hot - 500 przepisów (strona:15/34)

Gulasz sojowo-paprykowy ze Smakounem, świąteczny jarmark 244

protein (don’t squeeze water out of them!) 2-3 bay leaves 2-3 allspice grains ok. ½ glass red dry wine 2 ts corn flour black pepper or hot paprika (optionally: smoked paprika) soy sauce Fry finely chopped onion and garlic in a big saucepan. Add finely cut peppers and thickly diced soy protein. Also fry. Next add: bay leaves

Qlinarnie i Qlinarnie
Delikatne serowe ciasteczka z kruchą słodyczą 187

tłuszczu) 1/3 łyżeczki mieszanki przypraw Deluxe jabłko i cynamon - do nabycia w Lidl 1 jajko klasy M gruby cukier do posypania ciasteczek propozycja podania: z gorącą czekoladą Deluxe "Hot Chocolate Madagascar" - do nabycia w Lidl * zamiast wskazanej przypraw można użyć np. cukru z wanilią itp. Przygotowanie: Do miski wsypujemy 200 g mąki pszennej. Następnie dodajemy twaróg, rozdrabniając do widelcem

Słodkie okruszki
RISOTTO Z SUSZONYMI POMIDORAMI / DRIED TOMATOES RISOTTO 98

half of the stock, and again – fry it mixing until it absorbs the fluid. In the meantime mix the yogurt with grated cheddar cheese, chopped capers and crushed hot peppers in a bowl. Pour a bit of olive oil on the salmon and spice it with salt and pepper, leave aside. When the rice will, again, absorb the fluid

Martyna Cooks
Jajecznica Zapiekana w Bułkach 140

bułkach zapiekanych w piekarniku, jest to miła odmiana podania tradycyjnego śniadania z jajek niż zazwyczaj a do tego bardzo ładnie prezentuje się na talerzu :) Będziemy potrzebować: 4 bułki na hot dogi 4 jajka 100 g sera żółtego 4 łyżki śmietany 12% lub 18% 100 g szynki 1 pęczek szczypiorku do smaku : sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Jajecznica zapiekana

Uwaga Babcia Gotuje
Dorada na leśnych grzybach / Sea bream with wild mushrooms 192

thickened. Season with salt and pepper and transfer into a casserole dish. Cut sea bream into smaller pieces, season with salt and pepper and dredge in flour. Cook in hot oil until golden brownand placeover the mushroom sauce. Place in the preheated to 200 oC oven and bake for 15 minutes. Remove from the oven, sprinkle with parsley and serve

karmelowy
Domowa tortilla- nie ma nudy! 145

nasze kubki smakowe i życie codzienne ;) Idąc do szkoły pracy czy na zwykły spacer kuszą nas zapachami, cenami i szybkością przygotowania. Czy ktoś nie jadł jeszcze hamburgera, kebaba czy hot-doga? Z pewnością znikoma liczba osób. O bombie kalorycznej nie będę się już rozpisywać, bo wszędzie o tym trąbią ;) W zamian proponuję coś zdrowszego, równie prostego i szybkiego do przygotowania

Tagebuch po polsku
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 137

corn 200 g cheese, eg. Gouda 100 g cheddar Guacamole: 1 1/2 avocado 1/2 onion 1/2 tomato salt, pepper, olive oil Meat marinade: olive oil water hot peppers balsamic vinegar salt, pepper Wszystkie składniki myjemy i suszymy. Warzywa oraz mięso kroimy, warzywa w dość drobną kostkę, mięso w wąskie paski. Ser ścieramy na tarce – goudę na większych, cheddara

Martyna Cooks
ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 117

little soft. In the meantime crush the pepperoncini in a mortar. I’ve added a bit more than one small pepper, cause I don’t like very hot dishes, but it depends only on you how much you’ll add. Put the mango into the saucepan, add vinegar, wine, sugar, cranberries and pepperoncini

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 139

bigger champignions 2 stalks of celery 200 g rice noodles 1 tablespoon sesame seeds Meat marinade: 2 tablespoons light soy sauce 1-2 cm ginger root few drops of hot sauce (eg. Tabasco) 1 teaspoon brown sugar 1 teaspoon olive oil pinch of salt Na początku wszystko kroimy. Mięso na cienkie plastry koniecznie w poprzek włókien! Ma to ogromne znaczenie

Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 123

bowl and mix with a spoon of olive oil and favorite herbs – this time I’ve marinated my chicken with chicken mix and a bit of hot pepper. Preheat the pan with a spoon of oil. Put the chicken with the herb on the pan and fry it until all the water, which will come

Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 141

bowl and mix with a spoon of olive oil and favorite herbs – this time I’ve marinated my chicken with chicken mix and a bit of hot pepper. Preheat the pan with a spoon of oil. Put the chicken with the herb on the pan and fry it until all the water, which will come

Martyna Cooks
Szybki kurczak w glazurze z masła orzechowego i pomarańczy / Easy peanut orange chicken 235

orange juice 1/2 cup orange marmalade 2 tablespoons ketchup 1/3 cup peanut butter 1 tablespoon rice vinegar 1 tablespoon fish sauce 3-4 tablespoons brown sugar 1 teaspoon hot chili sauce, more or less to taste 1 1/2 tablespoons cornstarch chopped roasted peanuts for serving green onions for serving 6 boneless, skinless chicken thighs (or 4 breasts) Preparation

karmelowy
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 137

bigger champignions 2 stalks of celery 200 g rice noodles 1 tablespoon sesame seeds Meat marinade: 2 tablespoons light soy sauce 1-2 cm ginger root few drops of hot sauce (eg. Tabasco) 1 teaspoon brown sugar 1 teaspoon olive oil pinch of salt Na początku wszystko kroimy. Mięso na cienkie plastry koniecznie w poprzek włókien! Ma to ogromne znaczenie

Martyna Cooks
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 141

corn 200 g cheese, eg. Gouda 100 g cheddar Guacamole: 1 1/2 avocado 1/2 onion 1/2 tomato salt, pepper, olive oil Meat marinade: olive oil water hot peppers balsamic vinegar salt, pepper Wszystkie składniki myjemy i suszymy. Warzywa oraz mięso kroimy, warzywa w dość drobną kostkę, mięso w wąskie paski. Ser ścieramy na tarce – goudę na większych, cheddara

Martyna Cooks
ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 107

little soft. In the meantime crush the pepperoncini in a mortar. I’ve added a bit more than one small pepper, cause I don’t like very hot dishes, but it depends only on you how much you’ll add. Put the mango into the saucepan, add vinegar, wine, sugar, cranberries and pepperoncini

Martyna Cooks