Przepis na : śniadanie
Jajka są nieodzownym elementem wielkanocnego menu. Jemy je pod każdą postacią. Dzisiaj mam dla Was bardzo łatwy przepis na pyszne jajka z dodatkiem chrupiącego bekonu i pachnące rzeżuchą. Nam bardzo przypadły do gustu i mam nadzieję, że Wam również posmakują. 6 jajek 2 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz 100 g bekonu parzonego w plasterkach 2 łyżki rzeżuchy Bekon pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na patelni. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...