ziemniaków (ok. 4 szt.), 200 g cebuli (jedna duża), 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, esencja do duszonych warzyw Knorr, 2 łyżeczki madras curry (hot madras curry w wersji pikantnej), 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka papryki wędzonej ostrej, 1 łyżeczka mielonego kuminu, 1/2 łyżeczki kurkumy, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 lisie laurowe, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku
SzczyptaSmaQSmacznego! English version Omelette with caramel apples (4 servings) Ingredients: 4 eggs, whites and yolks separated 6 tablespoons of sugar pinch of salt 50 g of raisins, soaked in hot water and and dried with paper towels 200 g flour 250 ml of milk 2 tablespoons butter 1 large apple, peeled and diced 50 g walnuts powdered sugar to serve
karmelowymocna – nie kupujcie żadnych cienkich żeberkowanych blaszek, bo po trzech użyciach będą do wyrzucenia. Grillowa patelnia przed położeniem na nią naszykowanego jedzenia musi być, jak to mówią Anglicy „smokin’ hot” – naprawdę piekielnie gorąca. Blaszki nie rozgrzejecie odpowiednio, blaszkę spalicie. Nie kupujcie okrągłej patelni grillowej. Na foremną, czyli kwadratową lub prostokątną, zmieścicie więcej i wykorzystacie całą jej powierzchnię. Pokrywka jest
Karo in the Kitchenwiem, że nie ma jej w mojej szwedzkiej sałatce. Nie lubię ogórków konserwowych ale ta sałatka to wyjątek. Jest słodko- pikantna i bardzo wyrazista. Zawsze jest elementem składowym domowych hot-dogów. W zimie świetna do obiadu, razem z pokrojonym w słupki jabłkiem. Do tej sałatki najlepsze będą grube i duże ogórki gruntowe. Ważne, żeby nie były puste w środku – powinny
Karo in the Kitchenswoim życiu, a uliczne jedzenie raczej nie jest tym, czego szukam, jadając na mieście - stanowi tylko formę przetrwania. Chociaż nie ukrywam, że ogromnie cieszy mnie fakt, że obok nudnych hot-dogów, hamburgerów i kebabów, możemy na ulicy zjeść coś zdrowego, oryginalnego i pysznego (nawet dla takiego marudy jak ja). Oby nowych food tracków z czasem zawitało u nas coraz więcej
Food Squarecurry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym posiedzeniem potrafimy zjeść z mężem niemal cały słoiczek, dlatego na zimę będę musiała uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry: 1,5 kg ogórków
Poezja smakuBanalnie prosta i sezonowa surówka do obiadu. Kilka składników i gotowa. Polecam również jako dodatek do frytek czy hot dogów. 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 3-4 ogórki gruntowe sól pieprz Kapustę pekińską dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na pół a następnie w piórka. Pozostałe warzywa również dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. wszystkie warzywa dokładnie
VioletoweKucharzenierozjeżdżona". Gotowa do walki o dalsze kilometry. "Can`t be touched Can`t be stopped Can`t be moved Can`t be rocked Can`t be shook We hot" Te słowa (ale tylko te, bo potem śpiewa o pierdołach) trafiają do samego wnętrza, mobilizują do dalszej walki. O co zwykle walczę? Dojadę zawsze, a walczę o czas. Lepszy
Blondynka Gotujechanterelles, season to taste if necessary. Stuff the chicken breasts with cheese and chanterelles mixture and seal, using a toothpick to help close the slit. Place in the hot pan and on both sides until browned, next add the stock and simmer, covered, for about 15 minutes until cooked through. Serve the chicken with your favourite sides. Enjoy! P.S. Taką
karmelowybutter (melted and cooled) 2 eggs 15 g baking powder Preparation: In a large mixing bowl, whisk together all ingredients, untill batter reach desired consistency. Ladle mixture into hot waffle iron, bake until golden and serve with your favorite toppings. Enjoy
karmelowyszklanek, czyli typ Collins – nieco wyższy i bardziej węższy, oraz tym highball – nieco niższy i bardziej przysadzisty. Szklanki te, wykorzystywane są także do podawania soków i innych napojów bezalkoholowych. Hot drinki W tym przypadku stosowane są szklanki z uszkiem, przypominające w pewnym sensie pucharki. Są to w zasadzie szklanki rozszerzające się ku górze o dość sporej objętości, wypełniane praktycznie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPrażona cebulka do hot-dogów Składniki: - cebula - mąka pszenna - sól, pieprz dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Cebulę kroję w kostkę, ale niezbyt drobno. Doprawiam solą i pieprzem. Przekładam cebulkę do miski z mąką. Wszystko dokładnie mieszam, aby cała cebula została nią obtoczona. W małym garnku podgrzewam olej rzepakowy. Dopiero do rozgrzanego tłuszczu wrzucam cebulę. Smażę do uzyskania rumianego koloru
Kuchnia co dniafine di friggere pectina dadac mescolato in succo caldo può eseguire il test spalmando un po ' di marmellata su un piatto rimosso dal congelatore . Se indurisce rapidamente, è pronta . Hot bollito vasetti di marmellata si traducono in una forte rotazione e impostare la copertura a testa con una coperta per raffreddare
w mojej kuchnihomogeneous mass. The finished dough, we pour into springform pan and arrange the cherries on the dough and gently, we pressed them. We put the dough into a hot oven (175 degrees) and bake for 30 minutes. Simple and delicious
Projekty ze smakiemDziś przepis na coś, co mi niezmiennie bardzo smakuje, a jednocześnie ma szerokie zastosowanie w kuchni, a mianowicie smażoną cebulkę. Uwielbiam jej smak! Jest idealnym dodatkiem do domowych hamburgerów, hot dogów, kanapek, jajecznicy, sosów, okrasy, pieczywa i wielu innych posiłków. Bardzo lubię smak prażonej cebulki, więc jej zapas zawsze mam w lodówce. Bardzo polecam!!! Składniki na cebulę smażoną (prażoną
Rozpustne gotowanie