zawsze wiąże się z rezygnacją z jakości – podkreśla Marcin Piotrowski, szef kuchni restauracji Totomato. Najbardziej lubimy kuchnię polską (56 proc.), włoską (52 proc.) i amerykańską , czyli hamburgery i hot dogi (33 proc.). Najczęściej jadamy w pizzeriach (54 proc.), restauracjach z obsługą kelnerską (48 proc.) i sieciowych fast foodach (39 proc.). Natomiast, jeśli chodzi o rodzaj zamawianego dania w lokalu(...)krótkiego czasu, burgerownie znajdują się na drugim miejscu pod względem najczęściej wybieranego lokalu typu „Street Food” (13 proc.). Pierwsze miejsce zajmuje kebab (50 proc.), a trzecie budki z hot dogami (10 proc.). Mamy świadomość, że cena i dostępność lokali z kebabami, obecnych prawie na każdej ulicy, są decydujące dla wielu osób. Z moich obserwacji wynika jednak, że burgerownie wpisały się
karmelowyChicago i w stanie New Jersey sassidge sangwitch jest do kupienia na każdym rogu. Rzeźnicy prześcigają się w zawodach o lepszy przepis na salsiccie. A samo podanie przypomina konstrukcją hot-doga– kiełbaska w miękkiej, puszystej i chrupiącej, pszennej długiej bułce, nasączonej sokiem spod pieczonej kiełbaski, na wierzch łyżka aromatycznych dodatków – papryki duszonej z cebulką, ostrych pikli. Czasami wszystko polane dodatkowo(...)słodkiej okrągłej papryki, najlepiej czerwona i zielona 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 1 czubata łyżeczka oregano 1 łyżeczka pieprzu ziołowego pszenny chleb lub bułki do hot-dogów do podania
Karo in the Kitchensałatek, goście chętnie będą sami nadziewali rożki i komponowali swoje ulubione przekąski. To także świetna propozycja na przyjęcie dla dzieci - możecie zamienić te bułeczki na lubiane przez dzieciaki hot-dogi. Jak przystało na rogi obfitości, możecie je napełnić czym tylko zapragniecie. A zatem, niech Nowy Rok obfituje w wiele przyjemności! Być może jedną z nich będzie właśnie upieczenie(...)makiem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, lekko przestudzić i usunąć metalowe foremki. Nadziewać dowolną pastą, sałatką czy zamienić w fantazyjnego hot-doga:) Smacznego! *cytaty pochodzą z Mitologii Jana Parandowskiego oraz Mitów Greckich dla dzieci i młodzieży **pomysł na bułki-rożki pochodzi z tej strony (klik) *** przepis na ciasto do bułek pochodzi
KUCHARNIADzisiaj zapraszam na parówki zawijane w cieście chlebowym, czyli w sumie na hot-dogi :) Tylko właśnie takie troszkę inne, nie parówka po prostu w bułę wsadzona, tylko owinięta ciastem chlebowym. A przepis mam od mojego zioma Wincenta (Wincent kazał mi koniecznie wspomnieć, że nie tylko od niego, ale też od jego dziewczyny Marty). A więc od Winca i Marty(...)jeśli nie planujemy od razu jeść wszystkich 11 sztuk to trzeba zrobić tyle ile się chce zjeść, a resztę pieczemy przez 12 minut. Wyjmujemy blachę z piekarnika i zostawiamy hot-dogi na blasze żeby wystygły. Potem chowamy do zamrażalnika i jak za nimi zatęsknimy to wkładamy takie zamrożone na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 125 stopni żeby się dopiekły
Marder&Marder ManufactureCorn god (źródło: flickr.com: IntangibleArts) Corn dog to amerykańskie danie, będące zmodyfikowaną wersją hot doga. To nic innego jak parówka nadziana na patyczek, obtoczona w cieście kukurydzianym i smażona w głębokim tłuszczu
WojnaNaSmaki.plHot dogi, parówki w cieście drożdżowym a do tego sosik czosnkowy. 350 g mąki 80 g mleka 1 jajko 100 g margaryny 20 g drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli przyprawa do pizzy i zapiekanek Farsz parówki Z drożdży , mleka, cukru i 2-3 łyżek mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięty zaczyn
