hot - 500 przepisów (strona:10/34)

Zapiekanki 107

miarę tanie i... smacznie ? Ważniejsze, że można było coś przekąsić. Nie jeden raz jadłam ten smakołyk... no cóż, takie czasy i nic innego nie było. A, przepraszam były hot-dogi... ale to inna historia. Czasem w domu przyrządzam zapiekanki, no może nie takie jak z przyczepy... ;) półbagietka, 500 g pieczarek, cebula, masło, sok z cytryny, świeżo starty ser (ja użyłam

królestwo garów
Zupa cebulowa 2.0, Sanok - miasto BEKSIŃSKIEGO 175

syropem imbirowym,  makaron z gorgonzolą, quesadillas) Onion soup with blue cheese Try this onion soup with some diced blue cheese in this weather (just add the cheese to hot soup right before serving

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekanki z grzybami, Bosco (Seinfeld) 168

screams the word publicly in her final moment, as though proclaiming her discovery of the key to existence ( source ). Baked rolls with wild mushrooms For a quick hot super: fry onion in butter, next add wild mushrooms, season to taste. Place filling on rolls, sprinkle with grated mozzarella and bake for between ten and twenty minutes

Qlinarnie i Qlinarnie
Makaron w pikantnym sosie z wieprzowiną i suszonymi pomidorami / Spicy pork and sun-dried tomato pasta 278

Smacznego! English version Spicy pork and sun-dried tomato pasta (4 servings) Ingredients: 5 tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely chopped 80g pitted black olives, halved 1 hot red chilli, deseeded and finely chopped 80g sun-dried tomatoes in oil, drained and finely chopped 300g minced pork 300g passata 250g pasta salt, pepper and sugar to taste Preparation

karmelowy
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 135

favourite burger rolls 3 slices of cheese tomato fresh cucumber pickles red onion lettuce/rocket garlic sauce (yogurt, mayonnaise, garlic, salt, herbs) ketchup, mayonnaise, mustard I’ve also added hot tomato chutney and red onion chutney Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki mieszczące się do maszynki, usuwając przy okazji brzydkie części mięsa, zmiel. Do mięsa dodaj przyprawy, czosnek i wodę

Martyna Cooks
Medaliony z cukinii, Twix bar (Seinfeld) 208

rest the next day). Coat slices in egg mixture (1 egg + black pepper beaten with a fork), corn flour (3 tablespoons) and fry on both sides in hot

Qlinarnie i Qlinarnie
TARTA Z KURKAMI I JARMŻEM / CHANTERELLE & KALE TART 136

necessary, fill the holes that appeared :) Using a fork make holes in the pastry, put baking paper on it and fill with dry beans. Put it that way into hot oven for about 15 minutes. Mix the yogurt, egg and spices in a bowl. Crush the cheese. After 15 minutes take the pastry out of the oven and fill

Martyna Cooks
Sos bbq w stylu Kansas City. 150

Nowym Jorku lubią na wszystkim ketchup, a w Chicago zbrodnią jest dodanie do hot-doga innego sosu niż musztarda, o tyle po przepis na najlepszy sos barbecue musimy wybrać się na Środkowy Zachód. Grillowy sos z Kansas City słynie na całe Stany. Ja próbowałem zorientować się w rozlicznych wariantach i odtworzyć jego istotę w polskich warunkach. Myślę, że całkiem udana

zadanie-gotowanie
Zdrowe drożdżowe bułeczki hamburgerowe 143

bułeczki hamburgerowe - ciężkie, fajnie zbite, twarde z zewnątrz i mięciutkie w środku. Najlepsze są zaraz po upieczeniu, jeszcze lekko gorące! Ciasto jest idealne do burgerów lub hot-dogów. Z góry typowo posypane sezamem, a z dołu moimi ulubionymi pestkami dyni. W smaku są wspaniałe - lekko pełnoziarniste, lekko drożdżowe. Już nigdy nie kupicie sklepowych hamburgerów! Taki fast-food też może być

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Korma z jagnięciną / Lamb Korma 241

curry leaves 2 tsp coriander seeds, toasted 2 cardamom pods 2 onions, peeled an finely sliced 200 ml natural yoghurt pinch of saffron strands, soaked in 1 tbsp hot water 2 tsp lemon juice coriander leaves Preparation: Cut the lamb into 3 cm cubes and season with salt and pepper. Blitz the chillies, almonds, cashews, garlic, ginger and 2 tbsp

karmelowy
Buła z parówką na drugie śniadanie 173

parówką ! Temat buły smakowicie nadziewanej mam już niemalże opatentowany - tak często je robię! Żongluję tu tylko sposobem przygotowania ciasta drożdżowego oraz różnorodnością nadzienia. Do tej pory były już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Bułki pszenno

Grunt to przepis!
OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET 148

uwaga – szybko stygnie! Now all you have to do is to add some greenery or vegetables (for eg. a tomato) and eat when it’s hot, cause – attention – it cools fast! Nutrition Facts Serving Size Number of Servings 1 Amount Per Serving Calories 396 Calories from Fat 235.8 % Daily Value* Total Fat 26.2g 40% Saturated

Martyna Cooks
GRILL WAY BAR - test nowej burgerowni w Gdyni 154

serem cheddar, poprzez burgery smakowe jak choćby Curry Burger z grillowaną cukinią, Italian Burger z grillowaną salami peperoni, Onion Burger z krążkami cebulowymi, aż po ekstremalne smaki typu Diablo Hot Spice Burger – "piekielnie pikantny o mocy porównywalnej do ukąszenia skorpiona" jak twierdzi szef kuchni :) Nawet wegetarianie i bezglutenowcy znajdą tu też coś dla siebie :) Przyznam szczerze, że początkowo taka mnogość

Grunt to przepis!
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 172

kwiaty nasturcji. Kropką nad "i" są wyśmienite, rumiane bułki, oczywiście domowej produkcji. Mają bardzo chrupiącą skórkę, są bardzo puszyste i mają mięciutki środek. Są wręcz idealne do burgerów, hot dogów i zapiekanek. Tego typu burgery dobrze smakują także na zimno, jako zwyczajna- niezwyczajna kanapka do pracy. Składniki na 4 średnie burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego

Wrzosowa Polana
Sałatka z cukinii z czosnkiem i chili (na zimę) 585

warzywem. Oczywiście zaczynamy od sałatki z cukinii z czosnkiem i chili, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do zimowych obiadów lub przekąska-samodzielne danie czy dodatek do burgerów lub hot-dogów. Słodko-ostra z wyraźnym aromatem czosnku, jestem pewna że Wam zasmakuje! Do przygotowania tej sałatki zainspirował mnie przepis Smacznej Pyzy . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść