Skrzydełka jak z KFC? Nic trudnego. Zapraszam na pyszne chrupiące skrzydełka, które idealnie nadają się na obiad, spotkanie ze znajomymi, przyjecie dla dzieci czy przekąskę karnawałową
Bernika - moj kulinarny pamietnikwspomne. Więc teraz są co weekend kombinacje alpejskie co mu z zamian za pajde chleba dać do roboty i tak chodzac po różnych blogach znalazałam przepis na domowe hot dogi. Zmodyfikowałam go bo stwierdziłam ze sama parówka i ser to tak skromnie- orginał tu .Wyszły pyszne. Gorąco polecam zamiast kanapek, świetnie się sprawdzą na wycieczkach, piknikach. Z podanych składników(...)spokojnie wyjdzie o 1-2 hot dogi więcej. Ciasto 45 dag mąki ( ja użyłam pszennej) 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 3 łyżki masła 1 łyżka oleju 300 ml ciepłego mleka Dodatkowo 1 jajko wymieszane z łyżka mleka do posmarowania hot dogów sezam lub mak lub sól gruboziarnista i przyprawy typu oregano, bazylia Nadzienie 5 parówek
Piekielna Kuchnia Patipoczątku chyba muszę odpowiedzieć na zadane w tytule pytanie – otóż tak, możemy przygotować zdrową wersję tego popularnego fastfooda. Przyznam się Wam, że nie spodziewałem się, że hot-dog przygotowany bez sera żółtego może być tak smaczny… oczywiście przygotujemy do niego także zdrową wersję sosu (z odrobiną, dosłownie odrobiną majonezu). Sos do hot-doga przepis: W miseczce mieszamy łyżeczkę(...)majonezu, łyżeczkę musztardy (świetnie działa na trawienie) oraz łyżeczkę ketchupu. Hot-dog przepis: Do piekarnika rozgrzanego do 250 st. C wkładamy na ok. 6 minut parówki , aby się nam zagrzały. Bułkę (najlepiej pełnoziarnistą) kroimy wzdłuż ale nie przecinając jej do końca. Następnie wkładamy ją do piekarnika na ok. 3 minuty, aby delikatnie się zarumieniła i była chrupiąca. Po upieczeniu bułki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dość nietypowych miejscach, jak np, skrzynka z narzędziami czy kosz to już zupełnie inna kwestia Pierwszym elementem kulinarnym, który rzuca się w oczy na początku jest budka z hot dogami i popcornem, która stoi po naszej prawej stronie po wyjściu z ogrodu katedry. Hot dogi pojawiają się jeszcze wiele razy podczas gry w różnych lokacjach i dlatego są chyba najbardziej(...)pomaga w dokładnym określeniu składników, dlatego w jej odtworzeniu kierowaliśmy się kolorem oraz faktem, iż w grze bardzo często pojawia się alkohol. Z tego połączenia wyszedł nam przepyszny hot dog z pikantną karmelizowaną cebulą z dodatkiem whiskey, grillowaną papryką, korniszonami oraz musztardą. Jest to danie, które smakuje o wiele lepiej niż wygląda – cebula z whiskey rządzi – Booker zdecydowanie
Nerds KitchenDzisiaj ponoć jest dzień hot doga..i jest okazja , żeby takowego hot doga zrobić...u mnie niestety dziś brak było czasu na przygotowanie domowych hot dogów...ale i tak było pysznie..no i szybko..wystarczą bułki do hot dogów - u mnie w sumie były bagietki, parówki i dowolne warzywa.. bułki do hot-dogów / bagietki parówki cebula fioletowa ogórki(...)żółty musztarda ketchup Bułki przekroić wzdłuż , ale nie do końca.Środek bułek posmarować musztardą , włożyć parówkę i pokrojone warzywa [ posypane solą i pieprzem].Posypać startym żółtym serem. Hot-dogi ułożyć w blaszce i piec około 10-15 minut aż ser się rozpuści. Podawać z ketchupem
