Skrzydełka jak z KFC? Nic trudnego. Zapraszam na pyszne chrupiące skrzydełka, które idealnie nadają się na obiad, spotkanie ze znajomymi, przyjecie dla dzieci czy przekąskę karnawałową
Bernika - moj kulinarny pamietnikwspomne. Więc teraz są co weekend kombinacje alpejskie co mu z zamian za pajde chleba dać do roboty i tak chodzac po różnych blogach znalazałam przepis na domowe hot dogi. Zmodyfikowałam go bo stwierdziłam ze sama parówka i ser to tak skromnie- orginał tu .Wyszły pyszne. Gorąco polecam zamiast kanapek, świetnie się sprawdzą na wycieczkach, piknikach. Z podanych składników(...)spokojnie wyjdzie o 1-2 hot dogi więcej. Ciasto 45 dag mąki ( ja użyłam pszennej) 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 3 łyżki masła 1 łyżka oleju 300 ml ciepłego mleka Dodatkowo 1 jajko wymieszane z łyżka mleka do posmarowania hot dogów sezam lub mak lub sól gruboziarnista i przyprawy typu oregano, bazylia Nadzienie 5 parówek
Piekielna Kuchnia Patipoczątku chyba muszę odpowiedzieć na zadane w tytule pytanie – otóż tak, możemy przygotować zdrową wersję tego popularnego fastfooda. Przyznam się Wam, że nie spodziewałem się, że hot-dog przygotowany bez sera żółtego może być tak smaczny… oczywiście przygotujemy do niego także zdrową wersję sosu (z odrobiną, dosłownie odrobiną majonezu). Sos do hot-doga przepis: W miseczce mieszamy łyżeczkę(...)majonezu, łyżeczkę musztardy (świetnie działa na trawienie) oraz łyżeczkę ketchupu. Hot-dog przepis: Do piekarnika rozgrzanego do 250 st. C wkładamy na ok. 6 minut parówki , aby się nam zagrzały. Bułkę (najlepiej pełnoziarnistą) kroimy wzdłuż ale nie przecinając jej do końca. Następnie wkładamy ją do piekarnika na ok. 3 minuty, aby delikatnie się zarumieniła i była chrupiąca. Po upieczeniu bułki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dość nietypowych miejscach, jak np, skrzynka z narzędziami czy kosz to już zupełnie inna kwestia Pierwszym elementem kulinarnym, który rzuca się w oczy na początku jest budka z hot dogami i popcornem, która stoi po naszej prawej stronie po wyjściu z ogrodu katedry. Hot dogi pojawiają się jeszcze wiele razy podczas gry w różnych lokacjach i dlatego są chyba najbardziej(...)pomaga w dokładnym określeniu składników, dlatego w jej odtworzeniu kierowaliśmy się kolorem oraz faktem, iż w grze bardzo często pojawia się alkohol. Z tego połączenia wyszedł nam przepyszny hot dog z pikantną karmelizowaną cebulą z dodatkiem whiskey, grillowaną papryką, korniszonami oraz musztardą. Jest to danie, które smakuje o wiele lepiej niż wygląda – cebula z whiskey rządzi – Booker zdecydowanie
Nerds KitchenDzisiaj ponoć jest dzień hot doga..i jest okazja , żeby takowego hot doga zrobić...u mnie niestety dziś brak było czasu na przygotowanie domowych hot dogów...ale i tak było pysznie..no i szybko..wystarczą bułki do hot dogów - u mnie w sumie były bagietki, parówki i dowolne warzywa.. bułki do hot-dogów / bagietki parówki cebula fioletowa ogórki(...)żółty musztarda ketchup Bułki przekroić wzdłuż , ale nie do końca.Środek bułek posmarować musztardą , włożyć parówkę i pokrojone warzywa [ posypane solą i pieprzem].Posypać startym żółtym serem. Hot-dogi ułożyć w blaszce i piec około 10-15 minut aż ser się rozpuści. Podawać z ketchupem
Moje domowe kucharzenieHot dog domowa wersja ze szparagami Hot dog czyli domowa wersja ze szparagami. Szparagi zielenią się na placach targowych, w końcu po latach mają coraz lepszą cenę. Czas je wykorzystywać jak najczęściej, bo są zdrowe i pyszne. Tu wykorzystuje zielone szparagi, których nie trzeba obierać, mogą być jedzone na surowo. Te hot dogi przygotowałam już kilka razy(...)rodzina się domaga. A, że robi się je szybko a smak jest pyszny. Hot dog domowa wersja ze szparagami 8 bułek takich podłużnych 4 łyżki majonezu domowego 4 łyżki ketchupu 8 kiełbasek frankfurterek 20 dkg sera żółtego 8 liści zielonej sałaty 8 zielonych szparagów pieprz + do podania sos czosnkowy Mieszamy w miseczce
