rąk. Możemy również użyć miksera z hakiem do ciasta drożdżowego. Wyrobione ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości. W tym czasie jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat posypany mąką podzielić na 4 części. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów(...)szerszej części trójkąta ułożyć kawałki jabłek i zawinąć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok. 15 minut, aż ładnie się zarumienią. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku
Kulinarne przygodytego typu produkty czy po świeże owoce? Nazwa: jabłkowe, jabłkowo-malinowe, jabłkowo-wiśniowe przekąski Firma: Eko Snack Skład: Jabłkowe – 100% jabłka Jabłkowo-malinowe – 80% jabłka, 20% maliny Jabłkowo-wiśniowe – 80%, 20% wiśnie Masa netto: 30g Wartości odżywcze: Jabłkowe – 100g/186 kcal, tłuszcz – 1,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2g, węglowodany(...)naszym zdaniem idealnie pasuje do niej cynamon <3 Jabłkowo-malinowa ma już delikatny kwasek typowy dla malin i duży plus za to, że nie ma malinowych pestek. Jabłko-wiśnia jest najkwaśniejsza, więc będzie idealna dla osób, które nie lubią zbyt słodkich przekąsek. Podsumowanie: Ślimaczki jadłyśmy z przyjemnością, idealnie wpasowały się w ramach deseru po obiedzie. Oczywiście nic nie zastąpi
Candy Pandasłyżeczki ekstraktu waniliowego 3 jaja 1 kubeczek oleju 3 kubeczki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia *kubeczek umyj i osusz, a następnie użyj do odmierzenia składników Dodatkowo: jabłka (ok. 2 sztuki) lub inne owoce np. brzoskwinie z puszki lub porzeczki Wykonanie: Kruszonka: Wszystkie składniki umieść w plastikowej misce i rozcieraj palcami do uzyskania kruszonki. Wstaw do zamrażalnika(...)jednolitej konsystencji. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszaj tylko do momentu wchłonięcia się mąki. Powstanie niejednorodna masa z grudkami i taka właśnie jest idealna. Muffiny z jabłkami i kruszonką: Za pomocą dwóch łyżek nakładaj ciasto do foremek na muffinki, do 2/3 wysokości. Na wierzchu ułóż owoce i posyp kruszonką. Piecz w piekarniku nagrzanym
Słodki Blogsuchych drożdży lub 20 g drożdży świeżych – 75 g masła, roztopionego – 250 ml mleka – 2 duże jajka Nadzienie cynamonowo-jabłkowe – 3 słodko -kwaśne jabłka – 170 g brązowego cukru – 3 łyżki zmielonego cynamonu Polewa z serka kremowego – 60 g masła – 1/3 szklanki cukru pudru – 120 g serka kremowego np. philadelphia(...)ciepłe miejsce, przykryte ręczniczkiem kuchennym, do podwojenia objętości na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 40 x 30 cm. Przygotowany prostokąt posmarować startymi jabłkami na grubych oczkach,wymieszanymi z cynamonem i cukrem. Następnie zwinąć ściśle wzdłuż dłuższego boku, na kształt długiej rolady. Ostrym nożem pokroić na mniej więcej
I LOVE LIFEsłabo przechowuje się w lodówce i szybko kwaśnieje ale można je poporcjować i pomrozić. Print Chlebowy pudding z dynią Prawdzie jesienne comfort food – chlebowy pudding z dynią i jabłkiem i dużą ilością cynamonu Prep Time 15 minutes Cook Time 40 minutes Ingredients 1 i 1/2 litra mleka 1 szklanka pure z dyni 2 jajka 1/3 szklanki cukru (brązowy, kokosowy(...)albo inne słodziwo np syrop z agawy 2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/5 łyżeczki soli 1 jabłko 1 łyżka masła do posmarowania formy 3 łyżeczki brązowego cukru do posypania na wierzchu Instructions Pieczywo pokroić w kostkę. W misce zmieszać cukier, przyprawy i sól. W drugiej misce zmieszać jajka z pure z dyni i mlekiem
