blogu pokazałam już kilka różnych wersji jajek faszerowanych. Jak do tej pory nie było jednak jajek z łososiem, chociaż pojawiły się już te o rybnym smaku. Jajka z łososiem są niezwykłe w smaku, ale chyba nie posmakują tym, którzy łososia najzwyczajniej w świecie nie lubią. Ja go lubię, więc i takie jajka zjem z miłą chęcią
Sto kolorów kuchniduchu trwających świąt Wielkanocnych, chcę się z Wami podzielić przepisem na jajka faszerowane, jakie zawsze z tej okazji przygotowuję. Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo majonez 10 dag szynki pęczek szczypiorku 10 dag łososia pęczek koperku Wykonanie: Jajka obieramy, dzielimy na dwie różne części (ja użyłam 14 jaj, więc podzieliłam je na dwie porcie po 7 jaj każda),... ...kroimy(...)pół i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka rozgniatamy widelcem... ..i do jednej porcji dodajemy wędlinę posiekaną w drobniutką kostkę, szczypiorek (lub, jeśli nie możecie go dostać, jak ja :), możecie go zastąpić porem) oraz 2 łyżki majonezu... ...a do drugiej porcji rozgniecionych żółtek dodajemy posiekanego łososia i koperek oraz 2 łyżki majonezu. Wszystkie składniki mieszamy i napełniamy nimi przekrojone
Taste Of My DayNajprostszy chyba przepis na faszerowane warzywa - można wykorzystać cukinię i paprykę , ale też np. patisona Zarówno faszerowana cukinia, jak i faszerowana papryka jest pyszna i zdrowa :) SKŁADNIKI 1 duża cukinia (ok.700g) lub 2 małe2 papryki czerwone1 cebula300g mięsa mielonego(u mnie wieprzowe)1 woreczek ryżusól,pieprzczerwona słodka paprykaolej
Moje Kuchenne RewelacjeJak to zwykle bywa niektóre smaki powstają przez zupełny przypadek. Miałam dziś w planie robienie faszerowanej papryki na zapas. A że sezon paprykowy zbiega się z sezonem na cukinię , nic więc dziwnego, że jak ja kupiłam papryki to jednocześnie w domu pojawiły sie cukinie ( te dostaję hurtowo z działki od znajomej(...)Doszłam do wniosku , że w końcu farsz jest do nich taki sam , to co się będę rozdrabniać- zrobię i papryki i cukinię faszerowane w tym samym czasie. Co prawda myślałam raczej o duszeniu ich osobno, ale jak przyszło co do czego to napadło mnie lenistwo. Wyciągnęłam największy gar i ułożyłam i papryki i cukinie razem- w końcu duszą się
Buniabaje w kuchniNadziewane pieczarki jak z Pizza Hut... Kapelusze świeżych pieczarek. Pysznie nadziane mozzarellą. Z plastrem chrupiącego boczku na wierzchu. Oprószone drobno posiekanym szczypiorkiem. Idealny dodatek do
Gospodyni MiejskaJajka to nieodłączny element Wielkanocy. Na pierwszy ogień pójdą te faszerowane .. Najprostsze jakie znam,najpyszniejsze. Faszerowane pieczarkami. Składniki: 6 jajek 30 dag pieczarek sól, pieprz 2 łyżki majonezu olej do smażenia Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki.Delikatnie solimy. Zrumieniamy je. osączamy z tłuszczu, przekładamy do miseczki. Ostudzone jajka przekrajamy
Z Majeczką w kuchnicukinii jest banalnie proste i do tego szybkie, wystarczą nam tylko 4 składniki - cukinia, ser feta, oliwki i suszone pomidory. A więc do dzieła... zobaczcie jakie to proste. Faszerowana cukinia z serem feta - jak przygotować: Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie łyżką wydrążamy środek. Pomidory suszone , ser feta i oliwki kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy, delikatnie(...)farsz nakładamy do cukinii i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 15-20 minut. Smacznego - szybko i zdrowo :) Post Faszerowana cukinia z serem feta pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zawsze Piotrek. Danie jest trochę pracochłonne, ze względu na trybowanie mięsa z kości, ale efekt końcowy jest niezwykle smaczny. Ja trybuję kości z ćwiartek kurczaka przygotowując równie smaczne jak ćwiartki faszerowane klopsy drobiowe gotowane na parze: Klops drobiowy faszerowany pieczarkami i Klops drobiowy faszerowany papryką U mnie w domu faszerowało się zwykle całego kurczaka lub kaczkę, ale ten sposób(...)rewelacja! Nawet Rafałowi smakowały. Te faszerowane ćwiartki kurczaka smakują również rewelacyjnie na zimno, pokrojone w cienkie plastry nadają się również jako wykwintny okład do kanapek, czy jako zimna przystawka na przyjęcie. Sądzę, że faszerowane ćwiartki kurczaka będą pojawiać się regularnie na naszym stole. Koniecznie wypróbujcie je. Polecam. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami na zimno, pokrojone w plastry
