Chrupiące jabłkowe ciasteczka pachnące cynamonem to doskonały pomysł na przygotowanie odrobiny słodkości z wykorzystaniem świeżych owoców. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 200g masła extra 1 całe jajko 2 żółtka 25g świeżych drożdży 1/2 szklanki + 1 łyżka cukru 4 łyżki śmietany 18% szczypta soli 8 jabłek 1 jajko (roztrzepane do posmarowania ciasta) olej do wysmarowania formy Cukier cynamonowy: 2 łyżeczki cynamonu 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.