Kuchnia na wzgórzułatwością je zastąpicie (zaraz podpowiem jak :)). Pikantna zapiekanka z kurczaka to przepis, który przywiozłam ze Stanów, stąd głównym składnikiem jest pikantny (a wręcz ostry) sos Frank’s Red Hot. Można go kupić w internecie, jednak przepis na pikantną zapiekankę z kurczaka przygotowałam dla Was tak, że możecie użyć dostępnego w wielu sklepach sosu Louisiana Hot Sauce, sosu typu Sriracha(...)tolerancji ostrości) 330g serka twarogowego (typu Almette, Turek, etc.) 125 ml majonezu 110g sera żółtego, najlepiej typu cheddar 100 g mozzarelli ok. 125 ml sosu Frank’s Red Hot/ Louisiana Hot Sauce/ sriracha można zamienić na tabasco; wtedy należy odpowiednią (do Waszych gustów ilość, zaczynajcie od mniejszej ilości, zawsze można dodać więcej) ilość wymieszać z ketchupem, dodać 1 łyżeczkę
Pociąg Do KuchniMój synek jest miłośnikiem francuskich hot-dogów. Często kupuję specjalne bułki do takich hot-dogów, ale tym razem postanowiłam upiec swoje domowe bułki. Synek zjadł całą a nie są to małe bułki. Ciasto nie jest puszyste tylko dość zwarte, dzięki czemu można w zupełności najeść się takim jednym hot-dogiem :) Składniki: 1/3 kostki drożdży ze 100g(...)zagnieść (musi być elastyczne). Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na około godzinkę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzielić na około 8-10 kulek (w zależności jakie długie chcemy hot-dogi) i rozwałkować w dłoniach na wałek około 10cm. Każdy wałek lekko spłaszczyć i pozostawić jeszcze na około 15 min pod przykryciem. Bułki posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Posypać
Amatorka kuchennaNigdy nie kupuję paczkowanych bułek do hot dogów czy hamburgerów. Na te drugie publikowałam przepis jakiś czas temu (znajdziecie go tutaj ), a po te do hot dogów zapraszam dzisiaj. Fakt jest taki, że przepisów można używać zamiennie, zmieniając jedynie kształt bułeczek. Niemniej jednak dzisiejszy przepis jest nieco inny i zaręczam, że bułki wychodzą przepyszne. Delikatne, mięciusie, puchate, nieprzytłaczające smakiem(...)ostrożnie. Bułki nie mogą się zbytnio zarumienić i nie mogą być pieczone z termoobiegiem, gdyż zamiast mięciutkiej, delikatnej skórki otrzymamy twardą, grubą, chrupiącą, nijak nie pasującą do obrazu mięciutkiego hot doga. Gdy zostanie Wam kilka bułek bez problemu możecie je zamrozić lub przeznaczyć na kanapki, taka bułka nawet następnego dnia zachowuje świeżość, miękkość i wyborny smak. Przyda się również podczas
Rozpustne gotowanienobody said it was easy :) . The secret is a perfect dough. Składniki (I ngredients ) Ciasto ( Dough ) 500g mąki ( 500g of flour ) 150ml gorącej wody ( 150ml of hot water ) 1 jajko ( 1 egg ) szczypta soli ( a pinch of salt ) Farsz ( Filling ) 500g świeżego szpinaku ( 500g of fresh spinach ) 100g sera feta ( 100g of feta cheese ) 1 cebula (1 onion ) 1 ząbek(...)dołek, w który wlewamy gorącą wodę. Ciasto siekamy nożem, aż mąka wchłonie wodę. Sifted flour mix with a pinch of salt. Then make a hole in it and add hot water. Chop the dough a till the flour will soak up the water. Gorąca woda. To sekret dobrego ciasta. Dzięki zaparzeniu mąki i wyrabianiu mąki wytwarza się gluten, który powoduje
Jacob Tastesfasolka szparagowa zielona cięta Bonduelle już przygotowane na parze / string-bean green cut Bonduelle prepared by steaming s zczypta cukru / pinch of sugar szczypta papryki ostrej / pinch of hot paprika szczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepper wędzony boczek / smoked bacon Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 50 min, pieczenie: ok. 20 min, ilość porcji: 4 Makaron gotujemy(...)fasolkę polewamy roztopionym masłem. ***** We cook pasta al dente (I used almost the whole package of pasta 500 g to dish). We fry the meat in olive oil to hot pan. We add to meat a pinch of salt, chicken of seasoning, garlic and mix. The whole cook for about 20 minutes. We cut bacon and fry in olive
