miarę tanie i... smacznie ? Ważniejsze, że można było coś przekąsić. Nie jeden raz jadłam ten smakołyk... no cóż, takie czasy i nic innego nie było. A, przepraszam były hot-dogi... ale to inna historia. Czasem w domu przyrządzam zapiekanki, no może nie takie jak z przyczepy... ;) półbagietka, 500 g pieczarek, cebula, masło, sok z cytryny, świeżo starty ser (ja użyłam
królestwo garówsyropem imbirowym, makaron z gorgonzolą, quesadillas) Onion soup with blue cheese Try this onion soup with some diced blue cheese in this weather (just add the cheese to hot soup right before serving
Qlinarnie i Qlinarniescreams the word publicly in her final moment, as though proclaiming her discovery of the key to existence ( source ). Baked rolls with wild mushrooms For a quick hot super: fry onion in butter, next add wild mushrooms, season to taste. Place filling on rolls, sprinkle with grated mozzarella and bake for between ten and twenty minutes
Qlinarnie i QlinarnieSmacznego! English version Spicy pork and sun-dried tomato pasta (4 servings) Ingredients: 5 tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely chopped 80g pitted black olives, halved 1 hot red chilli, deseeded and finely chopped 80g sun-dried tomatoes in oil, drained and finely chopped 300g minced pork 300g passata 250g pasta salt, pepper and sugar to taste Preparation
karmelowyfavourite burger rolls 3 slices of cheese tomato fresh cucumber pickles red onion lettuce/rocket garlic sauce (yogurt, mayonnaise, garlic, salt, herbs) ketchup, mayonnaise, mustard I’ve also added hot tomato chutney and red onion chutney Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki mieszczące się do maszynki, usuwając przy okazji brzydkie części mięsa, zmiel. Do mięsa dodaj przyprawy, czosnek i wodę
Martyna Cooksrest the next day). Coat slices in egg mixture (1 egg + black pepper beaten with a fork), corn flour (3 tablespoons) and fry on both sides in hot
Qlinarnie i Qlinarnienecessary, fill the holes that appeared :) Using a fork make holes in the pastry, put baking paper on it and fill with dry beans. Put it that way into hot oven for about 15 minutes. Mix the yogurt, egg and spices in a bowl. Crush the cheese. After 15 minutes take the pastry out of the oven and fill
Martyna CooksNowym Jorku lubią na wszystkim ketchup, a w Chicago zbrodnią jest dodanie do hot-doga innego sosu niż musztarda, o tyle po przepis na najlepszy sos barbecue musimy wybrać się na Środkowy Zachód. Grillowy sos z Kansas City słynie na całe Stany. Ja próbowałem zorientować się w rozlicznych wariantach i odtworzyć jego istotę w polskich warunkach. Myślę, że całkiem udana
zadanie-gotowaniebułeczki hamburgerowe - ciężkie, fajnie zbite, twarde z zewnątrz i mięciutkie w środku. Najlepsze są zaraz po upieczeniu, jeszcze lekko gorące! Ciasto jest idealne do burgerów lub hot-dogów. Z góry typowo posypane sezamem, a z dołu moimi ulubionymi pestkami dyni. W smaku są wspaniałe - lekko pełnoziarniste, lekko drożdżowe. Już nigdy nie kupicie sklepowych hamburgerów! Taki fast-food też może być
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńcurry leaves 2 tsp coriander seeds, toasted 2 cardamom pods 2 onions, peeled an finely sliced 200 ml natural yoghurt pinch of saffron strands, soaked in 1 tbsp hot water 2 tsp lemon juice coriander leaves Preparation: Cut the lamb into 3 cm cubes and season with salt and pepper. Blitz the chillies, almonds, cashews, garlic, ginger and 2 tbsp
karmelowyparówką ! Temat buły smakowicie nadziewanej mam już niemalże opatentowany - tak często je robię! Żongluję tu tylko sposobem przygotowania ciasta drożdżowego oraz różnorodnością nadzienia. Do tej pory były już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Bułki pszenno
Grunt to przepis!uwaga – szybko stygnie! Now all you have to do is to add some greenery or vegetables (for eg. a tomato) and eat when it’s hot, cause – attention – it cools fast! Nutrition Facts Serving Size Number of Servings 1 Amount Per Serving Calories 396 Calories from Fat 235.8 % Daily Value* Total Fat 26.2g 40% Saturated
Martyna Cooksserem cheddar, poprzez burgery smakowe jak choćby Curry Burger z grillowaną cukinią, Italian Burger z grillowaną salami peperoni, Onion Burger z krążkami cebulowymi, aż po ekstremalne smaki typu Diablo Hot Spice Burger – "piekielnie pikantny o mocy porównywalnej do ukąszenia skorpiona" jak twierdzi szef kuchni :) Nawet wegetarianie i bezglutenowcy znajdą tu też coś dla siebie :) Przyznam szczerze, że początkowo taka mnogość
Grunt to przepis!kwiaty nasturcji. Kropką nad "i" są wyśmienite, rumiane bułki, oczywiście domowej produkcji. Mają bardzo chrupiącą skórkę, są bardzo puszyste i mają mięciutki środek. Są wręcz idealne do burgerów, hot dogów i zapiekanek. Tego typu burgery dobrze smakują także na zimno, jako zwyczajna- niezwyczajna kanapka do pracy. Składniki na 4 średnie burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego
Wrzosowa Polanawarzywem. Oczywiście zaczynamy od sałatki z cukinii z czosnkiem i chili, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do zimowych obiadów lub przekąska-samodzielne danie czy dodatek do burgerów lub hot-dogów. Słodko-ostra z wyraźnym aromatem czosnku, jestem pewna że Wam zasmakuje! Do przygotowania tej sałatki zainspirował mnie przepis Smacznej Pyzy . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeść