jajka wielkanocne - 3103 przepisów (strona:20/207)

Jajka faszerowane tuńczykiem 202

Jajka faszerowane tuńczykiem to nie tylko idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie, ale również doskonała przekąska. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest przepyszny! Jajka faszerowane tuńczykiem: Składniki Jajka – 8 sztuk 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Szczypiorek Sól i pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie(...)puszki, majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość bardzo dokładnie mieszamy Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem, posyp szczypiorek i gotowe. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – Wielkanocny gulasz z wołowiny .       Artykuł Jajka faszerowane tuńczykiem pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Babka jogurtowa 159

jogurcie naturalnym ozdobiona polewą czekoladową. Jest wilgotna, miękka oraz mięsista i długo zachowuje świeżość. Idealna na nadchodzące Święta Wielkanocne!     UWAGA! WSZYSTKIE SKŁADNIKI MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ! SZKLANKA MA U MNIE POJEMNOŚĆ 250 ml Składniki: 3 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju lub roztopionego masła 2 łyżeczki(...)około 45 minut – do suchego patyczka *** *** W dwóch osobnych rondelkach rozpuszczamy czekolady z mlekiem i tak powstałymi polewami dekorujemy ciasto *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ CIASTA I WYPIEKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ Artykuł Babka jogurtowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Top 5 najlepszych przepisów na paschę – pascha wielkanocna 215

Pascha wielkanocna to jeden z niedocenionych i najpyszniejszych przepisów świątecznych. A przecież każdy fan sernika pokocha też paschę. Danie pochodzi z kuchni wschodniej. Składniki paschy miały symbolizować nadejście wiosny (nabiał, jajka) i obfitość (bakalie). Tradycyjnie pascha miała kształt piramidy, bo przygotowywano ją w specjalnych formach do paschy. Dziś są odsączamy je po prostu w durszlaku lub na sitku. Najlepsze jest(...)pieczenia lub pół czekolady drobno posiekanej (zostawić odrobinę do dekoracji) gaza opatrunkowa z apteki (półmetrowa) do odsączenia paschy na durszlaku orzeszki ziemne solone do dekoracji czekoladki w kształcie jajek (lub inny wielkanocny akcent) do dekoracji Pełen przepis na paschę tutaj. 3. Pascha wielkanocna z kiwi i matchą Wiosna to czas nowalijek, kiedy rządzi kolor zielony. Dlatego warto przetestować zieloną pachę

Ugotowane pozamiatane
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I KUKURYDZĄ 233

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Już niedługo będziemy myśleć nad świętaecznym Menu. Zaczniemy piec babki,mazurki, mięsa, szykować sałatki, jajka. Dziś chciałabym Wam przedstawić fajny i smaczny przepis na jajka. Farsz zrobiłam z tuńczyka , kukurydzy i szalotki. Zapraszam i smacznego.   SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju 1 szalotka Sól

Gotowanie Patki
Różowe jajka 186

Jajka na twardo, podane z majonezem, to klasyk na wielkanocnym(...)stole. Żeby nieco podkręcić to tradycyjne danie i nadać mu odświętny charakter - możemy jajka ufarbować;) I nie chodzi mi dziś o robienie pisanek! Tak podane jajka nie tylko pięknie prezentują się wśród innych wielkanocnych dań, ale także zaskakują smakiem. No i ten kolor! Fantastyczny! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 szklanka koncentratu z buraków (można też ugotować intensywny wywar

Kulinarne Inspiracje
Jajka marynowane 184

Wielkanoc. W tym roku odpowiednio wcześnie bo jajka muszą się co najmniej 2-3 tygodnie marynować je zrobiłam. Czy nam będą smakowały przekonam się dopiero na śniadaniu wielkanocnym. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo Zalewa: 1i1/4 szkl wody 1/4 szkl octu 10% 1/4 szkl cukru 1 mniejsza cebula 1 łyżeczka soli morskiej 2 listki laurowe 8 ziarenek czerwonego pieprzu

Ala piecze i gotuje
Jajka faszerowane zielonym groszkiem 182

Faszerowane jajka z masą z zielonego groszku to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na stole Wielkanocnym. Składniki: 4 jajka 150g zielonego groszku (może być mrożony) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą

Szalona Kuchnia Eweliny
Wielkanocne jajeczka na kolorowo 177

Jakoś zawsze mi się tak składa , że przygotowując potrawy na Wielkanocny stół mam nadplanowe jajka , a w zasadzie albo ich same białka albo żółtka.  I nie chodzi mi o surowe jajka bo z tym nie ma problemu - ostatecznie można zamrozić , ale ugotowane na twardo. A to mi pokruszy się jako które przygotowuję do barszczu , a to nie tak ukroi

Buniabaje w kuchni
Ciasteczka jajeczka 183

Pyszne, kruche ciasteczka.U mnie w kształcie jajek, idealne na Święta Wielkanocne. 25 dkg  mąki 1/2 szkl. cukru 1 jajko 125 g miękkiego masła lub margaryny  dodatkowo :  polewa czekoladowa lub czekolada posypka  Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na grubość około 1 cm. Foremką wycinać ciasteczka -jajeczka i  układać na wyłożonej papierem do pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Wiosenne jajka faszerowane 846

farszu, którą po prostu wykorzystałam jako pastę na kanapkę :) Przed podaniem posypać jajka posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Do naszych ulubionych jajek faszerowanych, które koniecznie muszą pojawić się na Wielkanocnym stole, zaliczamy szczególnie jajka faszerowane suszonymi pomidorami . Jeśli szukacie więcej inspiracji na nadchodzącą Wielkanoc, to polecam zajrzeć tutaj po nasze przepisy: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim

Kulinarne Przeboje
Jajka faszerowane w skorupkach po polsku 263

Przepis na te jajka nie jest nowy, ale warto nim urozmaicić wielkanocne menu. To polskie tradycyjne wielkanocne danie. Tak przygotowane jajka smakują trochę jak kotlet jajeczny, najlepsze są na ciepło. Składniki: – 4 jajka – 1 łyżeczka majonezu – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżeczka chrzanu – 1 łyżka masła – łyżka posiekanej natki pietruszki

To co kocham
Jajka po szkocku w sosie chrzanowym 522

Święta nie mogą obyć się bez jajek- oto jedna z propozycji obiadowych na Święta Wielkanocne I nie tylko. Jajka po szkocku  obtoczone są delikatnym mięsem wołowym , a sos chrzanowy dodaje wyrazistości tej potrawie. Pieknie się prezentuje I zapewniam Was że super smakuje :) Polecam I zapraszam po przepis. Składniki: 10 jajek - ugotowanych na twardo 600-700 gr mięsa mielonego wołowego

Smaki Edyty
Jajka faszerowane na trzy sposoby 129

Jajka z kolorowymi farszami przygotowane na wielkanocny stół. Składniki : - 6 ugotowanych jajek. Farsz chrzanowy: - 3 łyżki twarożku naturalnego, - 1 łyżeczka chrzanu, - garść suszonej żurawiny, - mielona słodka papryka, - sól, pieprz. Składniki farszu wymieszać, dodać posiekaną żurawinę i przyprawić. Nakładać na obrane i przekrojone jajka. Farsz musztardowy: - żółtka z jajek, - 1 łyżeczka musztardy, - 1 łyżka twarożku naturalnego, - curry, - sól, pieprz. Żółtka jajek

Przepisy Mikołaja
Jajka faszerowane awokado 1499

Pomysłów na faszerowane jajka, które będą królować na naszych wielkanocnych stołach jest wiele. Połówki jajek można faszerować np.: pastą z tuńczyka i twarogu lub szynką i szczypiorkiem . Ilu kucharzy, tyle pomysłów Każdy ma swój ulubiony i sprawdzony przepis, do którego chętnie wraca. Dzisiaj prezentuję prosty i pyszny przepis na jajka faszerowane awokado z dodatkiem świeżej kolendry, czosnku, soku z limonki

Oryginalny smak
Jajka z fetą i suszonymi pomidorami 199

Uwielbiamy jajka pod każdą postacią. Myśląc o wielkanocnym śniadaniu zastanawiam się jakie jajka podam w tym roku. Bo staram się zaskoczyć czymś domowników i zrobić jakieś inne jajka niż zwykle, chociaż do spróbowania. Dzisiaj do jajek farsz z sera i pomidorów. Wyrazisty w smaku, kremowy, pyszny! Trzeba tylko uważać z fetą, bo czasami jest bardzo słona i wtedy można

Smaczna Pyza