Projekty ze smakiemOgólnie rzecz biorąc, nie znoszę jedzenia typu fast-food. Na samą myśl, aż się wzdrygam, widząc przed oczami olbrzymie hamburgeryociekające tłustymi sosami, wielkie kebaby, hot-dogi...No właśnie, hot-dogi. Nie tknę kupnego,z jakiejś budki na mieście, ale jeśli przygotuję sama, to owszem, chętnie się uraczę.Jednak proces pieczenia bułek nieco mnie zniechęca. Żyję szybko, najczęściej brak mi czasu(...)takie ekscesy. Stąd dzisiejsza propozycja.Ciasto francuskie po upieczeniu, gdy jest jeszcze świeżuteńkie, ma niesamowitą chrupkość i lekkość. W połączeniu z żółtym serem i ideąjedzenia z budki, powstały niby hot-dogi, które w rzeczywistości biją je na głowę. PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM. na 16 sztuk 16 małych paróweczek 2 opakowania ciasta francuskiego 300 g sera żółtego w plastrach 1 jajko Każdy
W kuchni Karmel-itkimusimy pisać, że prostota i szybkość wykonania to dodatkowy zaleta, żeby zrobić ją samemu :) Przepis: Pasta z wędzonego tofu 3. Paluszki z tofu w panierce // Hot-Tofu Paluszki z tofu w panierce z mąki cieciorkowej - idealne na przekąskę ( na imprezę/film itp.) czy na obiad. Przedstawiamy dwie propozycje podania - klasyczna z sosem czosnkowym lub jako wkładka do buły, czyli(...)jako Hot-Tofu. Przepis: Paluszki z tofu w panierce // Hot-Tofu, czyli hotdog z tofu 4. Makaron z suszonymi pomidorami i tofu Makaronu z suszonymi pomidorami, tofu, oliwkami, doprawiony świeżą bazylią i rukolą. Przyrządzanie tego obiadu zajmie Wam maksymalnie pół godzinki, a poczujecie trochę śródziemnomorskiego klimatu. Przepis: Wegański makaron z suszonymi pomidorami i tofu 5 . Quinoa ze świeżymi warzywami
Bananowe Polepożywny deser a właściwie ryż na mleku w różnych wariantach smakowych. Deser ten z pewnością zaspokoi mały głód a także rozgrzeje w chłodne dni. Ponieważ nowe warianty smakowe Hot można podgrzewać w mikrofalówce :) Są , więc idealne na taką pogodę jaką mamy za oknami :) A wy jakie macie ulubione smaki tych ryżowych deserków? Podzielcie się informacjami w komentarzu :) Zestaw(...)koszt zostanie nam zwrócony po przesłaniu paragonów po przez platformę (max 70 zł) Możemy kupić ,aż 32 desery • 1 6 deserów - nowości Belriso (Belriso Winter, Belriso Krówka, Belriso Hot Pieczone Jabłko, Belriso Hot Cynamon, Belriso Choco Strawberry, Belriso Choco Cherry) • 16 deserów Belriso w dowolnych smakach . Oprócz nowości w stałym asortymencie znajdują się Belriso Czekolada , Belriso o smaku waniliowym
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniapara-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Składniki: sałatka warzywna marynowana parówka bułka do hot doga musztarda keczup Sposób przygotowania: Bułkę podgrzewamy i nadkrawamy głęboko wzdłuż. Kładziemy gorącą parówkę, sałatkę, na nią musztardę i keczup
Przepisy kulinarne babci Antoninymikrofalówce lub w inny sposób. Na bułkę rozłożyć rozdrobione mięso, na to ser, warzywa i sos. Przykryć drugą częścią bułki, wbić w środek drewniany patyczek lub specjalne końcówki do hot dogów. Serwować natychmiast. Smacznego
Kuchnia PokoleńWszyscy zawsze uwielbiają takie hot dogi. łatwe w wykonaniu i każdy będzie zadowolony. Zaczynamy od przygotowania sałatki , kapustę, pokrojone pomidorki, pokrojone ogórki, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, rzodkiewki pokrojone w plasterki wymieszać. Przygotować sos – taką samą ilość majonezu jak i ketchupu wymieszać razem w miseczce. Polać warzywa oliwką z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Do gorącej wody dodać
Kuchnia PokoleńZapewne każdy z Was kiedyś wciągnął na mieście hot-doga, takiego z napompowanej bułki, z parówką o niewiadomym składzie i strach się bać z czym jeszcze... ;) W domu jednak większość z Nas zwraca uwagę na to z czego przygotowuje posiłki (w mniejszym lub większym stopniu), dlatego też w razie ochoty na fast-fooda zamiast lecieć na stację benzynową- lepiej zmykać(...)sklepu po pełnoziarnistą bułkę, dobrej jakości kiełbaskę, kapustę (w końcu jest młoda kapusta, mniam!) i marchewkę- tyle wystarczy, by przygotować wypasionego i pysznie smakującego hot-doga :) * podłużna bułka pełnoziarnista * ulubiona i dobrej jakości kiełbaska Surówka z młodej kapusty (proporcje na 4 hot-dogi) * poszatkowana młoda kapusta- 2 szklanki * marchewka- 1 mała * oliwa z oliwek- 1 łyżka * sok z cytryny
Kraina Miodem PłynącaChicago i w stanie New Jersey sassidge sangwitch jest do kupienia na każdym rogu. Rzeźnicy prześcigają się w zawodach o lepszy przepis na salsiccie. A samo podanie przypomina konstrukcją hot-doga– kiełbaska w miękkiej, puszystej i chrupiącej, pszennej długiej bułce, nasączonej sokiem spod pieczonej kiełbaski, na wierzch łyżka aromatycznych dodatków – papryki duszonej z cebulką, ostrych pikli. Czasami wszystko polane dodatkowo(...)będzie odczuwalnie miękka i soczysta. Tak przygotowane kiełbaski rozdzielamy na porcje, rozkładamy na talerze i podajemy z pszennym chlebem do zagryzania, albo – wzorem amerykanów – wkładamy po kiełbasce w nacięta hot-dogową bułkę, na wierzch nakładamy duszoną paprykę z cebulką. Obie te opcje są jednakowo pyszne, ale tylko jedna z nich wymaga użycia noża i widelca ;) SKŁADNIKI 5-6 kiełbasek salsiccia
Karo in the Kitchenprzeżywa u mnie apogeum. Jednak zgodziłam się z moją siostrą, że zamiast jeść jedzenie z niepewnego źródła, lepiej przygotować je samemu. Od własnoręcznie przygotowanych bułek tylko krok do domowych hot dogów! Przepis na bułki podałam Wam kilka dni temu – wychodzą naprawdę świetne! By przygotować domowe hot dogi nie trzeba zbyt wiele składników, często Czytaj dalej... Artykuł Domowe(...)hot dogi pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuKolejny raz biorę udział w akcji "Wypiekanie na śniadanie" . Tym razem wspólnie pieczemy bułeczki do hot-dogów. Ponieważ moja Mała bardzo lubi hot-dogi, przyrządzam je jej od czasu do czasu. Zrobione w domu, z dobrej jakości parówką w środku, domowymi sosami i świeżymi warzywami są o niebo zdrowsze niż dostępne na każdym rogu hot-dogi z fast-foodowej budki
6nieboSerowe kuleczki bankietowe - przepis nadesłany przez Mechanika (blog Mechanik w kuchni), Trójkąciki z mięsa w waflu - przepis nadesłany przez Bożenę (blog Moje domowe kucharzenie), Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej - przepis nadesłany przez Stokrotkę (blog To i owo Stokrotki) A oto linki do nadesłanych przepisów: Rolada jarmużowa z tuńczykiem Hot dog domowym sposobem Ptysie z pastą z groszku(...)Minikanapki - ponadczasowe przękąski Zakrętasy z indykiem, serem i papryką Kanapki Na Imprezę z Łososiem Papad Paluszki Grissini z Szynką Szwarcwaldzką i Rukolą Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej Koreczki imprezowe Kanapeczki imprezowe na krakersach Chrupiący kurczak Trójkąciki z mięsa w waflu Imprezowe przekąski na krakersach Pasta kanapkowa z czerwonej soczewicy MUSZLE MAKARONOWE faszerowane serkiem i suszonymi pomidorami PRZEKĄSKI
Weekendy w domu i ogrodzietheir pieces will be similar, carrot and celery into small slices, pepper in small cubes, cherry tomatoes in quarters. When barley is cooling, put the carrot and celery on hot pan with a drop of oil, fry it a bit, just to soften those vegatables a bit. In the meantime add all the ingredients of sauce to small jar, close(...)line to make it easier to roll. Put a pan on the heat, pour on it just a drop of oil. Turn on your oven, 200 degrees C, hot air, both – lower and upper heater on. When you’ll manage to roll the meat tie it with a twine or thread (but not color one – it will
