Różowe jajka

Różowe jajka

Różowe jajka

Przepis na : śniadanie

Jajka na twardo, podane z majonezem, to klasyk na wielkanocnym stole. Żeby nieco podkręcić to tradycyjne danie i nadać mu odświętny charakter - możemy jajka ufarbować;) I nie chodzi mi dziś o robienie pisanek! Tak podane jajka nie tylko pięknie prezentują się wśród innych wielkanocnych dań, ale także zaskakują smakiem. No i ten kolor! Fantastyczny! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 szklanka koncentratu z buraków (można też ugotować intensywny wywar z buraków, ale dobrej jakości koncentrat też się spra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.