Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem

Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem

Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem

Moja wielkanocna propozycja ale nie tylko :) Potrzebujemy: 4 jajka ugotowane na twardo 1 ząbek czosnku pół drobno posiekanej cebuli 1 małe awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka majonezu pół garści posiekanego szczypiorku pieprz i sól natka pietruszki do dekoracji W misce mieszamy ze sobą przeciśnięty przez prasę czosnek, cebule i szczypiorek. Miąższ z awokado kroimy w kostkę, skraplamy sokiem z cytryny i do miski. Jajka kroimy na pół, usuwamy żółtko. Żółtko siekamy i dodajemy do miski z resztą składników.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolejny blog o gotowaniu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.