potatoes 200 g Greek yogurt 2 eggs 1 can (400 g) tomatoes 1 box (500 g) tomato puree 3 big garlic cloves freshly grounded pepper, sea salt sweet and hot peper chili cinnamon Umyj i osusz bakłażana, pokrój na mniej więcej centymetrowe plastry, posól delikatnie i odstaw na bok na chwilę. Podobno nie trzeba tego robić, ale mi to weszło(...)meat into pieces so they can go into mincing machine and mince it. Season the meat with freshly ground pepper, salt, estragon, a bit of hot and sweet pepper. Mix it thoroughly. Preheat a tablespoon of oil on a big pan, add chopped onion and glaze it, add pressed garlic and fry together for a while. Add the meat
Martyna Cooksthem until they’re floating on the surface. Using a skimmer take them out of the water and eat, they taste best when they’re fresh and hot, a bit too hot Those pierogi which you won’t eat cover with oil so they won’t stuck together and you actually could eat them later. Nutrition
Martyna CooksHot-dogów nie było u mnie ho ho ho i jeszcze dłużej! Jeśli o nie chodzi, jestem bardzo wymagająca. Bułka ma być puszysta, mięciutka i domowa, parówka dobrej jakości i oczywiście dużo świeżych warzyw. Do środka możecie włożyć to, co Wam najbardziej smakuje. Do mojego hot-doga trafiła sałata, ogórek, pomidor, papryka i młoda cebulka. Wszystko zostało polane ketchupem. Zachęcam
Czerwona Porzeczkamąki pszennej 120 g roztopionego niesolonego masła 140-170 g bardzo drobnego brązowego cukru (w zależności od tego jak słodkie ciastka lubicie) 60 g Maltesers Hot Chocolate Drink (w Polsce można kupić w sklepie Kuchnie Świata , w Arabii Saudyjskiej jest dostępne w Danube oraz w delikatesach Tamimi ). 2 duże jajka w temperaturze pokojowej pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli Dodatkowo : drobny biały cukier i cukier puder do obtoczenia ciastek Przygotowanie Masło roztopić, dodać cukier, kawę rozpuszczalną i Maltesers Hot Chocolate Drink Cały czas mieszając podgrzewać przez około 5 minut na minimalnym ogniu, żeby cukier częściowo się rozpuścił. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Do wystudzonej masy dodawać stopniowo po jednym
Kulinaria - potrawy z różnych stron światavirgin, sól morska, bazylia, czosnek) Sos pomidorowy Salsa Pomarola (pomidory 85%, warzywna w różnych proporcjach - cebula, marchew, seler 9,5%, oliwa z oliwek extra virgin, bazylia, sól morska) Hot Hot przecier z papryczki Habaneros (papryczki chilli 46%, papryka, oliwa z oliwek extra virgin, ocet winny, sól morska) Bruschetta z pomidorów (pomidory 93%, oliwa z oliwek extra vergine
Zdrowie na języku :Pcheese (Edam) 125 g mozzarella (1 ball) Marinade: 1,5-2 tablespoons olive oil 1 teaspoon balsamic vinegar 1 teaspoon soy sauce 1 teaspoon honey few drops of hot sauce (eg. Tabasco) estragon Najpierw marynata – wszystkie składniki umieść w słoiku, na taką ilość łososia wystarczą podane ilości składników, jeśli jednak marynaty będzie trochę za mało dodaj łyżkę wody. Łososia(...)najlpiej smakuje gdy jest świeża i gorąca! Take the tart out of the oven, cut it and eat – it’s best when it’s fresh and hot! Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on Linkedin Share on Tumblr Share on Vk Share on Reddit Share by Mail
Martyna CooksFast foody nie muszą być tłuste i niezdrowe. Składniki 4 bułki do hot dogów 4 dobre jakości parówki 1 pomidor kilka liści sałaty (u mnie rzymska) 2 dymki 2 łyżki … Czytaj dalej Hot-dogi
czarrna od kuchniilością oliwy (ok. 2-3 łyżek), dodaj sok z połowy cytryny, posiekany koperek, sól, pieprz, cukier do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj. Put the cranberries in a bowl and pour hot water over it. Chop the cabbage as you can see in the photo, zucchini cut along into half and again along into half, then into thin slices. Roast the sunflower(...)seeds on a hot pan, watch them – it’s easy to burn them. Take the pan of the heat and spread the seeds on a board or plate to cool down. Grate the cheese small. Drain the cranberries. Put all the ingredients put into a big bowl, big enough to mix all the ingredients in it. Add quite
