hot - 500 przepisów (strona:25/34)

Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami / Chicken, mushroom and cheese stuffed crepes 1648

fold crepes as pictured securing the edges with toothpicks. Dip the crepes in the egg, then dredge in breadcrumbs and fry in a pan until nice golden brown. Serve hot with salad. Enjoy

karmelowy
Kurczak à la KFC 3230

lubicie kurczaka z KFC , czy też inny tego typu fast food ? Przyznam się bez bicia, że nam też zdarza się takiego kurczaka zjeść, szczególnie smakują nam pikantne Skrzydełka hot wings. Są bardzo smaczne ale pełne sztucznych dodatków, w tym z dużą ilością glutaminianu sodu, który dodatkowo podkręca ich smak. Polecam Wam jednak samemu zmierzyć się z tym daniem. Mój Kurczak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pikantne mięsne kuleczki / Spicy meat balls 148

balls in egg, then in bread crumbs with sesame seeds. In a deep frying pan warm up about 1 liter of sunflower oil. We throw balls into the hot oil (180 degrees) and fry for 10 minutes.  We put ready balls on a paper towel to drain off excess fat for a while

Projekty ze smakiem
Sałatka z pomarańczą, granatem i kurczakiem w sosie winegret miodowym / Salad with orange, pomegranate and chicken in sauce a 169

rubbed in his a seasoning for chicken (company, this is a matter of taste - I use Galeo) and a little salt on both sides. Then, we bake chicken in hot oven (200 degrees) for about 40 minutes. When chicken is ready, we leave him to cool. With the bread we toast in the toaster

Projekty ze smakiem
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 132

Placek po CygańskuNaleśniki z serem białymPosiłek VIIPo jednym dniu odpoczynku od zamentu restauracji ( tego dnia zjedliśmy Zapiekane bakietki żytnie z sałatą i dodatkami z parówką wieprzową, tak zwane Hot Dogi - tylko, że na stancji bo mimo wszystko barom po reportażu nie ufamy w tym zakresie :). Chcąc potwierdzić nasze wcześniejze doznania w retauracji "U Kojota" postanowiliśmy do niej powrócić, mając chwilę

Słodkie Przyjemności
Cytrynówka / Alcohol with lemon 433

Składniki / Ingredients: 0,3 ml ciepłej wody / 0,3 ml hot water 0,15 ml cukru / 0,15 ml sugar0,2 ml soku z cytryny / 0,2 ml lemon juice 0,25 ml spirytusu / 0,25 ml spirits  Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, ilość: ok. 2 butelek po 500 ml Najpierw dokładnie mieszamy cukier z wodą

Projekty ze smakiem
Tomato Soup - Zupa Pomidorowa 175

łyżce na każdą miseczkęodrobina zielonego pesto (pesto )ugotowany makaronIn the large pan sweat onion on the olive oil and add tomatoes. Cook for about 10 minutes. Add hot stock, balsamic vinegar and sugar and continue to cook for further 10 minutes. Turn off the heat and blend all ingreadients until all is creamy. Season if needed.Put pasta

Kulinarna rozmowa
Tomato, basil & Parmesan quiche - Zapiekanka z pomidorami, bazlią i Parmezanem 167

really delicate in taste. The filling is like a fluffy cloud of goodness. It is perfect lunch option, something you can take to work as it tastes great hot or cold.Ta zapiekanka jest bardzo delikatna. Nadzienie jest jak puchata chmurka. Jest to idealna propozycja na lunch, coś co można zabrać ze sobą do pracy, gdyż smakuje dobrze zarówno na gorąco

Kulinarna rozmowa
Chocolate cake 170

frosting2/3 cup whipping cream Semisweet chocolate (40-50% cocoa)  MethodPreheat oven to 180 deg C. Break the chocolate into small pieces and melt it with butter over hot water. Eggs with sugar, mix with flour, cocoa powder and baking powder. Than fold in the melted butter and chocolate and the sour cream. Bake at 180 approximately

Kulinarna rozmowa
Żeberka w piekielnej marynacie z coli 173

baaardzo miękkie i soczyste. Zrobione w wersji łagodniejszej, też by były niezłe, ale te… były wyjątkowo pyszne. Smacznego. Żeberka w piekielnej marynacie z coli biorą udział w akcji Red Hot Chilli. Wydrukuj przepisThe post Żeberka w piekielnej marynacie z coli appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Parówki w cieście francuskim 206

szybka i pyszna propozycja na ciepłą kolację :)Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego4 parówki hot-dogowekilka plasterków żółtego sera1 jajkoSposób przygotowania:1. Ciasto rozkładamy, kroimy na 4prostokąty (ilość będzie zależała od wielkości parówek).2. Na ciasto rozkładamy ser żółty, a na to parówkę. Zwijamy i układamy na blaszce.3. Każdą parówkę w cieście nacinamy, a następnie smarujemy rozmieszanym jajkiem.4. Pieczemy

Kuchnia domowa Ani
O grudniowej Kopenhadze słów kilka. I kuskus na słodko 200

gløggu już pisałam, są też naleśniki, gorąca czekolada, gløgg w wersji ekskluzywnej, czyli z białego wina, jabłka i migdały w karmelu, a także mniej świąteczne, ale uwielbiane przez Duńczyków hot dogi) i dekoracji. Zaopatrzyliśmy się w szklane aniołki i ornamenty, a także wyjątkowe, drewniane bombki - choinka w tym roku będzie zachwycająca! Przy Storkespringvandet, czyli fontannie z bocianami, zatrzymaliśmy się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drobiowy pasztet z pomarańczą / Chicken pate with orange 179

tablespoons or one leaf gelatine, we stir until gelatin dissolves (do not take off the pot from the heat). After preparing jelly leave it to cool down (too hot jelly to be able to dissolve the pate). Slightly chilled jelly, we pour on pate, we add a slice of orange and put pie in the fridge for cooling

Projekty ze smakiem
Ogórki małosolne 179

ogórkiem małosolnym :) Zauważyliście, że taka kanapka na plaży smakuje niebiańsko? Kiedy byłam dzieckiem, to taki prowiant był obowiązkowy podczas wypadów nad wodę. Kiedyś nie było tylu budek z hot-dogami czy małych restauracji blisko plaży. Plażowicze przyjeżdżali z koszami wypełnionymi jedzeniem, które nie zepsuje się poza lodówką. Nie było innej możliwości :) I wtedy najczęściej my, dzieciaki, dostawaliśmy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Level up w kwestii domowego pieczywa 171

specjalnego - domowe bułeczki. C. je uwielbia, więc wiedziałam, że sprawię mu przyjemność. Chciałam użyć prażonej cebulki, której mamy w domu spory zapas (jest to spowodowane tym, że w Danii hot-dogi bez prażonej cebulki po prostu nie istnieją. Raczej nie jadamy kupnych, ale od czasu do czasu przygotowujemy domowe - cebulka musi więc być). Dodatkowo zauważyłam mąkę żytnią, i ją również

Pożeraczka, czyli raz adobrze