Martyna Cooksdough lets start with yeasts. Put them into a bowl/cup, sprinkle with a teaspoon of sugar and pour in warm water/milk. The water can’t be too hot, you’ll kill the yeasts. Put all the ingredients into a bowl and start to knead. First do it with a spoon and then by hands. The dough should(...)basil leafs, figs. Sprinkle the fresh basil leafs with a few drops of olive oil, it will protect them from burning. Heat the oven, 230-250 degrees (C) with hot air and put your pizza inside for 20-25 minutes. From to time check the pizza in your oven – pizza burns easily, you have to watch it. Wyjmujemy pizzę
Martyna CooksPersonally I prefer to make everything by yourself – doing it that way gives you a lot of satisfaction! In the end – everybody can open a jar… Put sesame on hot, dry pan, it can’t be too hot, you can burn the seeds. Fry it on medium fire, constantly mixing. Watch it carefully – it burns very fast when it gets(...)hot. It isn’t hard to burn it When it gets gold put in on big flat plate for faster chilling. When sesame is cooler put it into a tall, narrow vessel and blend it with a spoon of oil, until it is a smooth paste. It won’t take long and the final effect is tasty! Now everything goes
Martyna CooksPersonally I prefer to make everything by yourself – doing it that way gives you a lot of satisfaction! In the end – everybody can open a jar… Put sesame on hot, dry pan, it can’t be too hot, you can burn the seeds. Fry it on medium fire, constantly mixing. Watch it carefully – it burns very fast when it gets(...)hot. It isn’t hard to burn it When it gets gold put in on big flat plate for faster chilling. When sesame is cooler put it into a tall, narrow vessel and blend it with a spoon of oil, until it is a smooth paste. It won’t take long and the final effect is tasty! Now everything goes
Martyna Cooksdough lets start with yeasts. Put them into a bowl/cup, sprinkle with a teaspoon of sugar and pour in warm water/milk. The water can’t be too hot, you’ll kill the yeasts. Put all the ingredients into a bowl and start to knead. First do it with a spoon and then by hands. The dough should(...)basil leafs, figs. Sprinkle the fresh basil leafs with a few drops of olive oil, it will protect them from burning. Heat the oven, 230-250 degrees (C) with hot air and put your pizza inside for 20-25 minutes. From to time check the pizza in your oven – pizza burns easily, you have to watch it. Wyjmujemy pizzę
Martyna Cookstheir pieces will be similar, carrot and celery into small slices, pepper in small cubes, cherry tomatoes in quarters. When barley is cooling, put the carrot and celery on hot pan with a drop of oil, fry it a bit, just to soften those vegatables a bit. In the meantime add all the ingredients of sauce to small jar, close(...)line to make it easier to roll. Put a pan on the heat, pour on it just a drop of oil. Turn on your oven, 200 degrees C, hot air, both – lower and upper heater on. When you’ll manage to roll the meat tie it with a twine or thread (but not color one – it will
Martyna Cooksnaleśniki : 3 szklanki maki tortowej 2 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mleka szczypta soli do smaku jajo 1 szt sos czosnkowy develey 200 g sos hot-dog develey 150 g Składniki na farsz do naleśników: pierś drobiowa 500 gram kalarepa 400 gram papryka czerwona 1 szt papryka zielona 1 szt pomidory(...)Kalarepę kroimy w paseczki. Warzywa wkładamy na patelnie i smażymy je, aż zmiękną . Teraz dodajemy pierś i smażymy ja razem z warzywami. Dodajemy sos czosnkowy i sos do hot-dog chwile jeszcze mieszamy i farsz gotowy. Nakładamy farsz na naleśniki , składamy je w kwadrat i smażymy na patelnie bez oleju już .Podajemy polane sosem czosnkowym
