Fast foody nie muszą być tłuste i niezdrowe. Składniki 4 bułki do hot dogów 4 dobre jakości parówki 1 pomidor kilka liści sałaty (u mnie rzymska) 2 dymki 2 łyżki … Czytaj dalej Hot-dogi
czarrna od kuchninowego, to przepis też jest dla Ciebie. Jeżeli szukasz pomysłu na lunch do pracy, to ten przepis jest dla Ciebie. Szybki i prosty sposób na wspaniały posiłek to właśnie „hot-dog” z pastą jajeczną. Rewelacyjny smak i miła odmiana dla zwykłych jajek na twardo. Idealnie sprawdza się jako lunch do pracy. Można hot doga zawinąć w folię aluminiową lub włożyć
Keto PrzepisySzybka i smaczna wersja hot dogów - wystarczą parówki, keczup i ciasto francuskie:). Przygotowanie kolacji nawet dla kilku osób zajmie nam 10 minut + czas pieczenia. Polecam ciasto francuskie w hot dogach jako alternatywę dla zwykłej, pszennej bułki. 1 arkusz ciasta francuskiego 6 parówek 6 plastrów żółtego sera keczup 1 jajko sezam 1. Ciasto francuskie kroimy
Szefowa kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio w internecie przypadkowo natknęłam się na ciekawe zdjęcie zakręconych hot dogów, które od razu wpadło mi w oko. Postanowiłam je odtworzyć w mojej kuchni. Przepis na ciasto wykorzystałam ze sprawdzonego już wielokrotnie przepisu na hot dogi w bułeczkach z blogu mniam mniam. Wyszły wyśmienite. Fajnie
Marta Gotujedomowego hot – doga, do kanapek, zapiekanek, zup, sałatek czy też do panierki. A jak świetnie smakuje z nią domowe pieczywo! Prażona cebulka Polakom kojarzy głównie się z hot-dogami z prażoną cebulką serwowanymi w sklepie IKEA za 2 zł, większość nie wie jak szybko i łatwo można ją przygotować samemu w domu. Należy tylko pamiętać, aby cebuli nie solić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięHot dogi z piekarnika:). Niby ta sama bułka co zawsze a w środku ta sama parówka, ale smak inny, lepszy niż tradycyjnie. Nam smakowało bardzo! 4 bułki do hot dogów 4 parówki 2 ogórki konserwowe 1/2 papryki 1 czerwona cebula majonez, musztarda, keczup 100g żółego sera 1. Bułki przecinamy wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Smarujemy majonezem
Szefowa kuchniSkładniki: 4 bułki do hot dogów 4 parówki 100 g rukoli garść pomidorków koktajlowych ketchup prażona cebulka sos serowy chili Przygotowanie: Bułki i parówki bez osłonek obsmażyć na patelni grillowej. … Czytaj dalej Hot dogi z rukolą i pomidorkami
czarrna od kuchniPrzepyszne pikantne hot-dogi z salsą pomidorową i awokado autorstwa Jamesa Knapetta. Mniam <3 Przepis pochodzi z książki GQ EATS. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 4 bułki do hot dogów 4 parówki 12 plasterków jalapeno 4 łyżki śmietany 18% Składniki na pastę awokado: 2 dojrzałe awokado sok z 1 limonki sól do smaku Składniki na salsę pomidorową
My Culinary ArtSkładniki: 4 bułki do hot dogów 4 dobrej jakości parówki 2 pomidory ogórek kawałek papryki sos 1000 wysp Fanex sos czosnkowy Fanex ketchup premium Fanex Przygotowanie: Bułki i parówki obsmażyć … Czytaj dalej Hot-dogi
czarrna od kuchnimieszamy, zamykamy i wkładamy słoik do lodówki. Pikle dojrzeją już po 48 godzinach – ja korzystam z nich w takiej postaci jak są, albo robię z nich relish do kiełbasek, hot dogów, pieczonego i smażonego mięsa albo do burgerów. W lodówce będą zdatne do użytku przez około 2-3 miesiące. Przed użyciem warto pikle opłukać z przypraw. RELISH Z PIKLI(...)Relish do kiełbasek, hot dogów i smażonej wieprzowiny to u mnie drobno posiekana zawartość słoika (można wziąć dokładnie tyle pikli, ile akurat potrzebujecie – nie trzeba od razu zużywać wszystkiego!) z dodatkiem słodkiej miodowej musztardy. Czasami mieszam musztardę miodową i gruboziarnistą – w takich proporcjach? W takich, żeby relish nie spadał z jedzonej kiełbaski i nie rozsypywał się. Do burgerów, wołowiny
