jajka wielkanocne - 3103 przepisów (strona:16/207)

Przekąska na stół Wielkanocny 238

Super szybka przekąska na stół Wielkanocny. Składniki: Jajka na twardo 2 szt. Majonez 2 łyżki  Papryka słodka mielona 1 łyżeczka Ogórek korniszon 2 szt. Chrzan tarty 2 łyżki(może być ze słoiczka) Jogurt naturalny ½ małego kubka Szynka konserwowa 2 plasterki Ser biały chudy 15 dag Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem

Tradycyjna Kuchnia
Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami. 152

Wielkanocne śniadanie polecam przygotować takie nadziewane jajka. Przygotowuje się je bardzo szybko i są bardzo smaczne. A jak lubicie pieczarki to na pewno Wam posmakują. Do przyprawienia jajek użyłam  białego pieprzu mielonego , który otrzymałam od  SKWORCU . Zapraszam :) Składniki: 6 jajek 20 dag marynowanych pieczarek 2 łyżki majonezu natka pietruszki według uznania sól do smaku biały pieprz mielony

Izabelawkuchni
KURCZACZKI Z JAJEK NA ŚNIADANIE WIELKANOCNE 262

Apetyczna dekoracja Wielkanocnego Śniadania. SKŁADNIKI: Jajka ugotowane na twardo ugotowana marchewka pieprz ziarnisty majonez szczypiorek Wykonanie: Z marchewki wycinamy dzióbki, nóżki. Nożykiem do dekorowania z jajek wycinamy białko starając się nie uszkodzić żółtka. Połowę białka ściągamy, w żółtkach robimy małe dziurki w miejscach w których mają być oczy oraz dzióbki w nie wkładamy pieprz będą to oczy i marchewkowe

RAROSSA
Pasztety na Wielkanoc 216

któregoś przepisu poniżej. Te pasztety można podawać na co dzień, na uroczystą kolację, na wielkanocne śniadanie. Czemu na Wielkanoc? Bo pasztety wpisują się idealnie w tradycję polskiego menu Wielkanocnego, obok jajek i domowych wędlin. A te pasztety na Wielkanoc są bardzo smaczne. Pasztet najlepszy, wieprzowo- wołowy Pasztet drobiowy z wiśniami Pasztet wieprzowy Pasztet z wątróbek z żurawiną Gęsi pasztet

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JAJKA W " GNIAZDKACH" Z SZYNKI 138

Dziś propozycja na Wielkanocne śniadanie - jajka w roli głównej. Otulone pyszną szyneczką dojrzewającą smakują wyśmienicie,musicie koniecznie spróbować. Pomysł podpatrzyłam w "Pani domu" , ale zrobiłam po swojemu. Składniki:   4 jajka 8 plasterków szynki dojrzewającej  2 -3 rzodkiewki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka chrzanu sól,pieprz szczypiorek i kiełki rzeżuchy do dekoracji Jajka ugotować na twardo. Obrać,odciąć

Niespełnione zdolności kulinarne
JAJKA FASZEROWANE SELEREM NACIOWYM 147

Kolejną propozycją na Wielkanocny stół są jajka faszerowane selerem naciowym , ogórkiem oraz szalotką. Szybkie w przygotowaniu , fajnie wyglądają a przy tym znakomicie smakują. Zapraszam i Smacznego.  Jeżeli podobają Ci się moje przepisy zapraszam do odwiedzenia i po lubienia mojego FP GOTOWANIEPATKI   Dla mnie to wiele znaczy :) Dziękuję :)  SKŁADNIKI:   4 jajka na twardo 1 łodyga selera

Gotowanie Patki
Pasztet z królika 152

Kuchnia wielkanocna oprócz jajek, bab, mazurków, barszczu, kiełbasy to również różnego rodzaju pieczyste. Na stołach królują pieczone szynki, polędwice, boczki i pasztety. Mnie osobiście z Wielkanocą najbardziej kojarzy się pasztet z królika. Taki też znalazł u nas miejsce w świątecznym menu. Pasztet jest delikatny, a dzięki dodaniu boczku nie jest suchy

To co kocham
białe myszki na Wielkanocny stół 336

składniki: 3 jajka 18 ziarenek pieprzu 12 plasterków z rzodkiewki 6 szczypiorków dodatkowo: liście sałaty majonez ser żółty wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy

Domowy Smak Jedzenia
jajka faszerowane wędzoną makrelą 209

*składniki 5 jajek 1 mała makrela wędzona 2 łyżki majonezu pierz szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Delikatnie

Domowy Smak Jedzenia
Pieczeń rzymska z jajkami 192

Pamiętam ze szkolnej stołówki świetną pieczeń, zawsze była bez jajek. Podczas Świąt Wielkanocnych babcia zaserwowała nam taką z jajkiem i też mi smakowała ;) Nadarzyła się okazja i wypróbowałam dziś. UWAGA!! Nie polecam osobom z kuchnią otwartą i tym którzy w okolicy kuchni mają wegetarian!  Boże jak to pięknie pachnie podczas pieczenia.. FENOMEN! Włożyłam do piekarnika, zamknęłam kuchnię. Wracam

W kuchni bez szafek
jadalne muchomorki na Wielkanoc 191

składniki: 6 jaj 6 wąskich pomidorów 1 słoiczek majonezu 3­4 listki zielonej sałaty wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, obieramy, lekko ścinamy z obydwóch stron. Pomidory

Domowy Smak Jedzenia
Babka Wielkanocna 174

Dziś zapraszam na bardzo smaczną babkę z makiem który otrzymałam od firmy Back Mit Babka Wielkanocna  Składniki; jajka - 5 szt mak  mielony - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka mąka pszenna - 15 dag mąka ziemniaczana - 15 dag margaryna - 250 g cukier - 3/4 szkl tłuszcz do formy Przygotowanie : Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić do miski, ubić

Kuchnia Danusi
Jajka z rzodkiewką w szynce na kiełkach 118

Faszerowane jajka to obowiązkowa propozycja na naszym wielkanocnym stole. Dzisiaj pierwszy z wielkanocnych pomysłów na jajka.  Składniki: 5 jajek opakowanie 100 g szynki dojrzewającej 1 łyżka majonezu kilka rzodkiewek sól, pieprz 3 ogórki konserwowe kiełki rzodkiewki Jajka ugotować na twardo, obrać z łupinek, opłukać. Na dole również ściąć, aby można je było postawić pionowo. U góry przekroić w poprzek

Czerwień i błękit
Zupa chrzanowa + film 124

Pachnąca chrzanem i wędzonką zupa chrzanowa będzie idealną propozycją na wielkanocnym stole. Podana z białą kiełbasą oraz jajkiem doskonale uświetni  wielkanocne śniadanie lub obiad. Ta pyszna i prosta w przygotowaniu zupa zasmakuje każdemu, a zwłaszcza miłośnikom ostrych smaków. składniki na 3 porcje ok 1,5 l bulionu 15 dag wędzonego boczku 3 białe kiełbasy kilka ziaren ziela angielskiego kilka

Smakowite Dania
Jajka w sosie wiosennym. 153

Idealnie przygotowane śniadanie wielkanocne, to marzenie każdej gospodyni domu. Wyczekiwane po długim okresie postu musi zaskoczyć smakiem i kolorami. Wobec tego kolejna wielkanocna przystawka  JAJKA W SOSIE WIOSENNYM. SKŁADNIKI: 6 jaj 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany łyżka musztardy  łyżka majonezu żółtko szczypiorek rzodkiewka mały ogórek zielony WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i ułożyć

Kuchnia Beaty