jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:12/96)

Jajka faszerowane oliwkami + film 182

Oliwki lubię tylko na pizzy, ale chyba wielu ludzi tak ma :) Mam sposób jak przemycić je niepostrzeżenie. Jajka faszerowane nimi smakują zupełnie inaczej, mniej oliwkowo. Jest to świetny sposób na przygotowanie przekąski na zbliżające się andrzejki, sylwestra czy imprezy karnawałowe. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Placuszki owsiane z truskawkami i żurawiną 136

dużych księżniczek.. i książąt oczywiście też ;)) Truskawki jedzone saute trochę się już przejadły moim dzieciom, ale ja się nie poddaję i staram się „faszerować” je nimi tak długo, jak tylko będzie to możliwe. Kiedy więc zrobiłam te placuszki, dzieci zachwyciły się tym nieco innym smakiem truskawek. Placuszki zostały wymiecione do cna, […] Artykuł Placuszki owsiane

Wiszniówka
Placuszki owsiane z truskawkami i żurawiną 132

dużych księżniczek.. i książąt oczywiście też ;)) Truskawki jedzone saute trochę się już przejadły moim dzieciom, ale ja się nie poddaję i staram się „faszerować” je nimi tak długo, jak tylko będzie to możliwe. Kiedy więc zrobiłam te placuszki, dzieci zachwyciły się tym nieco innym smakiem truskawek. Placuszki zostały wymiecione do cna, […] Artykuł Placuszki owsiane

Wiszniówka
Pomidory faszerowane mięsem 157

Danie dla miłośników pomidorów.  Pomidory faszerowane mięsem są i dealne jako przekąska na imprezach.  Można je przygotować wcześniej, a w dowolnej chwili po prostu włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszny, lekki i niebanalny obiad :) Składniki: 9  średnich pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 200 g mielonej karkówki sól pieprz

Smak mojego domu
Wegański serek kokosowo-bananowy 110

syrop z agawy i ekstrakt waniliowy (jeżeli macie, nie jest to konieczne). Całość zmiksujcie za pomocą blendera do otrzymania jednolitej konsystencji. Tak przygotowanym „serem” możecie faszerować naleśniki albo go używać jako pasty na chleb. Życzę Wam smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Jajka faszerowane na gorąco. 146

śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI:   6-8 jajek szczypiorek masło klarowane  bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę,  dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz

Kuchnia Beaty
Filet z warzywami otulony boczkiem 239

Jak już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
UFO – Latający talerz. 101

Supergwiazda jesienna, dynia, to niekwestionowana piękność ogrodów. Duża, złocista, wprost promieniuje radością i smakiem. Pojawia się i znika, a naprawdę warto ją pokochać. Można z niej

Kulinarny karnet Christophera
Pieczarki faszerowane 198

zawsze im czegoś brakowało. Pomysł  na grillowane pieczarki który tym razem wykonywałem jest wreszcie trafiony.To jest właśnie to czego szukałem i co mogę Wam zaproponować.Pieczarki faszerowane - czym ? Zobacz w przepisie jakich składników użyłem.Składniki : ( proporcje ) 5 pieczarek ( o średnicy 5-6 cm ) 2 łyżeczki pesto bazyliowego 5 dag sera pleśniowego Lazur Przygotowanie :Z pieczarek odrywam nóżki. Ser pleśniowy

Mechanik grilluje
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2648

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – idealnie nadają się na przekąskę, a nawet jako pyszny obiad :) Niestety nie są one wdzięcznym modelem do zdjęć, ale mam nadzieję, że mimo wszystko się na nie skusicie :) Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 3 małe cebulki 200g mięsa mielonego wołowego 2 jajka 2 ząbki czosnku papryka słodka(...)wcześniej przygotowany farsz z mięsa mielonego. Zapiekać w temp. 180C przez ok. 20-30 minut (w zależności jak grube są kapelusze pieczarek). Następnie posypać serem i piec jeszcze ok. 5 minut. Podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego! :) The post Pieczarki faszerowane mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
PAPRYKA FASZEROWANA 185

RYŻ  NA SYPKO Ja osobiście lubię w papryczkach faszerowanych, by ryz był lekko kleisty tak wiec gotuje go do miękkości. Jak ktoś lubi by ryz w papryczkach był sypki to wtedy należy używać troszkę niedogotowanego ryżu. Dojdzie on razem z mięsem(...)Dodajemy nasze podsmażone mięso do ostudzonego ryżu. Wszystko dokładnie mieszamy h) Doprawiamy nasz farsz sola, pieprzem czarnym i czerwona papryka w proszku - sprawdzamy do smaku 3. Przygotowujemy paprykę do faszerowania: a) Paprykę myjemy, odcinamy jej czapeczkę z ogonkiem i usuwamy ze środka pestki.     b) Za pomocą wykałaczki dziurawimy nasze papryczki c) Napełniamy je wcześniej przygotowanym farszem, przykrywamy czapeczka

Kulinarnie z Polką na Kresach
Pieczona karkówka 158

Jak wiemy nasza sklepowa wędlina na faszerowana jest jakimiś dodatkami chemicznymi że trudno je wymówić a co dopiero zapamiętać . Dlatego od lat piekę mięsa na kanapki . Taka pieczeń ma jeszcze taką zaletę że zaraz po wyjęciu z piekarnika ,można ją podać jako danie obiadowe z dodatkiem ziemniaków i surówki . Może być coś innego jako dodatek . Natomiast po wystygnięciu jest(...)znakomitą wędlinką , no i o wiele zdrowszą . Przepis  jaki stosuję jest od mojej mamy , która przez całe swoje życie nie spróbowała kupowanej wędliny. Składniki 2 kilogramy chudej karkówki 2 duże cebule 1 łyżka soli 2-3 łyżki majeranku 1 cała główka czosnku 1 łyżkę pieprzu czarnego mielonego Wykonanie Krok 1 . Przygotować zaprawę . W tym celu należy : rozgnieść