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj polecam wytrawne Muffiny drożdżowe faszerowane. Są bardzo podobne w przygotowaniu do bułek drożdżowych faszerowanych , cebularzy rolls , czy też do pizza rolls. Wytrawne babeczki są poręczne, można je zjeść na śniadanie, zabrać do pracy, czy na piknik. Są idealne do piwa. Zarówno na ciepło jak i na zimno smakują wyśmienicie. Z tego przepisu przygotowałam 6 dużych muffinów. W drożdżowym(...)nagrzanym do 200 stopni C. Studzimy je na kratce, dekorujemy natką pietruszki. Te muf finy jednak nie mają dane wystygnąć, gdyż gorące są najlepsze jak twierdzi moja rodzina. Smacznego! The post Muffiny drożdżowe faszerowane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwięc dowolność i możliwości kombinowania są już zależna od Waszego podniebienia. Jako trzecie zaproponuję faszerowane kapelusze pieczarek. Tzatziki: 1 duży jogurt typu greckiego 2 ogórki 2 ząbki czosnku sól, pieprz Podpłomyki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki żytniej (typ 2000) około 1 szklanki wrzątku sól, cukier Faszerowane kapelusze pieczarek: 6-8 dużych pieczarek 2 czerwone cebulki 1 ząbek(...)przy pierogach. Takie placuszki ciasta układamy na patelni i suszymy je. Nic się nie stanie jeżeli się przypalą. Tak wysuszone podpłomyki powinny być kruche i chrupiące. Faszerowane kapelusze pieczarek, jak sama nazwa wskazuje potrzebujemy oczyszczonych i pozbawionych trzonków kapeluszy, trzonki kroimy w kostkę i wsypujemy do miseczki, cebulkę i czosnek kroimy w plasterki, na maśle klarowanym podsmażamy kapelusze
Kuba GotujeWielkanoc już lada moment, więc my myślimy już o świątecznym menu. Testujemy różne farsze do jajek. Tym razem proponuję przygotować jajka faszerowane buraczkami. Jako, że na naszym stole będą jajka faszerowane różnymi farszami, więc dzisiejszy przepis ma mikro składniki na 4 jajka. Na wielkanocnym stole będą u nas różne połączenia smakowe. Przepis na Jajka faszerowane buraczkami: 4 jajka sól
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJajka faszerowane pieczarkami Jakie są Wasze obowiązkowe dania wielkanocne? U mnie to jaja faszerowane, między innymi właśnie z nadzieniem pieczarkowym. Polecam :) Składniki: 6 jajek 250 g pieczarek 1 cebula 1-2 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki , plus kilka listków do dekoracji 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka kremowego serka 1-2 łyżki majonezu (lub więcej do smaku) sól
Pełny talerzwarzywa to dania pyszne i sycące, można je nadziewać dowolnymi farszami, zarówno mięsnymi, jak i wegetariańskimi, można je nadziewać kaszą, ryżem z dodatkiem sezonowych warzyw, jako farsz możemy wykorzystać co nam wpadnie do głowy. Każdy może znaleźć wśród takich pomysłów coś dla siebie: Papryka faszerowana, pieczarki faszerowane, pomidory faszerowane, ogórki faszerowane. Do faszerowania cukinii polecam wszelakie mięsa, może(...)mięso mielone z cukinią świetnie się komponuje. Ja wykorzystałam mięso mielone z łopatki wieprzowej. A farszu zrobiłam trochę więcej, gdyż będzie wykorzystany do przygotowania jutrzejszego obiadu jako dodatek do makaronu 🙂 Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pomidorami z dużą ilością ziół. składniki: 500 g mielonej wieprzowiny (np. łopatki) 2 średnie cukinie 2 cebule 1 ząbek czosnku Puszka krojonych pomidorów bez skórki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsuszonych pomidorów. Faszerowane roladki to pożywna propozycja obiadowa dla osób liczących kalorię, ci nie liczący też zjedzą tak przygotowane mięso z apetytem Polecam też jako farsz do kurczaka wykorzystać rukolę. Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem : Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/3 małego kalafiora 4 ząbki czosnku sól i pieprz suszone pomidory Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na cieńsze płaty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępiątkowy wieczór przygotował mi takie oto jajka faszerowane brokułami, oliwkami, szczypiorkiem i koperkiem. Były przepyszne, sycące, znakomite. Myślę, że te jajka faszerowane świetne sprawdzą się jako kolacja lub jako przystawka. Jajka faszerowane w tym wykonaniu zaskoczą was na plus, ja byłam bardzo zaskoczona, że z takich prostych składników można wyczarować takie cuda. Można je również wykonać w wersji sałatkowej
moj przepis na