? Nie? No to dzisiaj zapraszam Was do spróbowania takiego własnie sposobu na włoską kapustę.Składniki:niezbyt duża włoska kapusta,masa mięsna na gołąbki w ilości odpowiedniej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kabaczek faszerowany wg Buni 159

Kabaczek i cukinię robię na wiele sposobów .Faszeruję wszystkim co się da i duszę  w sosie , zapiekam , robię jako a'la gulasz, marynowane . Cukinie z reguły kroję na pół i robię z nich ,, łódeczki" i tak faszeruję. Natomiast kabaczki wydrążam tworząc ,,tubę" i w tej formie duszę. Potem kroję w grube plastry ( nawet mrożę w porcjach ). Czytaj

Buniabaje w kuchni
KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH 235

skomplikowany, ani pracochłonny, ani czasochłonny - skończysz w sumie... zanim na dobre się rozkręcisz. A efekt? Rewelacyjny!O czym mowa? O niej! Przed Państwem Sałatka i/lub (jak kto woli) pasta (do kanapek, do faszerowania) ze śledziem, we włoskim stylu. Kremowa rozkosz dla podniebienia!SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ / PASTĘ:- śledzie w oleju, 5-6 filetów/płatów- Serek Kremowy ARLA APETINA - "Pomidory(...)przepiórczych),- majonez domowy, łyżka - dwie,- bazylia,- pieprz czarny,- domowa mieszanka suszonych warzyw,- cebula czerwona, 4,- cebula biała, 4, - pomidory podłużne (miąższ z pomidorów, które będziemy faszerować trafia do sałatki),- oliwa z oliwek, odrobina,/Do sałatki wrzucamy sam miąższ z pomidorów, które służą za łódeczki do wypełnienia.Zostawiamy kilka oliwek do położenia na wierzchu.Sałatka/pasta idealnie pasuje do grzanek

Wypisz Wymaluj
Grillowana łopatka w stylu fusion 197

Grillowana łopatka w stylu fusion Dzisiaj przepis w stylu kuchni fusion , bo zawiera także elementy kuchni europejskiej , jak beszamel czy koperek " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Uwielbiam(...)dania " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Podałam w towarzystwie małej miseczki kartoflanki i faszerowanej pieczarki portobello ..pyszny różnorodny obiadek . Oczywiście jak najbardziej możecie użyć innych dodatków i dopasować pod swoje gusta " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży