Ostatnio przy okazji rankingu na najciekawsze uliczne dania, wśród których jest też grillowany oscypek, dowiedziałem się o istnieniu bardzo ciekawego szwedzkiego dania jakim jest Tunnbrödsrulle. To taki jakby hot-dog, ale w tradycyjnym wydaniu, bo z jednej strony podany w konfiguracji, do której w tej części świata jesteśmy przyzwyczajeni czyli ziemniaki plus warzywa, ewentualnie inne dodatki, a po drugie Tunnbröd
Kryzysowa Książka KucharskaPrażona cebulka to pyszny dodatek do wielu dań. Jest idealna do sałatek, sosów, zup, czy też hot dogów i hamburgerów. Właściwie ogranicza nas tylko nasza fantazja. W sklepach można kupić gotową, ale przecież to pójście na łatwiznę, nie uważacie? Zrobić ją samodzielnie w domu to nie jest wyczyn na miarę nagrody Nobla, a zawsze wiadomo, że nie jest konserwowana
Codzienna kuchnia niecodziennaczęścią kwadracika z ciasta francuskiego z nacięciami. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem. Zapiekamy w 180 stopniach do czasu aż ciasto się zarumieni. Pycha Polecam jako przekąska, kolacja. Artykuł Hot dog po francusku pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plmajonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek lub estragon, kapary, sardele i ogórki konserwowe. Idealny do panierowanej lub pieczonej ryby, owoców morza, potraw z jaj, zimnych mięs, rostbefu, frytek, hot-dogów, czy po prostu kanapek. Nie tylko podnosi smak potraw ale jest ich ozdobą. Jeśli do przygotowania sosu użyjesz gotowego majonezu zrobisz go w kilka chwil. Dodatkowo sos odchudziłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Norwegii, miałem okazję skosztować natywnej kuchni tego pięknego kraju. Do tej pory (za sprawą kilku znajomych Norwegów z resztą) miałem przeświadczenie, że tradycyjna kuchnia norweska to pølse med brød (hot dogi), naleśniki z konfiturami i stokfisz. Jakże wielka była moja ignorancja! Zainspirowany wyjazdem, postanowiłem przyrządzić coś samemu. Krótki research i już wiem, co chciałbym zrobić na początek. Wybór padł
manslogblogZawsze byłem fanem pieczarek, od dziecka w Warszawie miałem swój ulubiony punkt z hot-dogami, gdzie zawsze zamiast parówki wkładano odpowiednio przyrządzone pieczarki. Na Walentynki Aga😙 zmontowała jedną z moich ulubionych kompozycji pieczarkowych. Może być stosowana jako obiad, dodatek do obiadu, kolacja lub przekąska...😄 Składniki: 12 dużych pieczarek (może być więcej) 2 cebule 2 ząbki czosnku
Dieta Rozdzielna i Zdrowieciasto i wałkujemy je na prostokąt tak jak długa jest parówka.Ciasto smarujemy keczupem i posypujemy bazylią,oregano i startym serem.Kładziemy parówkę i ciasno zwijamy na półtora raza. Hot dog kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w odstępach bo ciasto jeszcze wyrośnie. Zostawiamy je przykryte ściereczką na jakieś 20 minut. Po 20 minutach smarujemy rozbełtanym jajem
Różowa kuchniaugotuję to nie mam serca do ładnego, albo chociaż przeciętnego układania talerza do zdjęć i przygotowywania kompozycji - patrz zdjęcia w tym poście ;)). Natomiast te parówki musiałam tutaj dodać! Same 'hot-dogi' nie są niczym innowacyjnym, na uwagę jednak zdecydowanie zasługuje pyszny sos, z jakim je podaję. Polecam zaserwować danie z dużą ilością świeżych, soczystych pomidorów i ogórków małosolnych. Śniadanie-ideał
Słodkie inspiracjedoskonale sprawdzi się na różnych uroczystościach, dla kibiców lub od tak. Ten przepis udowadnia, że parówki można jeść na wiele sposobów, a nie tylko z chlebem lub w formie hot-doga. Jednak pamiętajcie, żeby wybrać dobrej jakości parówki, aby nie rozpadły się Wam podczas smażenia. Ja polecam parówki z szynki Henryk Kania . Idealnie pasują do mojego kukurydziano-pszennego ciasta. Spróbujcie
Słodkie okruszkiSkarb Danii na polskich stołach. Mogę się założyć,że wiele osób jadło sos duński -serwowany do Hot Doga na stacjach paliwowych. Obawiam się , nawet jestem pewna,że ów sos-nijak ma się do oryginału. SKŁADNIKI: Jogurt naturalny Majonez (u mnie na 3/4 jogurtu-1/4-majonezu-ale oczywiście wg. uznania) Ogórki konserwowe (3 sztuki) Biała kapusta (ok.2 łyżki drobno posiekanej
Kopystką po garachMając wolny weekend lubię zjeść leniwe śniadanie, które da mi kopa na cały dzień. Taki właśnie jest ten nietypowy hot dog, a w zasadzie omlet z dodatkiem parówki. Pyszny i zdrowy, pod warunkiem użycia parówek dobrej jakości, które wbrew pozorom da się znaleźć na rynku. Jednocześnie nie wymaga od nas zbyt długiego wysiłku w kuchni. Spokojnie może stanowić także naszą
Fabryka pomysłówskładem. Wystarczy czytać etykiety. Można bowiem kupić parówki zrobione w 95 % z mięsa oraz pozornie dobrą kiełbasę z zawartością jedynie 60 %. Nasza dzisiejsza propozycja to mini kanapki a'la hot dog. Są smaczne zarówno na zimno, jak i na ciepło, dzięki czemu mogą stanowić doskonałe śniadanie, lunch, pomysł na imprezowe przekąski czy drugie śniadanie do szkoły i pracy. SKŁADNIKI: duża
Kuchnia od dwojgakilku zaledwie podstawowych składników. Można przygotować ją wcześniej i do czasu podania przechowywać w lodówce. Sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla lub jako wypełnienie kanapek, burgerów , czy hot-dogów. SKŁADNIKI/ 4 porcje 1/2 główki młodej kapusty (średniej wielkości) 1 marchewka starta na tarce 3 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki
cool and mintyGorąca parówka w bułce z sosem, to hot dog, a jak nazwać parówkę w cieście, z serem, upieczoną w piekarniku? Nie wiem jak nazwać, ale potrafię taką przekąskę przygotować :) Wyrabiamy zwykłe ciasto z mąki, wody, jajka i soli. Obieramy parówki, kroimy ser i zieleninę. Wałkujemy ciasto, kroimy na kawałki i układamy ser, zieleninę i parówki. Zawijamy i układamy łączeniem
chleba naszegobidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Po co kupować gotowe bułki kiedy możemy mieć pyszne, puszyste i świeżutkie bułeczki nie ruszając się z domu. A hot-dogi, to świetny pomysł na kolację, na domową imprezę lub tak zwaną zachciankę :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
W garach u Gosi