CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC. Babka wielkanocna, taka co zawsze się udaje, taką co zrobi nawet ten co ma dwie lewe ręce. Och, jak ona pachnie! Cytrynowa, puszysta, lekko wilgotna i obłędnie dobra. Tą babkę robię zawsze na Wielkanoc i zawsze rozchodzi się w oka mgnieniu. Koniecznie zapisz ten przepis i zrób dzisiaj, nie pożałujesz na pewno! PRZEPIS NA BABKĘ WIELKANOCNĄ - 4 jajka wiejskie - 350 g mąki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej - 1/2 szklanki cukr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)