hot - 500 przepisów (strona:13/34)

Pork schnitzel breaded in buckwheat as guiltless pleasure 208

excess of flour, especially coarse lumps that are hanging off the meat) . In a large skillet, heat the vegetable oil (w hen oil starts to shimmer, it’s hot) . Fry pork chops on both sides over medium heat until golden brown (approximately 3 minutes for each side) . Enjoy. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Schabowe sznycle w mące

Food Polka
Sojonez – wegański majonez 148

wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską, a co najważniejsze, z majonezem! Uwielbiałem. W dzieciństwie również często robiłem wraz z siostrą kanapki z majonezem posypane prażoną cebulką… tyle

Blendman
Bułeczki wielkanocne i konkurs z Electrolux – 2 piekarniki do wygrania! 142

upieczeniu bułeczek rozgrzej dżem morelowy i pędzelkiem rozprowadź go równomiernie po gorących jeszcze bułeczkach. Odstaw do ostygnięcia i podawaj. Smacznego! Bułeczki bardzo smakowały moim najbliższym:) Recipe in English Hot cross buns (15 buns) Ingredients: 300 ml full-fat milk 50 g butter 500 g all-purpose flour 1 tsp salt 75 g caster sugar 1 tbsp oil 7 g fast

karmelowy
Pszenica - wady i zalety. 219

spożywanych przez nas węgli pochodzi właśnie z jej przetworów. Typowy schemat w większości domów wygląda następująco: rano biała bułka/chleb, na obiad często oczyszczony makaron, w międzyczasie wafelek lub hot dog na stacji, a na koniec jeszcze pizza na kolację (lub znów kanapki). Nie dość, że dostarczamy nadmiaru kalorii, to dodatkowo powodujemy gwałtowne skoki poziomu glukozy we krwi, napędzając jeszcze

Powiedz dietom nie
Kremowa zupa z gruszki i pietruszki / Creamy pear and parsnip soup 113

parsnips and pears are roasting, add the remaining 1½ tbsp of oil to a pot and heat to medium high. Add the onion, potato, and celery to the hot oil and saute for 2-3 minutes, until onions are translucent. Add the thyme and saute for another 30 seconds. Add the chicken stock and roasted parsnips and pears

karmelowy
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 131

green papper 1/2 medium zucchini 1/2 big leek 1 medium onion 1 big carrot 1 lemon 2-3 garlic cloves fresh thyme, parsley Marinade: olive oil soy sauce mustard hot sauce (eg Tabasco) honey favorite herbs, garlic half of lemon juice blalbs Kurczaka umyj, osusz. Posól, popieprz i odstaw na bok. W międzyczasie zrób marynatę – wszystkie składiniki umieść

Martyna Cooks
Hot Cross Buns- angielskie bułeczki z krzyżykiem 134

Hot Cross Buns to tradycyjnie angielskie bułeczki przygotowywane w okresie Wielkanocy. Rodzynki nadają im słodyczy, a konfitura sprawa, że są błyszczące. Bardzo lekkie i puszyste, najlepsze z masełkiem lub dżemem. Polecam upiec na świąteczne śniadanie!     Składniki: (na ok. 10 sztuk)   Ciasto: 7 g suchych drożdży lub 14 g drożdży świeżych 500 g mąki pszennej

Nastoletnie Wypiekanie
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 322

parzymy w 80⁰C przez 40 minut.   W „Rodzinie Soprano” salsiccia smażona była na grillu, z przyrządzoną na patelni cebulą i papryką, podana w długich bułkach jak na hot-dogi. Z tymi samymi dodatkami będzie super składnikiem na pizzę i jako sos do domowego makaronu. Pycha z grilla, więc przepis na pewno do wykorzystania w sezonie! SKŁADNIKI 500g mięsa

Karo in the Kitchen
Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem 373

Czyli pieczone hot-dogi w wersji domowej Gdy mam więcej wolnego czasu na kucharzenie, lubię piec poniższe bułki. Często robię je z podwójnej porcji i większość wtedy zamrażam.  Świetnie się przechowują w zamrażarce. Gdy najdzie mnie ochota na parówkowe co nieco, albo gdy w planach mam nieoczekiwany wyjazd, rozmrażam sobie taką bułeczkę i mam gotowy pożywny posiłek, bardzo poręczny

Grunt to przepis!
Kokosowy kurczak na sałatce ze szpinaku 161

Ugotowałam parę dobrych rzeczy, kilka nie wyszło tak jak chciałam, więc pora na podejście numer dwa. Tymczasem udało mi się popracować nad moimi koszmarnymi nawykami żywieniowymi. Jeszcze miesiąc temu hot dogi i zapiekanki stanowiły podstawę mojej diety przez te godziny, które spędzałam w pracy, a w domu buzię skutecznie zapełniały mi chipsy. Postanowiłam wziąć się za siebie i udało

W poszukiwaniu inspiracji
Pork schnitzel breaded in buckwheat as guiltless pleasure 188

excess of flour, especially coarse lumps that are hanging off the meat) . In a large skillet, heat the vegetable oil (w hen oil starts to shimmer, it’s hot) . Fry pork chops on both sides over medium heat until golden brown (approximately 3 minutes for each side) . Enjoy. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Schabowe sznycle w mące

Food Polka
Klopsiki teriyaki / Teriyaki meatballs 206

cornstarch ¼ cup cold water 1 tbsp sesame seeds Preparation: Preheat oven to 180 oC degrees. In a small bowl, mix beaten egg, green onion, garlic, ginger, soy sauce and hot sauce until well combined. In a large bowl mix ground mix with egg mixture and breadcrumbs to bring everything into a homogenous mixture. Form golf ball-sized meatballs then place

karmelowy
Bułki do hot dogów 157

Ostatnio zaniedbałam trochę wspólne "Wypiekanie na śniadanie" . Jak w tym tygodniu zobaczyłam, że mamy piec domowe bułki do hot dogów wiedziałam że nie odpuszczę. Dobrze, że teraz można publikować do poniedziałku bo w weekend by mi nie pasowało. Co do bułek to powiem wam, że są pyszne i na prawdę warto się poświęcić by je upiec. Wtedy mamy pewność

Ala piecze i gotuje
Skandynawska surówka z ogórka 233

minimum godzinę. Ta surówka najczęściej podawana jest do ryb – to idealna para dla smażonego, gotowanego i pieczonego łososia, pstrąga. W krajach skandynawskich używana jest jako dodatek do hamburgerów i hot-dogów. Świetnie komponuje się z klasycznymi mięsnymi klopsikami w jasnym i ciemnym sosie, pieczenią wieprzową. SKŁADNIKI 1 długi wężowy ogórek, 400-500g 1 cebula czerwona, średniej wielkości

Karo in the Kitchen
Bananowe racuchy, Babka (Seinfeld) 171

favourite milk 2 ripe bananas ½ glass flour 1 egg (optional) ½ ts baking powder 1-2 ts vanilla sugar (or regular sugar) a few tbs oil Soak oat flakes in hot milk for 30 minutes. Next add smashed bananas, flour (egg), baking powder, sugar and oil. Stir thoroughly or slightly blend. Place one spoon of batter in a frying

Qlinarnie i Qlinarnie