góry dnem. Wystudzony i wyjęty ze słoika będzie jeszcze trochę gęściejszy. I gotowe! Przepyszne zapewniam. Można już się rozkoszować smakiem zamkniętych w słoikach truskawek. Smacznego! DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ POWIDŁA ŚLIWKOWE DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI DŻEM Z WIŚNI DŻEM Z DYNI I POMARAŃCZY Z WANILIĄ I CYNAMONEM
potrawyregionalnestron. Gotowe.Prawda,że szybko i łatwo? Cudownie smakuje z powidłami śliwkowymi własnej roboty - (klik) z domowym dżemem truskawkowym (klik) lub z dżemem rabarbarowym z imbirem (klik) Smacznego śniadanka życzę! A gdy sezon na truskawki, to można je polać syropem klonowym. Polecam inne omlety OMLET ZE SZPARAGAMI OMLET PARYSKI
potrawyregionalnenakładać gorący dżem do wyparzonych słoików. Można je zagotować. Ja je zakręciłam i odstawiłam do góry nogami. Smacznego! ZAPRASZAM NA INNE PYSZNE DŻEMY DŻEM Z WIŚNI DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI POWIDŁA ŚLIWKOWE DŻEM Z TRUSKAWEK SOK Z ARONII
potrawyregionalnemożna więcej gdy gulasz będzie za gęsty) minimum 6 (lub więcej) ząbków czosnku 2-3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego tłuszcz (kurzy, gęsi lub oliwa) przyprawy : sól, pieprz, imbir, majeranek, ostra i słodka czerwona papryka (użyłam wędzonej), tymianek, gałka muszkatołowa. Fasolę i ciecierzycę zalałam zimną wodą i odstawiłam je na 12 godzin. Mięso pokroiłam na mniejsze kawałki
potrawyregionalnemałe pociechy. Składniki: 300g mąki pszennej 200g masła 100g cukru pudru 2 żółtka opakowanie przyprawy do ciasteczek korzennych firmy Kamis opcjonalnie można dodać jeszcze po pół łyżeczki cynamonu, imbiru, kardamonu, kolendry. Mąkę przesiałam przez sitko. Dodałam cukier puder. Następnie wsypałam przyprawę do ciasteczek. Wbiłam żółtka. Ostatni składnik to masło. Posiekałam je na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki zagniotłam
potrawyregionalneBÓB może być jedzony jako przekąska, jest doskonałym składnikiem sałatek. M ożna go dodawać do zup, wyśmienicie smakuje z czosnkiem i pomidorami, dobrze komponuje się z kminkiem lub imbirem. Bób znany również jako fasola fava pochodzi z południowo - wschodniej Azji oraz północnej Afryki i jest jedną z pierwszych roślin strączkowych znanych człowiekowi. Bób to doskonały produkt
potrawyregionalnedołu. Smacznego! Zapraszam na inne dżemy: GALARETKA Z CZERWONEJ PORZECZKI DŻEM Z WIŚNI DŻEM TRUSKAWKOWY DŻEM Z DYNI POMARAŃCZY Z WANILIĄ I CYNAMONEM DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM POWIDŁA ŚLIWKOWE SOK Z ARONII
potrawyregionalnedżem do wyparzonych i suchych słoików. Ustawiałam je przykrywką do dołu. Smacznego! Polecam DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI DŻEM Z DYNI POMARAŃCZY Z WANILIĄ I CYNAMONEM DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ POWIDŁA ŚLIWKOWE DŻEM TRUSKAWKOWY SOK Z ARONII
potrawyregionalnełyżeczka cukru 1/4 łyżeczki soli około 1/3 szklanki cukru ( zależy jak słodkie macie jabłka) *250 g to jedna szklanka Składniki na nadzienie: słoik (około 800 g ) prażonych jabłek cynamon, imbir, kardamon, cukier ( do smaku) Jak to przy cieście drożdżowym, zaczęłam od rozkruszenia w misce świeżych drożdży. Wsypałam łyżeczkę cukru. Wlałam ciepłe ( ale nie gorące!) mleko. Rozpuściłam drożdże i wymieszałam
potrawyregionalneskórką) Zielony groszek z puszki Pół łyżeczki soli (albo wcale:)) Łyżeczka pieprzu Łyżeczka ostrej papryki lub mielonego chilli Łyżeczka czosnku granulowanego Duża szczypta kurkumy Duża szczypta imbiru Szczypta cynamonu Łyżka sosu sojowego Olej Dodatkowo: grzanki lub groszek ptysiowy Przygotowanie Cebulę kroję w piórka i podsmażam na łyżce oleju. Gdy zarumieni się, dodaję obraną włoszczyznę, sos sojowy i zalewam wodą
VegUlkamnie najlepsza do tego kremu, ale może być też inna) – 0.5 l mleka kokosowego – cukier, najlepiej brązowy – w ilości „do smaku” – 2 szczypty imbiru – cukier waniliowy (nie wanilinowy) – 1 łyżczeka cynamonu – 0,5 łyżeczki gałki muszkatałowej – 0,5l mleka – szczypta soli – rozdrobnione orzechy ziemne – 2 łyżki wiórków
Pociąg Do KuchniMusicie go przygotować! U nas wejdzie na stałe do domowego menu! Wyobraźcie sobie te smaki - buraczki, cebulka, starte jabłko, sok i skórka z pomarańczy, mielona kolendra, mielony cynamon, mielony imbir, mielony anyż, cukier i ocet z czerwonego wina! Niebo! Sam aromat tego czatneja jest niesamowity, ale smak dosłownie powala na kolana! Zresztą wszystkie dania były przepyszne! I z pewnością powinniśmy
Plate of Joydojrzałe truskawki, czy można odmówić takiego połączenia smaków? 6. „Ginger & Lemon” z linii World of Fruits. Ta smaczna i zdrowa herbatka łączy świeżość cytryny oraz aromatyczny imbir W limitowanej, owocowej edycji herbat znaleźć również można (pięknie nazwaną) herbatę "LOVE" od Teekanne . Wspaniała mieszanka herbatek owocowych o smaku granatu. Już sam skład brzmi cudownie... A dla wielbicieli
Słodkie okruszkisera trzykrotnie mielonego 300-350 g dyni 150 g cukru 3 jajka 3 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki imbiru skórka otarta z dużej pomarańczy na polewę: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka szczypta cynamonu Dynię pokroić na mniejsze kawałki i piec w piekarniku około 40 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszkoły, ale jak jestem w domu staram się mu to wynagradzać, więc i w te dni gotowałam, a wieczorem Młody dbał o to aby gorąca herbata z cytryną i imbirem nie kończyła mi się w kubku. Dzisiejsza propozycja to taka awaryjna, kiedy jeść trzeba a do sklepu nie ma się siły wyjść. Kiedy nie ma siły na długie stanie przy
Blondynka Gotuje