Eli Gotowanie
Gołąbki VEGE z kapusty pekińskiej. 158

wiemy jakiej wielkości macie kapustę w rękach :) tak czy siak to co twarde musi zniknąć. Rozkładamy  liście kapusty i tam gdzie pozostała biała twarda część ścinamy ją ostrym wąskim nożem, aby liść w tym miejscu był cieniutki. Teraz zaczynamy od największych liści i wkładamy po jednym do wrzącej wody na 1-2 minuty, aby liść zmiękł. Zobaczycie jak(...)propozycja do rodzinnej integracji w kuchni :) Kiedy mamy już liść na blacie, bo najlepiej na blacie stołu czy szafki robić faszerowanie, sprawdzamy czy dolna część nie jest za gruba. Jeśli tak to jeszcze ścinamy, aby ta część była jak najcieńsza. Nakładamy dużą łyżkę farszu i zawijamy zakładając boki liścia do środka. Powtarzamy czynność, aż skończą się liście odpowiedniej wielkości

vegetanie
Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią 379

Pomysły na różne faszerowane jajka rodzą się w mojej głowie jak grzyby po deszczu. Abyście mieli jakąś alternatywę wymyśliłam dla Was coś jeszcze. Tym razem jest to przepis na jajka faszerowane pomidorem malinowym, serem mozzarella, papryką mini, świeżą bazylią i sosem majonezowym. Jajka są przepyszne i mi osobiście bardzo smakują. Myślę, że pojawią się na moim Wielkanocnym stole

Mango Papaja
Faszerowane, zapiekane pieczarki 133

Blueberry Corner by "jagodzianka" Faszerowane, zapiekane pieczarki to elegancka i smaczna przekąska. Można je przygotować jako przystawkę lub jako lekką kolację. Najlepsze do tego … Przeczytaj cały artykuł Post Faszerowane , zapiekane pieczarki pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Faszerowana cukinia mielonym, fetą z grilla 177

to ciszaaaaaaaa....już się usprawiedliwiam :) Moja  codzienna praca, w firmie zajmuję mi teraz bardzo dużo czasu, ale już nadrabiam. Dziś polecam wam faszerowaną cukinie mielonym oraz fetą z grilla. Jak wiadomo, ruszt grilla przyjmie wszytko, odpowiednio połączone przyprawione i możemy cieszyć się pysznościami. SKŁADNIKI cukinia średnia 3 szt    2 jajka   mielone

Basia w kuchni
Pieczarki faszerowane. 391

Pamiętam jak dziadek zabrał mnie na pierwszy w życiu mecz ligowy. Bałtyk Gdynia - Zagłębie Sosnowiec. Wyniku nie pamiętam (być może był to remis), ale pamiętam, że po powrocie do domu zrobił nam panierowane pieczarki. Jakie to było dobre :) Moje pieczarki panierowane nie są, ale wersja faszerowana także wypada świetnie. Dodatkowo farsz jest w stylu włoskim, a wiadomo - w Italii

zadanie-gotowanie
Sałatka z tuńczykiem i kuskusem z Remuladą duńską 160

poranka. Na stole pojawiły s i ę pieczołowicie przygot owywane w iktuały, takie jak domowa szynka, pasztet wypiekany przez mamę, faszerowane jaja , no i przede wszystkim sałatka . Najlepiej kilka jej rodzajów , w tym koniecznie ta tradycyjna, jarzynowa.   Co roku udaje mi się przemycić wtedy jaki ś nowy, ek speryment sałatkowy, który testuj ę na domownikach

Grunt to przepis!
Kurczak pieczony z farszem ziemniaczanym 228

ilości składników owego farszu według własnego smaku no i przede wszystkim najpierw trybując go. Wyszło pysznie i śmiało mogę polecić tę wersję wszystkim lubiącym zarówno kurczaki jak i ziemniaki. Do takiego kurczaka faszerowanego podałam pieczony topinambur i duszoną marchewkę z jabłkami. Smaczna Pyza zaprasza na przepyszne ptaszysko! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka 189

Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu jako przekąskę oraz element śniadania. Każdemu amatorowi tuńczyka oraz faszerowanych jaj z pewnością zasmakuje to połączenie. Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka - Składniki (na 12 połówek jaj) 6 jajek ok. 180 g tuńczyka z puszki w sosie własnym 2 łyżki majonezu ok. 40 g żółtego sera

Słodka Strona
Pieczarki faszerowane 150

Pyszna przekąska na imprezę jako przystawka Składniki - 6 dużych pieczarek - 3 plastry szynkowej kiełbasy - 2 jajka - przyprawa ulubiona - 1 łyżeczka masła - 1 łyżka startego sera na drobnej tarce - bułka tarta - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Z pieczarek odciąć trzonki  - Trzonki i szynkę pokroić w drobną kostkę  - Kapelusze posypać przyprawą  Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone(...)trzonki i kiełbasę przyprawić  - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko  do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser 2. - Powstałym farszem faszerować  kapelusze pieczarek  - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć  na głębokim oleju

W królestwie smaków Beaty