Jakoś zawsze mi się tak składa , że przygotowując potrawy na Wielkanocny stół mam nadplanowe jajka , a w zasadzie albo ich same białka albo żółtka. I nie chodzi mi o surowe jajka bo z tym nie ma problemu - ostatecznie można zamrozić , ale ugotowane na twardo. A to mi pokruszy się jako które przygotowuję do barszczu , a to nie tak ukroi te które chce podać w majonezie. W tym roku powodem ,,bałaganu,, w żółtkach i białkach był ,,Pikantny mazurek,,. Robiłam go pierwszy raz i zupełnie nie umiałam przewidzieć il... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .