jabłka prażone - 1058 przepisów (strona:50/71)

Spis Ciast i dań na Boże Narodzenie - Sprawdzone! 2014

tuńczykiem Łagodna sałatka jarzynowa Jarzynowa Surówka z gotowanej kapusty Tarte buraczki Warstwowa sałatka z tuńczykiem Korzenne tiramisu Domowa zacierka Prażone orzechy włoskie Bombki z mleka w proszku Trufle z masy kajmakowej i herbatników Bezy z czekoladą Szybki kompot z jabłkami Pierogi ruskie

W Moim Magicznym Domu
Ciasto Kokietka 395

temp. 180 stopni C. Składniki na masę jabłkową: 1kg jabłek 1 łyżka masła 1 galaretka agrestowa Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeśli jest dużo soku to odciskamy trochę. Przełożyć do garnka i prażyć na łyżce masła kilka minut. Dodać proszek galaretki i chwilkę smażyć. Składniki na masę makową: 1 puszka gotowej masy makowej

talerz przyjemności
Makaron z burakiem, jabłkiem i prażonym słonecznikiem 189

oleju rzepakowego. W tym samym czasie na czystej, suchej patelni prażymy pestki słonecznika na złoty kolor. Gdy nabiorą koloru, dodajemy łyżkę oleju rzepakowego oraz drobno posiekane buraczki z czosnkiem (użyłam do tego blendera). Po ok 10 minutach, gdy buraczki zmiękną dodajemy sok z limonki, pokrojone w drobną kostkę jabłko, kiełki rzodkiewki oraz posiekaną ½ pęczku botwinki. Doprawiamy świeżo zmieloną solą morską

Kuchnia w czekoladzie
Krem z brokułów z kaszą jaglaną i prażonymi ziarnami 123

smaku mix ziaren prażonych u mnie Ziarenkowo  około 2 łyżki na porcję Brokuły umyj i podziel na różyczki. W rondlu rozgrzej olej kokosowy i podsmaż cebulę i czosnek. Po trzech minutach dodaj curry,majeranek,kurkumę, wymieszaj i podsmaż. Dodaj brokuły i pokrojone w kostkę jabłko. Zalej wrzątkiem do poziomu 5 cm poniżej poziomu brokuła i jabłka. Przykryj

Z Kuchni Do Kuchni
Bakaliowiec jabłkowy w cieście filo 239

masła/margaryny Kasia 1 kieliszek rumu 60 g cukru ½ łyżeczki cynamonu Ziarenka z ½ laski wanilii Cukier puder Obieramy jabłka, kroimy na ósemki, usuwamy gniazda, posypujemy je cynamonem i spryskujemy sokiem z cytryny, aby nie pociemniały. Orzeszki pinii prażymy na teflonowej patelni. Rodzynki wraz ze skórką z cytryny i ziarenkami wanilii zalewamy rumem. Na patelni rozpuszczamy 20 g masła, dodajemy

Mia Cucina Sofieta
Brązowy ryż z jabłkami i orzechami 71

jabłka 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego garść obranych orzechów włoskich 1 łyżka miodu szczypta cynamonu (przepis na 3 porcje) Ryż gotujemy al dente (u mnie to trwało około 25 minut), odcedzamy go i wsypujemy do miski. Jabłka myjemy, obieramy, ścieramy na tarce na największych oczkach, wrzucamy do ryżu. Dodajemy jogurt, miód, mieszamy. Orzechy kroimy w mniejsze kawałki, prażymy

Kardamonovy
Menu na cały dzień dla dziecka bez cukru i glutenu 133

Deser Mus z pieczonej dyni i jabłka z nasionami CHIA ( przepis  -->TU<--  )                   6. Kolacja Makaron orkiszowy jeżyki  -->makaron do kupienia tutaj<--  z pesto z zielonej pietruszki z prażonymi pestkami dyni  -->przepis na pesto tutaj<--    Zapraszam do śledzenia

Szkrab Je Sam
Dyniowa panna cotta z musem jabłkowo-żurawinowym i migdałami 208

niebiańsku! Deser przełomu jesieni i zimy. Lekki, śmietankowo-dyniowy podkład z ciepłym posmakiem goździków, imbiru i cynamonu, a na górze pyszny, słodki, owocowy mus, który świetnie dopełnia całości. I prażone migdały dodające deserowi charakteru i chrupiącego akcentu. Pamiętajcie o nich i nie odchodźcie od patelni, na której się złocą, tak jak ja...bo potem trzeba otwierać w kuchni okna(...)garnka i zalej wodą- odstaw na 20min. 2. Jabłko obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do żurawiny, gotuj na małym ogniu, aż jabłka całkowicie się rozpadną. 3. Odstaw do przestudzenia. 1. Migdały upraż na suchej patelni. 2. Podawaj dyniową Panna cottę zwieńczoną słodkim musem jabłkowo-żurawinowym, posypaną prażonymi migdałami. Smacznego! Pumpkin panna cotta with apple cranberry mousse