Martyna Cooksaromatyczna w środku. Sposób na cudowne rozmnożenie kilku niedrogich składników i zrobienie z nich lunchu/obiadu/ kolacji dla 4 osób. Ameryka zostanie dla mnie na zawsze kolebką ulicznego jedzenia. Hot-dogi i hamburgery to podstawa, a wariacji na ich temat jest multum. Gorące kanapki, coś co szybko się robi, bierze w rękę i odchodzi, przeżuwając ze smakiem, coś co zaspokoi(...)kanapka powstała na początku dwudziestego wieku, w Filadelfii. I znowu – jak w przypadku wielu kulinarnych odkryć ameryki – i tutaj swoje palce maczali włoscy imigranci. Właściciele wózka z hot-dogami nadziali długą bułkę wołowym stekiem, papryką, cebulą i przerażającą ilością sera. Nikt na takie połączenie nie zostanie obojętnym. Kanapka popularna jest w całych stanach, nie tylko jako danie uliczne, ale też
Karo in the KitchenHot cross buns to pachnące przyprawami korzennymi, pełne rodzynek oraz kandyzowanej skórki cytrynowej i pomarańczowej bułeczki tradycyjnie pieczone w Irlandii (podobnie jak w Anglii, Australii oraz kilku innych krajach) na Wielkanoc, a dokładnie w Wielki Piątek, chociaż dziś dostępne niemal w każdej piekarni czy stoisku z pieczywem przez cały rok. Charakterystyczny krzyżyk robi się na nich… Continue reading(...)Hot cross buns – aromatyczne wielkanocne bułeczki
brunetkawkuchnipokrój marchewkę, zalej gorącym rosołem i jedz… Nie ma nic bardziej kojącego niż świeży, gorący rosół… And now the most pleasant moment, cut the carrot, pour the hot broth over and eat.. There’s nothing more comforting than a fresh, hot broth… Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share
Martyna Cooksground flaxseed 1 1/3 glass flour ¼ ts baking soda 7 tbs baking cocoa 100 g dark chocolate, finely chopped 1 ts strong instant coffee ½ ts salt 1/3 glass hot water 1 1/3 glass brown sugar (I used 1 glass, batter was very sweet, though) 6 tbs sunflower oil 1/3 glass chopped hazelnuts (I used whole almonds) Preheat oven(...)water with flaxseed and set aside. Stir flour and soda in a smaller bowl. Stir chopped chocolate, baking cocoa, coffee and salt in a bigger bowl. Pour in hot water and stir vigorously (until all ingredients have combined). Add sugar, flaxseed, oil and nuts to the chocolate mixture and stir all thoroughly. Next add flour and stir again
Qlinarnie i QlinarnieHot cross buns to pachnące przyprawami korzennymi, pełne rodzynek oraz kandyzowanej skórki cytrynowej i pomarańczowej bułeczki tradycyjnie pieczone w Irlandii (podobnie jak w Anglii, Australii oraz kilku innych krajach) na Wielkanoc, a dokładnie w Wielki Piątek, chociaż dziś dostępne niemal w każdej piekarni czy stoisku z pieczywem przez cały rok. Charakterystyczny krzyżyk robi się na nich… Continue reading(...)Hot cross buns – aromatyczne wielkanocne bułeczki
brunetkawkuchnipaść i nie wstać więcej ... Lista ohydności wymieniona na opakowaniu nie ma końca, a dłuuuuuuuuga data przydatności (czasem paroletnia!) mówi sama za siebie! Gotowe bułki do hamburgerów i hot dogów, tortille czy pity niewiele mają wspólnego z tradycyjnymi, domowymi wypiekami. To produkty bardzo mocno przetworzone, wytwarzane z oczyszczonej, wysokoglutenowej mąki pszennej. Praktycznie wszystkie tego typu wyroby zawierają konserwanty(...)polepszacze smaku i zapachu oraz wiele dodatkowych substancji konserwujących i nadających produktowi miękkość, smak i zapach, które pozostają na długie miesiące. Gotowe bułki do hamburgerów czy hot dogów „wzbogacane” są także glukozą, a nawet sztucznymi środkami przetwarzającymi mąkę. Efekt? Produkty nawet po kilku miesiącach wyglądają i smakują tak samo. – Tymczasem domowy wypiek już po dwóch, trzech dniach psuje się, wysycha
Garniec Magalierazem postanowiłam się zmobilizować, znalazłam siły i tak się rozpędziłam, że tego samego dnia powstały też inne dania na bloga. Tym razem tematem weekendowego wypiekania były bułki do hot dogów – jako, że mam ostatnio fazę na fast foody to bardzo chętnie zabrałam się do pracy. Tym razem miało być zdrowo i domowo Zamiast wyrabiania ciasta ręką postawiłam Czytaj(...)dalej... Artykuł Bułki do hot dogów pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smaku