Apetyczna dekoracja Wielkanocnego Śniadania. SKŁADNIKI: Jajka ugotowane na twardo ugotowana marchewka pieprz ziarnisty majonez szczypiorek Wykonanie: Z marchewki wycinamy dzióbki, nóżki. Nożykiem do dekorowania z jajek wycinamy białko starając się nie uszkodzić żółtka. Połowę białka ściągamy, w żółtkach robimy małe dziurki w miejscach w których mają być oczy oraz dzióbki w nie wkładamy pieprz będą to oczy i marchewkowe w dzióbki. Gotowe kurczaczki układamy na talerzu z majonezem. Szczypiorek siekamy i posypuje... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...