jajka wielkanocne - 3103 przepisów (strona:25/207)

Chrzanowa szynka w galarecie 174

Kolejna propozycja na świąteczny stół. Tym razem galareta, ale podana zupełnie inaczej. Szynka z delikatnym chrzanowym kremem, a całość podana z wielkanocnym akcentem czyli jajkiem. Może w tym roku pokusicie się o taką wersję galarety? Składniki : *12 plastrów cienko pokrojonej szynki konserwowej * 2 jajka ugotowane na twardo  * 3 łyżki chrzanu * 3 łyżki majonezu  * opakowanie żelatyny na 2 litry

Magiczne Życie Marty
Jajka faszerowane kaszą jaglaną 131

Faszerowane jajka na święta Wielkanocne przygotowuje się praktycznie w każdym domu. A przynajmniej u mnie. Babcia tradycyjnie robi je z farszem pieczarkowym i dodaje do świątecznego śniadania. Jednak chciałam się z Wami podzielić całkiem innym przepisem na farsz – z kaszy jaglanej oraz chrzanu. Przyozdobione kiełkami z buraków (bądź innymi) skuszą każdego, kto lubi chrzanowe

Pink Envelope
Sałatka wielkanocna PTASIE GNIAZDO 335

Świętami Wielkanocy i zaklęte jest w lampce od wina. Taka sałatka wspaniale ozdobi wielkanocny stół jak i będzie smacznym i zdrowym dodatkiem który polecam dla młodszych uczestników śniadania wielkanocnego :). Małe przepiórcza jajka pełne wartości odżywczych wraz z rzodkiewką, kukurydzą, tuńczykiem, roszponką, rzeżuchą i szczypiorkowym majonezem zasmakują każdemu!  Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10-15 minut Składniki: 5 przepiórczych jajek

Kuchnia PROzdrowotna
Baranek Wielkanocny migdałowy 173

Przepis inspirowany z kotlet tv , lekko zmodyfikowany.  Kupiłam formę baranka i postanowiłam wypróbować przepis. Baranek wyszedł bardzo smaczny :) Baranek wielkanocny migdałowy  SKŁADNIKI: jajko - 1 szt proszek do pieczenia - 1 łyżeczka mąka - 1 szkl cukier - 4 łyżki mleko - 1/2 szkl migdały tarte - 4 łyżki aromat migdałowy masło roztopione - 45 g  PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Kuchnia Danusi
Wielkanocna sałatka szczypiorkowa 2280

kwas foliowy, witaminy B1, B2 czy też witaminę C i bardzo pożyteczny kwas krzemowy. Polecam sałatkę szczególnie na kolację ze względu na mocny intensywny smak jak również na wielkanocne śniadanie z jajkiem na twardo. Dla 2-3 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 100-150g Kiełbasy drobiowej wysokiej jakości Mały pęczek szczypiorku 50g ugotowanego ryżu Basmanti

Kuchnia PROzdrowotna
Życzenia świąteczne 160

W dzień Święta Wielkanocnegożyczę Wam jajka smacznego,Świąt pogodnych i radosnychoraz tchnienia wiosny!Wesołych Świąt !!!

Ewa w kuchni
Babka majonezowa 139

puszysta i przepyszna. Przepis znalazłam w internecie, niestety nie zapisałam strony. Polecam jako babkę wielkanocną. 4 duże jajka1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego1/2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao4 łyżki gęstego majonezu (używam dekoracyjny Winiary)Jajka z cukrem zmiksować na bardzo puszystą masę, zmniejszyć obroty, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia

Praktyczna pl
WYTRAWNY MAZUREK WIELKANOCNY 145

wielkanocne. Zazwyczaj są to niskie ciasta, które wypieka się w różnych kształtach i najczęściej są bogato zdobione. Tradycyjny, polski mazurek jest to słodkie ciasto, które podaje się na deser. A ja przygotowałam mazurka w wersji wytrawnej, którego można podać na ciepło, na świąteczny obiad lub kolację. Mazurek w kształcie pisanki, na kruchym cieście, z białą kiełbasą, boczkiem i jajkami, zalany

Kuchnia MagdaLeny
Wielkanocna babka z koperkową galaretą, jajkiem, szynką i warzywami 2434

Zimna, kolorowa przystawka z galaretki w kształcie świątecznej babki z szynką, jajkiem i warzywami nie tylko świetnie smakuje, ale z pewnością będzie efektowną ozdobą Wielkanocnego stołu. Składniki: 3 jajka 300g szynki konserwowej 150g zielonego groszku (może być mrożony) 140g ugotowanej marchewki 150g kukurydzy konserwowej 8 łyżeczek żelatyny 1200ml bulionu drobiowego 3 łyżki posiekanego świeżego koperku sól pieprz Wykonanie: 1. Koperkowa

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka, sałatki i przekąski na Wielkanoc 1085

Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pomysły na faszerowane jajka, sałatki i przystawki w wielkanocnym klimacie. Może któryś z przepisów Was zainspiruje... Jajka w sosie tatarskim Jajka faszerowane musem z łososia Jajka w szynce parmeńskiej Jajka z wędzonym pstrągiem  Jajka faszerowane pastą z bakłażana, pieczarek i orzechów  Jajka z tatarem z polędwicy łososiowej Jajka z chrzanową pastą z kurczaka Jajka

Czerwień i błękit
Scotch egg - jajka w mięsie 141

Wesołego Alleluja, niech się jajko w brzuszkach kula... Wszystkiego najlepszego w dni Wielkanocne, czasu(...)spędzonego w rodzinnej atmosferze, odłączonych komórek i laptopów, wylogowania się z fejsa i istagrama;) Zanim na święta wyłączę komputer podrzucam Wam bardzo smaczną i ciekawią propozycje na wielkanocny obiad - scotch egg czyli jajka w mięsie doprawione gałką muszkatołową i curry.  PYCHA! Składniki: 8 jajek klasy M 500g mięsa mielonego indyczego 1 bułka kajzerka jajko + żółtko średnia biała cebula

Pyry na Gaz
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 981

jajka faszerowane. Tym razem z... wędzoną makrelą. A że od dawna wiadomo, że jajka fajnie łączą się z wędzonymi rybami to nie mogło się nie udać. Takie jajka dobrze sprawdzą się na wielkanocnym stole, albo jako postna przystawka. Składniki: 8 jajek 1 wędzona makrela 3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać

Pasja Smaku
Polski sos wielkanocny 145

czekam na ten niewielki dodatek do świątecznych potraw. Kiedyś pojawił się na naszym stole jako kulinarny eksperyment i od tego czasu nie ma bez niego wielkanocnego śniadania :D Faktem jest, że przecieranie jajek przez sitka wymaga odrobiny więcej czasu i nie jest to ciekawy etap przygotowywania sosu, ale gdy tylko uda Wam się przez niego przebrnąć, reszta pójdzie(...)łatwiej! :D A jestem przekonana, że będą następne razy, jak u mnie! :) Zapewniam jednak, że więcej, jak 20min przyrządzanie tego sosu nie zajmie :) Do jajek, kiełbas i wędlin. Prze-py-szny! Polski sos wielkanocny Potrzebujesz : 250ml śmietany 3 jaja ugotowane na twardo 3 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku 1 łyżka stołowa posiekanego koperku 1 łyżka chrzanu ( lub więcej, jeśli wolisz bardziej

Kuchnia w Słońcu Skąpana