Hot-dogów nie było u mnie ho ho ho i jeszcze dłużej! Jeśli o nie chodzi, jestem bardzo wymagająca. Bułka ma być puszysta, mięciutka i domowa, parówka dobrej jakości i oczywiście dużo świeżych warzyw. Do środka możecie włożyć to, co Wam najbardziej smakuje. Do mojego hot-doga trafiła sałata, ogórek, pomidor, papryka i młoda cebulka. Wszystko zostało polane ketchupem. Zachęcam
Czerwona PorzeczkaHot-dog z majonezem, ketchupem i prażoną cebulką Składniki: Bułki przygotowane według przepisu Domowe bułki na hamburgery : (ciasto) : - 2 szklanki mąki pszennej - 10g świeżych drożdży - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki wody - 1 łyżka rozpuszczonego masła - 1 łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczka soli (na wierzch): - mleko - sezam Prażona cebulka przygotowana według przepisu Prażona cebulka do hot-dogów : - 1 cebula
Kuchnia co dniapaść i nie wstać więcej ... Lista ohydności wymieniona na opakowaniu nie ma końca, a dłuuuuuuuuga data przydatności (czasem paroletnia!) mówi sama za siebie! Gotowe bułki do hamburgerów i hot dogów, tortille czy pity niewiele mają wspólnego z tradycyjnymi, domowymi wypiekami. To produkty bardzo mocno przetworzone, wytwarzane z oczyszczonej, wysokoglutenowej mąki pszennej. Praktycznie wszystkie tego typu wyroby zawierają konserwanty(...)polepszacze smaku i zapachu oraz wiele dodatkowych substancji konserwujących i nadających produktowi miękkość, smak i zapach, które pozostają na długie miesiące. Gotowe bułki do hamburgerów czy hot dogów „wzbogacane” są także glukozą, a nawet sztucznymi środkami przetwarzającymi mąkę. Efekt? Produkty nawet po kilku miesiącach wyglądają i smakują tak samo. – Tymczasem domowy wypiek już po dwóch, trzech dniach psuje się, wysycha
Garniec Magaliepotrzeba, parówki cienkie 8 sztuk, ser kozi 8 plastrów, majonez - ile potrzeba, keczup pikantny - ile potrzeba, ogórek kiszony 3 sztuki, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka bułki na hot dogi przeciąć tak nie do końca, aby były dwie połówki, jedną połowę posmarować masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 C, grzanie góra/dół na 4 minuty następnie dodać(...)plastry sera koziego na połówki z masłem i piec 5 minut wyjąć z piekarnika, posmarować majonezem, keczupem, dodać ogórki z cebulą i złożyć bułki przyciskając do siebie - pyszne domowe hot-dogi na kolację...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięaromatyczna w środku. Sposób na cudowne rozmnożenie kilku niedrogich składników i zrobienie z nich lunchu/obiadu/ kolacji dla 4 osób. Ameryka zostanie dla mnie na zawsze kolebką ulicznego jedzenia. Hot-dogi i hamburgery to podstawa, a wariacji na ich temat jest multum. Gorące kanapki, coś co szybko się robi, bierze w rękę i odchodzi, przeżuwając ze smakiem, coś co zaspokoi(...)kanapka powstała na początku dwudziestego wieku, w Filadelfii. I znowu – jak w przypadku wielu kulinarnych odkryć ameryki – i tutaj swoje palce maczali włoscy imigranci. Właściciele wózka z hot-dogami nadziali długą bułkę wołowym stekiem, papryką, cebulą i przerażającą ilością sera. Nikt na takie połączenie nie zostanie obojętnym. Kanapka popularna jest w całych stanach, nie tylko jako danie uliczne, ale też