Moje domowe kucharzenieHot dog domowa wersja ze szparagami Hot dog czyli domowa wersja ze szparagami. Szparagi zielenią się na placach targowych, w końcu po latach mają coraz lepszą cenę. Czas je wykorzystywać jak najczęściej, bo są zdrowe i pyszne. Tu wykorzystuje zielone szparagi, których nie trzeba obierać, mogą być jedzone na surowo. Te hot dogi przygotowałam już kilka razy(...)rodzina się domaga. A, że robi się je szybko a smak jest pyszny. Hot dog domowa wersja ze szparagami 8 bułek takich podłużnych 4 łyżki majonezu domowego 4 łyżki ketchupu 8 kiełbasek frankfurterek 20 dkg sera żółtego 8 liści zielonej sałaty 8 zielonych szparagów pieprz + do podania sos czosnkowy Mieszamy w miseczce
Kuchnia na wzgórzułatwością je zastąpicie (zaraz podpowiem jak :)). Pikantna zapiekanka z kurczaka to przepis, który przywiozłam ze Stanów, stąd głównym składnikiem jest pikantny (a wręcz ostry) sos Frank’s Red Hot. Można go kupić w internecie, jednak przepis na pikantną zapiekankę z kurczaka przygotowałam dla Was tak, że możecie użyć dostępnego w wielu sklepach sosu Louisiana Hot Sauce, sosu typu Sriracha(...)tolerancji ostrości) 330g serka twarogowego (typu Almette, Turek, etc.) 125 ml majonezu 110g sera żółtego, najlepiej typu cheddar 100 g mozzarelli ok. 125 ml sosu Frank’s Red Hot/ Louisiana Hot Sauce/ sriracha można zamienić na tabasco; wtedy należy odpowiednią (do Waszych gustów ilość, zaczynajcie od mniejszej ilości, zawsze można dodać więcej) ilość wymieszać z ketchupem, dodać 1 łyżeczkę
Pociąg Do KuchniMój synek jest miłośnikiem francuskich hot-dogów. Często kupuję specjalne bułki do takich hot-dogów, ale tym razem postanowiłam upiec swoje domowe bułki. Synek zjadł całą a nie są to małe bułki. Ciasto nie jest puszyste tylko dość zwarte, dzięki czemu można w zupełności najeść się takim jednym hot-dogiem :) Składniki: 1/3 kostki drożdży ze 100g(...)zagnieść (musi być elastyczne). Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na około godzinkę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzielić na około 8-10 kulek (w zależności jakie długie chcemy hot-dogi) i rozwałkować w dłoniach na wałek około 10cm. Każdy wałek lekko spłaszczyć i pozostawić jeszcze na około 15 min pod przykryciem. Bułki posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Posypać
Amatorka kuchennaNigdy nie kupuję paczkowanych bułek do hot dogów czy hamburgerów. Na te drugie publikowałam przepis jakiś czas temu (znajdziecie go tutaj ), a po te do hot dogów zapraszam dzisiaj. Fakt jest taki, że przepisów można używać zamiennie, zmieniając jedynie kształt bułeczek. Niemniej jednak dzisiejszy przepis jest nieco inny i zaręczam, że bułki wychodzą przepyszne. Delikatne, mięciusie, puchate, nieprzytłaczające smakiem(...)ostrożnie. Bułki nie mogą się zbytnio zarumienić i nie mogą być pieczone z termoobiegiem, gdyż zamiast mięciutkiej, delikatnej skórki otrzymamy twardą, grubą, chrupiącą, nijak nie pasującą do obrazu mięciutkiego hot doga. Gdy zostanie Wam kilka bułek bez problemu możecie je zamrozić lub przeznaczyć na kanapki, taka bułka nawet następnego dnia zachowuje świeżość, miękkość i wyborny smak. Przyda się również podczas
Rozpustne gotowanienobody said it was easy :) . The secret is a perfect dough. Składniki (I ngredients ) Ciasto ( Dough ) 500g mąki ( 500g of flour ) 150ml gorącej wody ( 150ml of hot water ) 1 jajko ( 1 egg ) szczypta soli ( a pinch of salt ) Farsz ( Filling ) 500g świeżego szpinaku ( 500g of fresh spinach ) 100g sera feta ( 100g of feta cheese ) 1 cebula (1 onion ) 1 ząbek(...)dołek, w który wlewamy gorącą wodę. Ciasto siekamy nożem, aż mąka wchłonie wodę. Sifted flour mix with a pinch of salt. Then make a hole in it and add hot water. Chop the dough a till the flour will soak up the water. Gorąca woda. To sekret dobrego ciasta. Dzięki zaparzeniu mąki i wyrabianiu mąki wytwarza się gluten, który powoduje
Jacob Tastesfasolka szparagowa zielona cięta Bonduelle już przygotowane na parze / string-bean green cut Bonduelle prepared by steaming s zczypta cukru / pinch of sugar szczypta papryki ostrej / pinch of hot paprika szczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepper wędzony boczek / smoked bacon Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 50 min, pieczenie: ok. 20 min, ilość porcji: 4 Makaron gotujemy(...)fasolkę polewamy roztopionym masłem. ***** We cook pasta al dente (I used almost the whole package of pasta 500 g to dish). We fry the meat in olive oil to hot pan. We add to meat a pinch of salt, chicken of seasoning, garlic and mix. The whole cook for about 20 minutes. We cut bacon and fry in olive
Projekty ze smakiemOgólnie rzecz biorąc, nie znoszę jedzenia typu fast-food. Na samą myśl, aż się wzdrygam, widząc przed oczami olbrzymie hamburgeryociekające tłustymi sosami, wielkie kebaby, hot-dogi...No właśnie, hot-dogi. Nie tknę kupnego,z jakiejś budki na mieście, ale jeśli przygotuję sama, to owszem, chętnie się uraczę.Jednak proces pieczenia bułek nieco mnie zniechęca. Żyję szybko, najczęściej brak mi czasu(...)takie ekscesy. Stąd dzisiejsza propozycja.Ciasto francuskie po upieczeniu, gdy jest jeszcze świeżuteńkie, ma niesamowitą chrupkość i lekkość. W połączeniu z żółtym serem i ideąjedzenia z budki, powstały niby hot-dogi, które w rzeczywistości biją je na głowę. PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM. na 16 sztuk 16 małych paróweczek 2 opakowania ciasta francuskiego 300 g sera żółtego w plastrach 1 jajko Każdy
W kuchni Karmel-itkimusimy pisać, że prostota i szybkość wykonania to dodatkowy zaleta, żeby zrobić ją samemu :) Przepis: Pasta z wędzonego tofu 3. Paluszki z tofu w panierce // Hot-Tofu Paluszki z tofu w panierce z mąki cieciorkowej - idealne na przekąskę ( na imprezę/film itp.) czy na obiad. Przedstawiamy dwie propozycje podania - klasyczna z sosem czosnkowym lub jako wkładka do buły, czyli(...)jako Hot-Tofu. Przepis: Paluszki z tofu w panierce // Hot-Tofu, czyli hotdog z tofu 4. Makaron z suszonymi pomidorami i tofu Makaronu z suszonymi pomidorami, tofu, oliwkami, doprawiony świeżą bazylią i rukolą. Przyrządzanie tego obiadu zajmie Wam maksymalnie pół godzinki, a poczujecie trochę śródziemnomorskiego klimatu. Przepis: Wegański makaron z suszonymi pomidorami i tofu 5 . Quinoa ze świeżymi warzywami
Bananowe Polepożywny deser a właściwie ryż na mleku w różnych wariantach smakowych. Deser ten z pewnością zaspokoi mały głód a także rozgrzeje w chłodne dni. Ponieważ nowe warianty smakowe Hot można podgrzewać w mikrofalówce :) Są , więc idealne na taką pogodę jaką mamy za oknami :) A wy jakie macie ulubione smaki tych ryżowych deserków? Podzielcie się informacjami w komentarzu :) Zestaw(...)koszt zostanie nam zwrócony po przesłaniu paragonów po przez platformę (max 70 zł) Możemy kupić ,aż 32 desery • 1 6 deserów - nowości Belriso (Belriso Winter, Belriso Krówka, Belriso Hot Pieczone Jabłko, Belriso Hot Cynamon, Belriso Choco Strawberry, Belriso Choco Cherry) • 16 deserów Belriso w dowolnych smakach . Oprócz nowości w stałym asortymencie znajdują się Belriso Czekolada , Belriso o smaku waniliowym
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniapara-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Składniki: sałatka warzywna marynowana parówka bułka do hot doga musztarda keczup Sposób przygotowania: Bułkę podgrzewamy i nadkrawamy głęboko wzdłuż. Kładziemy gorącą parówkę, sałatkę, na nią musztardę i keczup
Przepisy kulinarne babci Antoniny