Karo in the Kitchenrazem postanowiłam się zmobilizować, znalazłam siły i tak się rozpędziłam, że tego samego dnia powstały też inne dania na bloga. Tym razem tematem weekendowego wypiekania były bułki do hot dogów – jako, że mam ostatnio fazę na fast foody to bardzo chętnie zabrałam się do pracy. Tym razem miało być zdrowo i domowo Zamiast wyrabiania ciasta ręką postawiłam Czytaj(...)dalej... Artykuł Bułki do hot dogów pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakujest dużo, a wybór ciężki: zielone żelki "na metry" czy gumy "łamiszczęki"; Cola czy oranżada; chipsy z papryką czy z bekonem; jadalny papier czy różowa żelkowa żaba, a może hot-dog, hamburger czy .... Czy tylko ja uważam, że towar w sklepiku nadaje się do całkowitej wymiany? Czy nie można zamienić żelek na owoce, wstrętnie żółtej oranżady na soki owocowe(...)ociekającego keczupem hot-doga na świeżą drożdżówkę? Czy dzieci zahipnotyzowane ilością słodyczy i chipsów będą miały ochotę na miskę sałaty, domowy obiad? Wciąż mam nadzieję, że tak. Czy możemy coś zrobić? Oczywiście! Zaprośmy dzieci do kuchni. Gotujmy i pieczmy razem. Pozwalajmy im dotykać, wąchać, mieszać i bałaganić. Niech zaprzyjaźnią się z warzywami, mąką, surowym ciastem. Jeśli tylko mamy czas
KUCHARNIADomowy fastfood, prosty do zrobienia z użyciem kupnych półproduktów ;) Bo kto nie lubi zjeść czasami bułki z parówką na ciepło? :D Składnik: - 4 bułki do hot dogów, - 4 parówki sojowe (użyłam wędzonych), - 2 duże listki sałaty lodowej, - 4 plastry zielonego ogórka (trochę krótszych od bułek), - 8 plastrów ogórka konserwowego lub kanapkowego (np. takich ) - pół dużej cebuli, - majonez sojowy, - keczup, - musztarda(...)Wykonanie: Zamiast bułek do hot dogów można użyć bagietki (pamiętajcie o sprawdzeniu składów), jeśli kupujecie bułki to do tych lepiej jest wziąć te nacięte a nie z dziurką :) Bułki podgrzewamy w piekarniku, tak żeby się zrobiły chrupkie, w tym samym czasie grzejemy parówki (można również w pierniku lub w wodzie (pamiętajcie, że w piekarniku będzie dłużej). Bułkę smarujemy w środku
Co na wege obiad?Taka wersja hot doga była w latach osiemdziesiątych wielkim hitem w naszym regionie. Chyba każdemu z nas kojarzy się z dzieciństwem. A ten bar na rogu <3 Najlepsze serwował. Wiadomo, pieczarki wtedy były pieczarkami ;) ten smak i zapach <3 Składniki 4 bułki do hot dogów 250 g pieczarek 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka suszonego lubczyku
R'n'G Kitchenskładniki brzmią bardzo swojsko, The Polish Boy powstała w Cleveland w Ohio i do dziś można jej posmakować w wielu placówkach gastronomicznych. Grillowana lub smażona kiełbasa w bułce do hot-dogów, w towarzystwie sosu barbecue, frytek i surówki colesław podbiła podniebienia (i serca prawdopodobnie też ;)) wielu mieszkańców, a restaurator Michael Symon, wspominał o niej w programie "The Best Thing(...)Ever Ate" na kanale Food Network. Składniki (2 porcje) -2 duże bułki do hot dogów (ewentualnie półbagietki, paluchy czy podobne podłóżne pszenne pieczywo) -2 kawałki kiełbasy (po ok 100-150 g każdy) -1 szkl. surówki colesław -2 ziemniaki -sos barbeque -olej do głębokiego smażenia + 1 łyżka oleju Przygotowanie Ziemniaki obrać, pokroić na frytki. Na patelni z grubym dnem rozgrzać olej
Zielona Kuchnia