Różowa kuchniamięciutkie, idealne na śniadanie przy kawie, takie długie kanapeczki z wędliną, czy serem. Albo z czym tam lubicie, tak naprawdę nadają się do wszystkiego. Albo można z nich zrobić hot-dogi! Właśnie mam taki plan, że jak będę wracał z pracy to kupię parówki i będzie świetny obiad :) Kurcze, właściwie to uwielbiam hot-dogi :) Sałata, kawałek sera, jakaś cebula(...)wychodzi z tego taka mega kanapa, że jemy jedną i odpadamy :) No i ślinka mi pociekła, motyla noga! Obowiązkowo jak z pracy będę wracał to parę rzeczy na hot-dogi kupię :) A tymczasem podaję przepis na bułki: 525 g mąki pszennej 50 ml wody 250 ml mleka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 3 łyżeczki cukru
Marder&Marder Manufacture火锅. Jeśli nie jesteście zbyt biegli w czytaniu "krzaczków" to podpowiem. Czyta się to: huǒguō. Ewentualnie, jeśli nadal macie problemy to można to nazwać z angielska: hot pot. A dla ludzi posługujących się wyłącznie językiem nadwiślańskim może to być po prostu "ognisty kociołek". Potrawa była genialna! Na stół wjechał taki elektryczny piecyk a na nim wielki(...)prawdziwy tradycyjny hot pot jest z mosiądzu i ma palenisko, w którym pali się węglem drzewnym). Gar był podzielony na dwie części. Jak się po chwili dowiedziałem w jednej części był łagodny wywar, w drugiej pikantny (jak się kolejną chwilę później okazało: mega pikantny). Taki jakby rosołek się w tym garze gotował. A na drugi stół, obok nas zaczęły wjeżdżać
Marder&Marder Manufacturebaking sheet spread baking paper (parchment) ; divide chocolate into equal pieces and place on a baking sheet with parchment paper at regular intervals (approximately 1 “ apart) ; place into a hot oven for approximately 5 minutes (cubes of chocolate should become soft and ductile, and slightly dissolve on the sides) . Remove the pan from the oven; using a small strainer distribute(...)coffee over a hot chocolate; press pomegranate seeds into hot chocolate (patterns optional) ; set aside and let it cool at room temperature; refrigerate for approx. 1 hour. Enjoy the burst. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Rozrywające się granaty i kawa w pysznych czekoladkach o dużej zawartości kakao
Food Polkaplany sylwestrowe się klarują. Ostatnie ustalenia kulinarne i listy zakupów imprezowych się załatwiają. Dla tych, którym potrzeba pomysłu na wypełnienie luki w imprezowym menu przedstawiam recepturę na niby zwykłe hot - dogi, które zaskoczą i posmakują każdemu. No może za wyjątkiem tych, którzy nie znoszą parówek, są wegetarianami lub aktualnie stosują jakąkolwiek dietę. Reszta podniebień będzie usatysfakcjonowana. Składniki(...)hot - dogi): opakowanie wysokiej jakości parówek (np z szynki) 4 dorodne bułki - paluchy 2-3 liście sałaty (np. Lollo lub Rzymskiej) 1-2 ogórki konserwowe 1/3 ogórka zielonego kilka plastrów pomidora 2 plasterki sera żółtego kilka plastrów cienko-krojonej cebuli łyżka prażonej cebulki Składniki na magiczny sos (mała miseczka): 2 łyżki majonezu 2-3 bardzo drobno posiekane korniszony 1 mała
Kuchnia po mojemuchicken broth 3 tbsp smooth peanut butter 4 tsp lime juice 1 tbsp Dijon mustard 1 tbsp honey 2 tsp soy sauce 2 tsp toasted sesame oil 1/2 tsp hot sauce (eg. tabasco) 1/4 tsp cayenne pepper 2 tsp canola oil, divided 450 g boneless skinless chicken breasts, cut into thin strips 300 g green beans, trimmed(...)pasta for serving toasted slivered almonds, optional Preparation: In small bowl, whisk to combine the cornstarch, chicken broth, peanut butter, lime juice, dijon mustard, honey, soy sauce, sesame oil, hot sauce, and cayenne pepper. In a large, nonstick skillet, heat 1 teaspoon oil over medium-high heat. Add chicken and stir-fry for 5-7 minutes or until chicken
karmelowy