Moje domowe kucharzenieblogu już jest sporo przepisów na hot dogi ,ale wstawiam kolejny.. 2 szkl.mąki 0,5 szkl.mleka 25 g drożdży świeżych 3 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru parówki Z drożdży , mleka, cukru i 2-3 łyżek mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięty zaczyn i resztę składników.Zagnieść ciasto i odstawić
Moje domowe kucharzenieDomowe bułki z parówką, to fajna propozycja na smaczną przekąskę. Takie mini hot-dogi są bardzo smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Ciasto: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szklanki ciepłej wody, łyżka cukru, łyżka soli, 2 ugotowane i rozgniecione ziemniaki . Najpierw robimy zaczyn: woda, drożdże, cukier, 4 łyżki mąki... razem łączymy i odstawiamy
chleba naszegoSurówka z młodej kapusty Pyszna i bardzo prosta surówka z młodej kapusty. Świetna do grilla lub obiadu . W hamburgerach lub hot-dogach . Generalnie jedyna jaką moje dzieci są w stanie przełknąć , oczywiście nie dobrowolnie i nie bez przymusu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No ale przy innych surówkach , nawet przymus i perswazja nie pomagają , więc
Ogrodnik w podróżyRobiliśmy je już kilka razy, świetnie sprawdzają się na wyjazdy i pikniki. Ostatnio nadarzyła się okazja, aby zrobić je ponownie - przyjeżdżała do nas moja siostra maniak Hot Dogów. Nie muszę chyba mówić, że była wniebowzięta! A czy muszę mówić, że na wyjazd chciała drugą porcję? Świnki w kocykach są szybkie i proste, w końcu to przepis Nigelli Lawson. Zaczerpnięty
Plate of JoyMamy dla Was coś pysznego, szybkiego i bardzo odświeżającego! Poszukajcie szybko ostatnich szparagów i zróbcie, aby dobrze uczcić uwielbienie do nich! Jeśli chcecie zobaczyć krok po kroku jak robiliśmy hot dogi zapraszamy na stronę Tesco - gdzie czeka na Was więcej zdjęć i porad stylizacyjnych - jak i dlaczego podaliśmy je w takiej formie! Składniki: 1 bagietka, 1 mozzarella buffala, 1 pęczek
Plate of JoyPoniżej przedstawiam dziesięć najpopularniejszych przepisów w/g odwiedzających :) 10. Żółty domowy ser 09. Żurek z jajkiem i kiełbasą 08. Grochówka 07. Chleb powszedni... 06. hot dog ? 05. Zapiekanka 04. Schab pieczony, na kanapki 03. Zapiekanka brokułowa 02. Bułki "gyros" 01. Domowy schab, na kanapki Dziękuję
chleba naszegozrobiła coś w tym stylu. Usiadłam pomyślałam, pogrzebałam w internecie i oto efekty. Moim zdaniem efekt oszałamiający uzyskam w sezonie grillowym :), ale kuchenny piekarnik też sobie poradził. Nowy post Hot dogi w mundurkach pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i RumieńceOgórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich majonez, ketchup, cukier oraz ocet. Wszystko miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy do np. kanapek, hot dogów, hamburgerów, warzyw, dań z grilla… *proporcje składników możemy dowolnie zmieniać wg własnego podniebienia
Domowy Smak Jedzenialongerów jest to, że wiemy co jemy i przez to mamy mniejsze wyrzuty sumienia po zjedzeniu tych fast food'ów.Bułeczki do longerów przygotujemy z przepisu na bułeczki do hot-dogów. Jeżeli chcemy zyskać na czasie możemy skorzystać z tych zakupionych w sklepie, jednak te domowe z pewnością są smaczniejsze i zdrowsze.Domowe Longer'y - Składniki: (ok. 10 Longer'ów)Bułeczki
Słodka Strona