Kuchnia w Słońcu Skąpana
PRZEPISY NA OBIAD JESIENIĄ NA DWA TYGODNIE 157

aromatyczna, głównym źródłem białka w tym posiłku jest brązowa soczewica, która w połączeniu z pieczonymi marchewkami, prażonymi migdałami i kremowym awokado smakuje wybornie, całość wieńczy pyszny sos na bazie trzech olejów i soku z cytryny. Zrób koniecznie!  ZUPA RYBNA KACZKA W JABŁKACH Niedzielny obiad to zawsze wyjątkowy czas dla większości z nas. Mamy chwile by wreszcie spotkać się(...)cynamon, imbir, kolendra, lubią miód czy syrop klonowy. Zrobiłam kluseczki kładzione, którą są bardzo delikatne i mięciutkie, rozpływają się w ustach. Aby podbić ich smak podałam je z prażonymi śliwkami w miodowym karmelu z dodatkiem cynamonu. Danie jest co tu dużo gadać - palce lizać! PIECZONY KURCZAK W ZIOŁACH Z BURACZKAMI Dzisiaj postawiłam na pieczonego kurczaka- często w ten sposób przygotowuje

SMYKWKUCHNI
Carpaccio z buraka 197

caprese – sałatka z marynowanych buraczków, sera i pestek słonecznika – Surówka z kiszonego buraka i jabłka – zakwas z buraków Składniki na sałatkę z buraka, 1 porcja: 1 burak pieczony lub gotowany ¼ sera typu włoskiego lub ser feta prażone pestki dyni sól i pieprz do smaku natka pietruszki Jak przygotować Carpaccio z buraka? Upieczonego lub gotowanego buraka obieramy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowy jabłecznik z budyniem 117

wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy do lodówki, drugą do zamrażalnika. W tym czasie jabłka kroimy na ćwiartki i dusimy w garnku z grubym dnem z dodatkiem ciemnego cukru i ziarenek wanilii (laski również wrzucamy). Całość prażymy 10-15 minut na wolnym ogniu. W kolejnym garnku gotujemy część mleka (350 ml) w pozostałej części mleka

Mango Papaja
Tarta jabłkowa na zimno z olejem rzepakowym. 276

pięknego złotego koloru). Wyjmujemy upieczoną z piekarnika i czekamy, aż ostygnie. Na wystudzony spód od tarty wylewamy tężejące jabłka i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i dowolnie dekorujemy nią naszą tartę i posypujemy górę prażonymi płatkami migdałów.* tak jak napisałam wcześniej teraz napiszę przepis na ciasto kruche na maśle. 200 g mąki pszennej

Malinowe Pocałunki
Grillowany łosoś po tajsku 176

200g 1 średnie jabłko (180g) 1 nieduża czerwona cebula (120g) 100g orzechów nerkowca 2 limonki 70g brązowego cukru (ok. 15 łyżeczek) 1 płaska łyżeczka imbiru 3 łyżki sosu rybnego 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy świeża natka kolendry Instrukcje Na dość silnym (ale nie przesadnie) ogniu rozgrzewamy suchą patelnię. Wrzucamy orzechy nerkowca i prażymy przez ok. 8 minut często(...)międzyczasie przygotowujemy sałatkę. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie (2-3mm) półtalarki, które rozkładamy a pojedyncze piórka i skrapiamy resztą soku z limonki, aby nabrały pełniejszej barwy. Jabłko kroimy w niezbyt grube (7-8) słupki, razem ze skórką, ale bez gniazda nasiennego. Bierzemy pęczek kolendry i grubo ją siekamy. Orzechy, jabłko, cebulę i kolendrę mieszamy ze sobą w misce

Kulinarna Pokusa
Dyniowe muffinki z kokosem 177

masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Jabłko obieramy, kroimy na cząstki. Do każdej muffinki wkładamy po 1-2 kawałeczki. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st. Studzimy Margarynę roztapiamy w garnuszku. Kokos prażymy na suchej patelni na złoty kolor, studzimy. Chłodny mieszamy z cukrem. Każdą babeczkę smarujemy margaryną i obtaczamy

Gotowanie moimi oczami
Ciasto poezja smaku 1574

folią  nie będzie się robić kożuch - masło ucierać dodać stopniowo zimny budyń 3. Galaretka - jabłka obrać pokroić w małą kostkę zalać 1 l gorącej wody wsypać galaretki mieszać  aż się rozpuszczą 4. Posypka - masło rozpuścić dodać cukier i kokos chwilę prażyć cały czas mieszać  (uważać szybko się przypala )zostawić ostygnąć 5. Zimny biszkopt przełożyć kremem dać

W królestwie smaków Beaty
Jaglana szarlotka z orzechową kruszonką 124

Najlepsze ciasto na jesień? Oczywiście szarlotka!  Połączenia jabłka z cynamonem zawsze poprawia humor.  A w zdrowszej wersji to już w ogóle marzenie. Kiedy tylko zobaczyłam przepis tutaj  przepadłam i od razu zabrałam się do pieczenia, zmieniając w składzie to i owo.   Jednym kawałkiem tego ciasta można się naprawdę dobrze najeść(...)jajka 150 g suszonych daktyli łyżka ekstraktu waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa jabłkowa: 4 jabłka 2 łyżki mąki ziemniaczanej cynamon 2 łyżki ksylitolu lub cukru brązowego Kruszonka: 5 łyżek mąki owsianej 3 łyżki płatków owsianych (u mnie z chią, suszoną morelą i jabłkiem firmy Melvit) 2 łyżki miodu 1 łyżka masła 1/3 - 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich Wykonanie

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania