dobrą i złą szynkę, czy lepsze i gorsze pieczywo. Wszystko jest kwestią wyboru.Nie jadam jednak parówek zbyt często. Niespecjalnie za nimi przepadam, od czasu do czasu robimy domową wersję hot dogów, i to chyba tyle w temacie. Zawsze jednak kilka kiełbasek zostanie, i powstaje pytanie - co zrobić? Dwa dni z rzędu bułki z parówką w grę nie wchodzą. Aż pewnego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki:1 cukinia,10 szt. brukselki,3 ziemniaki,1 szalotka,1 l bulionu,1/2 małego kubka śmietany 30%,2 łyżki masła,1 łyżeczka kuminu,1 łyżeczka Hot Madras Curry,1/2 łyżeczki kurkumy,natka pietruszki (z łodyżkami),sól i pieprz Cayenne do smaku. Przygotowanie:Warzywa umyć, odsączyć na sicie. Cukinię pokroić w kostkę, z brukselki wykroić głąb małym nożykiem
SzczyptaSmaQeach pepper, dump out the seeds then roughly chop.In a medium pot, heat the 2 tbsp of olive oil over medium heat. Once oil is hot, add onions and garlic then cook for about 5 minutes or until the onions are translucent and garlic is golden. Add in pumpkin, peppers, cumin, coriander and bay leaf. Stir to coat then slowly
karmelowywięc dziś (przed pracą troszkę na chybcika, co niestety nie jest wskazane przy pieczeniu) postanowiłam upiec coś "nie słodkiego". Przyszły mi na myśl.... stare , dobre, polskie hot-dogi z pieczarkami... na takie chodziłyśmy będąc jeszcze w liceum. Niestety na szybko nie znalazłam żadnego fajnego przepisu na takową przekąskę i postanowiłam więc upiec rogaliki z pieczarkami.Teeeeż... wyszły fajne
Walijskie Pichceniediscard the herbs. Sprinkle both sides of the pork chops with salt and ground black pepper. Return the pan to the stove over high heat. When the pan is hot place the chops in the pan in a single layer and cook until nicely browned, 1 to 2 minutes. Turn the chops and brown on the second side, another
karmelowyuntil the fish is completely done. If the sauce is a little thin, remove the fish from the sauce and turn the heat up for a little while. Serve hot with rice and coriander. Enjoy
karmelowywith the cheese. Bake for 15 minutes uncovered until cheese melts and is bubbly. Broil for 2-3 minutes if needed to get a golden crust. Serve hot! Enjoy
karmelowyprzykręcili tylko zwyczajnie w butli się skończył. Obiad ugotowany połowicznie. Herbatki brak. Prywatny MacGyver przystąpił do akcji! Spieniacz do mleka w ekspresie okazał się być idealny do uzyskania hot water a wielofunkcyjny robot kuchenny został zaadoptowany do potrzeb "dochodzącego" ryżu. Sytuacja opanowana
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamieście fast foody. Tak czy tak, proponowana dzisiaj sałatka to pełnowartościowy posiłek, który w razie potrzeby z powodzeniem zastąpi obiad. Mnie czasami ratuje przed zjedzeniem słodkiej bułki lub hot-doga. Polecam ją wszystkim zabieganym i nie mającym na nic czasu, bo jej przyrządzenie to tylko chwilka, a później nie trzeba się martwić o prowiant. Sałatkę można przygotować na dwa sposoby
Ratunku obiadpepper thyme Preparation: Season steaks with salt on both sides. Heat the pan until it starts to smoke. No need to add oil, if the pan is very hot the steak will not stick. Add the steak to the grill and after 15 s turn to the other side and cook for another 15 s and repeat until internal temperature
karmelowybasil, sugar and garlic; season with pepper. 2. Warm up grill pan, add a bit of oil. Put minced meat aroud stalks of lemongrass. When grill pan is hot, place our skewers on it. Fry for 8-10 minutes, turning frequently. Serve with hoi sin or other favorite sauce. Enjoy your meal! Ten przepis bierze udział w akcji
Tajskie smakigotowanych, marynowanych warzyw lub owoców lub ich wspólne połączenie. Pochodzi z Indii, obecnie jest popularny na całym świecie w wielu odmianach. Używany najczęściej jest na zimno do kanapek, mięs, hot-dogów, czy hamburgerów. My również w Polsce mamy swoją odmianę relishu i jest to ćwikła. A dzisiaj proponuje wam pyszny słodko-kwaśny relish, czyli sos z papryki, pomidorów i jabłek
Bernika - moj kulinarny pamietnikbulionem, dodałam kukurydzę i gotowałam ok. 30min. Pod koniec doprawiłam solą, papryką, chili (jeśli Wasze kubki smakowe są żądne większych wrażeń, możecie dorzucić kilka kawałków papryczki jalapeno lub innego hot diabelstwa) i lekko wystudziłam. Doprawioną, letnią zblendowałam. Idealnie gładka nie była, ale sitkiem bawić mi się nie chciało. W żołądku i tak wszystko się ułoży ;) Na koniec podgrzaną rozlałam
bastalenanatural yogurth 1 egg 0,25 glass of olive oil pinch of salt Mix all the ingredients and leave for 15 min. to rise. Next fry on the hot frying pan for 4 pancakes (on 1 pancakes put 2 tbsp of dough). When on the top appear the bubbles, turn the pancakes and fry on the other side. Ready
bastalenaglass bottom and put into a pudding. All bake at 15 min. in 180 degrees until the rolls are brown. Icing: 1 tbsn of sugar 1 teaspoon of hot water grated coconut Sugar dissolves in water and smeared the rools, immediatelly sprinkle grated coconut. Posty powiązane: * Breakfast with
bastalena