Cooking for Emilykwaśnych jabłek (antonówki lub szara reneta) 2-3 goździki cukier (w zależności od potrzeby, lepiej aby masa została mocniej kwaśna) łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią łyżeczka cynamonu Jabłka obieramy, kroimy w drobne kawałki, wrzucamy do garnka i od czasu do czasu mieszając, gotujemy aż powstanie masa z niewielką ilością kawałków jabłek. Dodajemy resztę składników, dokładnie wszystko mieszamy
Anielskie wypiekilubicie ciasta z masą jabłkową, myślę, że również i to przypadnie Wam do gustu. Prezentuje się bardzo ładnie, jest wysokie, podzielne i smaczne. Masa jabłkowa: 1 i 1/2 kg jabłek 1 duża łyżka masła 1 op. galaretki cytrynowej 1 op. galaretki pomarańczowej Ciasto: 6 jajek 170g cukru pudru 180g mąki pszennej 1/2 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżki mąki ziemniaczanej około 200g masy kajmakowej 200g masła Dodatkowo: 400ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 zagęstniki do śmietany tarta czekolada lub kakao do oprószenia wierzchu Obrane jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Smażymy na maśle przez kilka minut. Gdy jabłka zmiękną i puszczą sok, dodajemy suche galaretki. Mieszamy aż do ich rozpuszczenia. Odstawiamy do stężenia
Smaki Na TalerzuCzasami czytając przepis na jakieś ciasto od razu wiemy, że będzie smaczne. W tym przypadku... nie spodziewałam się, że aż tak! :) Jest to wyjątkowe połączenie kruchego, kakaowego ciasta z jabłkami i delikatną masą kokosową. Ciasto jest mięciutkie i rozpływające się w ustach. Serdecznie polecam! Składniki na ciasto: 500 g mąki 1/2 szklanki cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku(...)łyżka kwaśnej śmietany Masa kokosowa: 200 g wiórków kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru 1 torebka budyniu śmietankowego 1 szklanka gęstej, kwaśnej śmietany odrobina aromatu waniliowego Dodatkowo: 1 kg jabłek (użyłam szarej renety) 3 łyżki cukru 3 łyżki wody Jabłka umyć, obrać, pokroić na małe kawałeczki, wrzucić do garnka, wlać wodę i dusić pod przykryciem, aż zmiękną
Świat Ciastajesiennego przepisu. Dodam tylko, że jest to ciasto którym napewno zaskoczymy swoich gości a wykonanie jest tak proste, że każdy z łatwością sobie z nim poradzi. Składniki 6 dużych jabłek – około 1 kg 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki rodzynek 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 6 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka(...)sody 1 łyżeczka cynamonu Krok po Kroku 1 Jabłka obieramy, kroimy w 1 cm kostkę, mieszamy z orzechami i rodzynkami pozostawiamy na 30 min. 2 Jaja ucieramy z cukrem i powoli dodajemy mąkę, olej, proszek, i sodę. Na koniec delikatnie mieszamy całość z orzechami i owocami. 3 Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni przez około 40 min. Czas pieczenia
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyłyżki oleju ▪ dosłodzić wedle uznania ▪ łyżeczka tłuszczu do smażenia *składniki w temperaturze pokojowej polewa ▪ 50 g gorzkiej czekolady ▪ płatki migdałów lub inna dekoracja Przygotowanie: 1. Białka oddzielamy od żółtek. Jabłka obieramy i kroimy na drobną kostkę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. 2. Białka ubijamy na sztywno ze słodzikiem/cukrem. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao, mleko, olej, słodzik/cukier(...)żółtka mieszamy ze sobą. Na koniec dodajemy białka i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy kawałki jabłka. 3. Patelnie natłuszczamy i wylewamy masę. Przykrywamy i smażymy na małym ogniu pod przykryciem (zalecam taką przykrywkę z dziurką) przez ok.20 minut. Po tym czasie za pomocą talerza (nakładamy talerz i przewracamy patelnie) wykładamy ciasto i z powrotem na patelnie smażymy
Zdrowie i pysznie na talerzu