short time before serving. Ingredients: 70 dag potatoes 2 ts ground caraway ½ ts mustard seeds 2 garlic cloves 1 ts freshly grated ginger 1 tbs lemon juice hot paprika 2-3 tbs olive oil 3 tbs butter 1 bag frozen spinach leaves (400-450 g) salt, black pepper favourite herbs, e.g. basil, oregano, terragon Peel potatoes and slice them thickly(...)Boil or steam potato slices. Mix caraway, mustard seeds, chopped garlic, hot paprika, grated ginger and lemon juice. Heat olive oil and butter in a big frying pan and fry potato slices until golden. Place them in a bowl and cover to keep warm. Place spinach in the same frying pan, add seasoning mixture, season with salt and pepper
Qlinarnie i Qlinarnieneed for life replenishing after shooting events in the GTA is a main cause of often visits in the locations, which are serving food typical for American culture. Burgers, hot dogs and greasy chicken pieces are a great fuel for our hero before next ordinary street robbery or a fight. One of the major fast food places(...)dough does not fall from the rings). 3. DEEP-FRYING OF ONION RINGS (8 min) Move the battered rings cautiously with a fork into a saucepan with hot oil (the same principle as in the case of balls, see left). At the beginning rings will fall to the bottom, but soon they will float to the surface. They should
Nerds KitchenDomowy fastfood, prosty do zrobienia z użyciem kupnych półproduktów ;) Bo kto nie lubi zjeść czasami bułki z parówką na ciepło? :D Składnik: - 4 bułki do hot dogów, - 4 parówki sojowe (użyłam wędzonych), - 2 duże listki sałaty lodowej, - 4 plastry zielonego ogórka (trochę krótszych od bułek), - 8 plastrów ogórka konserwowego lub kanapkowego (np. takich ) - pół dużej cebuli, - majonez sojowy, - keczup, - musztarda(...)Wykonanie: Zamiast bułek do hot dogów można użyć bagietki (pamiętajcie o sprawdzeniu składów), jeśli kupujecie bułki to do tych lepiej jest wziąć te nacięte a nie z dziurką :) Bułki podgrzewamy w piekarniku, tak żeby się zrobiły chrupkie, w tym samym czasie grzejemy parówki (można również w pierniku lub w wodzie (pamiętajcie, że w piekarniku będzie dłużej). Bułkę smarujemy w środku
Co na wege obiad?Opis: Drink Hot Sex jest to połączenie trzech składników likieru triple sec, soku porańczowego oraz grenadiny. Ten drink jest dosyć mocny gdyż zawiera on aż 80 likieru triple sec Składniki: 80 ml likier triple sec (ja używam Cointreau) około 120 ml soku pomarańczowego około 20 ml grenadina lód Sposób wykonania: Na początek do szklanki wypełnionej lodem nalewamy 80 ml likieru(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://drinkologia.pl/197-2/&blog=http://drinkologia.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5b099febeb017ceae203a20623206c82').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Artykuł Drink Hot Sex pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiakurczaka około 250 g / chicken breast about 250 g przyprawa do kurczaka / seasoning for chicken sól / salt masło / butter 20 g ostre j papryczki / 20 g hot pepper olej słonecznikowy / sunflower oil zimna woda / cold water Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 2 0 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: 6 Najpie rw myjemy, suszym(...)into the pot and we pour cold water so that water cover all the chicken. We pour a little oil on the paten, we add hot chilli and mix all thoroughly. We put the paten on gas and we heat the oil with spice, gently. Then, we add the oil with chili pepper to the chicken
Projekty ze smakiemtaką cebulką, aby móc ją wykorzystać jako dodatek. Często dodaję ją do kotletów mielonych , albo kotletów z kaszy jaglanej gdyż doskonale podnosi ich smak, to świetny dodatek do domowego hot – doga, do kanapek, zapiekanek, zup, sałatek czy też do panierki. A jak świetnie smakuje z nią domowe pieczywo! Prażona cebulka Polakom kojarzy głównie się z hot-dogami z prażoną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięremove the seeds and we cut the pumpkin into equal parts. We put the pumpkin on a baking plate lined with baking paper and we bake in a hot oven (180 degrees) about 50 minutes. We cool the pumpkin and mix her. Then, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder, cream) and mix wet ingredients(...)pour the dough into muffin tins (if you do not use rubber molds, the mold must smear with oil or butter). We put muffins into a hot oven (180 degrees) for about 35 minutes. Enjoy your meal
Projekty ze smakiemuwielbiają fast foody, często przygotowuję swoje wersje w domu, przynajmniej wtedy wiem co jedzą. Warzywa możemy dobierać indywidualnie wg swoich smaków i zawsze może smakować inaczej. Moim odkryciem do hot dogów jest SOS MADZIARÓW który otrzymałam od firmy Folwark. Fajny słodko ostry smak świetnie komponuje się z parówkami, a ja nie dodaję już musztardy tak jak to czyniłam(...)czasie wykładamy je serem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną kapustę mieszamy z marchewką oraz posiekaną natką pietruszki. Wykładamy po łyżce do środka hot doga. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Również wkładamy do bułki. Do nafaszerowanej bułki wykładamy ciepłą parówkę, na wierzch polewamy sosem madziarów. Zajadamy
Z Majeczką w kuchniHot-dog z majonezem, ketchupem i prażoną cebulką Składniki: Bułki przygotowane według przepisu Domowe bułki na hamburgery : (ciasto) : - 2 szklanki mąki pszennej - 10g świeżych drożdży - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki wody - 1 łyżka rozpuszczonego masła - 1 łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczka soli (na wierzch): - mleko - sezam Prażona cebulka przygotowana według przepisu Prażona cebulka do hot-dogów : - 1 cebula
Kuchnia co dniaŁaaał, właśnie wszechwiedzący internet doniósł mi, że dzisiaj jest święto hot-doga! :> Raczej staram się nie robić takich pustych wpisów (w sumie ten będzie drugi w mojej karierze), ale nie mogłem tak wzniosłego święta pominąć milczeniem, hehe :) Eeehh, zawsze uważałem amerykanów za trochę... hmm... dziwny naród, w sumie pewnie nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać :) Ale dobrze, przynajmniej mam się(...)najważniejsze święto narodowe. Ale mi tam wszystko jedno, chcą tak to mają tak :) A żeby nie było tak zupełnie bez przepisu to polecam dwa dość stare przepisy na hot-dogi z tego bloga: http://chleby.blogspot.com/2011/03/roll-dogi.html http://chleby.blogspot.com/2011/04/hot-dogi.html I jeszcze jeden wpis, w sumie też poniekąd trzyma się tematu :) http://chleby.blogspot.com/2011/04/wcinaj-parowy.html A tak od siebie to obiecuję dzisiaj
Marder&Marder ManufactureDzisiaj zapraszam na parówki zawijane w cieście chlebowym, czyli w sumie na hot-dogi :) Tylko właśnie takie troszkę inne, nie parówka po prostu w bułę wsadzona, tylko owinięta ciastem chlebowym. A przepis mam od mojego zioma Wincenta (Wincent kazał mi koniecznie wspomnieć, że nie tylko od niego, ale też od jego dziewczyny Marty). A więc od Winca i Marty(...)jeśli nie planujemy od razu jeść wszystkich 11 sztuk to trzeba zrobić tyle ile się chce zjeść, a resztę pieczemy przez 12 minut. Wyjmujemy blachę z piekarnika i zostawiamy hot-dogi na blasze żeby wystygły. Potem chowamy do zamrażalnika i jak za nimi zatęsknimy to wkładamy takie zamrożone na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 125 stopni żeby się dopiekły
Marder&Marder ManufactureOrzechowe puszyste ciasto nasączone naparem z owocowej herbaty RED HOT GINGER Basilur i rumu, warstwa śliwkowa-choć jeszcze nie sezon na śliwki można wykorzystać te ze słoika, całość dopełniona pysznym czekoladowym kremem , ma gładką kremową konsystencję jest nieprzesłodzony a śliwki nadają mu charakteru. Wspaniały deser na różne okazje.Jedno z lepszych ciast jakie jadłam. Składniki: Ciasto: 5 jajek(...)mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki budyniu śmietankowego 50 g mielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: 1 szklanka naparu z herbaty owocowej Red Hot Ginger Basilur 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka rumu Masa śliwkowa: 1 słoik śliwek węgierek w syropie-800 ml 1 torebka żelfiks 3:1 2 łyżki brązowego cukru trzcinowego Szczypta
Wanilia i Kardamonłyżeczki majeranku / 2 teaspoons marjoram szczypta soli / pinch of salt 1/2 łyżeczka czarnego pieprzu / 1/2 teaspoon of black pepper 1/2 łyżeczka ostrej papryki / 1/2 teaspoon of hot pepper 1 łyżeczka natki pietruszki / 1 teaspoon parsley 2 łyżeczki kurkumy / 2 teaspoons turmeric zielony groszek / green peas Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie(...)cover groats millet. Next layer is lentils and again we do layers with groats millet. At the end, we sprinkle with grated parmesan cheese. We put casserole into a hot oven 180 degrees for about 30 minutes. We put casserole on the middle shelf of the oven and set two-sided baking. To taste, add the cooked green peas tasty
Projekty ze smakiemlekko mieszając. Czas pieczenia można skróci uprzednio je obgotowując w osolonej wodzie. Szukając piosenki o ziemniaku natknęłam się na bardzo zabawną, banalną w słowach angielską piosenkę "Hot potato", która strasznie mnie rozbawiła, w całej piosence chodzi o gorące ziemniaki, zimne spaghetti i rozgniecionego banana;) The Wiggles - Hot potato
Kuchenne aromatypralines . If you use soy milk powder and vegetable milk, the dessert is vegan. Ingredients: ca. 1.5 glasses millet + favourite milk 2 bars dark chocolate a few tbs hot water or favourite milk xylitol/another sweetening agent as thickening agent: powdered milk for coating: cacao (or coconut flakes, sesame seeds) Cook millet until fluffy. Break chocolate into small(...)pieces and stir in a bowl with a few tablespoons of hot water or your favourite milk until it has melted. Add millet, xylitol and blend thoroughly. Now you’ve got to thicken the mixture with powdered milk – it should be firm and very thick. Stir thoroughly. Form pralines with your wet hands. Next coat them
Qlinarnie i Qlinarnie