Karo in the KitchenDomowe Hot Dogi :) Lubicie? Ja bardzo. Zawsze wiem co jem . Dobieram takie produkty na jakie mam ochote i wiem że mi nie zaszkodzą. Dla małego i dużego :) Na każdą okazję :) Smacznego :) SKŁADNIKI: 2 paluchy pełnoziarniste ok 10 cm 2 parówki drobiowe 6 plastrów ogórka konserwowego 2 plastry cebuli czerwonej 1 Garść mix sałat Ketchup(...)wzdłuż. Wkładam do środka plaster sera oraz drobiowe parówki. Wkładam do piekarnika i piekę ok 5 min w 200 stopniach . Następnie polewam ketchupem jeszcze ciepłe hot dogi dodaję plastry ogórków. Cebulę czerwoną drobno siekam. Posypuję środek. Na koniec wkładam sałatę. Smacznego
Gotowanie PatkiŁaaał, właśnie wszechwiedzący internet doniósł mi, że dzisiaj jest święto hot-doga! :> Raczej staram się nie robić takich pustych wpisów (w sumie ten będzie drugi w mojej karierze), ale nie mogłem tak wzniosłego święta pominąć milczeniem, hehe :) Eeehh, zawsze uważałem amerykanów za trochę... hmm... dziwny naród, w sumie pewnie nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać :) Ale dobrze, przynajmniej mam się(...)najważniejsze święto narodowe. Ale mi tam wszystko jedno, chcą tak to mają tak :) A żeby nie było tak zupełnie bez przepisu to polecam dwa dość stare przepisy na hot-dogi z tego bloga: http://chleby.blogspot.com/2011/03/roll-dogi.html http://chleby.blogspot.com/2011/04/hot-dogi.html I jeszcze jeden wpis, w sumie też poniekąd trzyma się tematu :) http://chleby.blogspot.com/2011/04/wcinaj-parowy.html A tak od siebie to obiecuję dzisiaj
Marder&Marder Manufactureuwielbiają fast foody, często przygotowuję swoje wersje w domu, przynajmniej wtedy wiem co jedzą. Warzywa możemy dobierać indywidualnie wg swoich smaków i zawsze może smakować inaczej. Moim odkryciem do hot dogów jest SOS MADZIARÓW który otrzymałam od firmy Folwark. Fajny słodko ostry smak świetnie komponuje się z parówkami, a ja nie dodaję już musztardy tak jak to czyniłam(...)czasie wykładamy je serem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną kapustę mieszamy z marchewką oraz posiekaną natką pietruszki. Wykładamy po łyżce do środka hot doga. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Również wkładamy do bułki. Do nafaszerowanej bułki wykładamy ciepłą parówkę, na wierzch polewamy sosem madziarów. Zajadamy
Z Majeczką w kuchniJeśli nie jedliście połączenia hot doga z kimchi, to musicie koniecznie spróbować! To świetne i nieoczywiste połączenie wegańskiej kiełbaski, smacznych dodatków i sfermentowanej pikantnej kapusty pekińskiej. Przepis na kimchi, który wykorzystałam pochodzi ze strony Jadłonomii. Jeśli nie wiecie, gdzie kupić najważniejszy składnik, czyli paprykę gochugaru, polecam tego sprzedawcę . Składniki: Bułka dobrej jakości Wegańska parówka (testowałam nowe parówki(...)piekarniku (dla przyjemności chrupania), następnie dodajemy musztardę, parówkę i nakładamy hojną porcję kimchi. Teraz kolej na dodatki. Wybrałam moje ulubione - czerwoną cebulę i ogórek korniszony. Na wierzch hot doga oczywiście trafił ketchup, odrobina wegańskiego majonezu oraz posypki - prażonej cebulki i czarnego sezamu
Emcia PichciWitajcie! Mam dziś dla Was smaczna propozycję na ciepłą kolację lub super obiad. Kiedy ostatnio zrobiłam te hot-dogi to nawet mój mały niejadek zajadał się nimi. Dla mnie to najlepsza recenzja. Zapraszam Składniki: 2 szkl mąki + do podsypania pół łyżeczki soli szczypta cukru 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonych drożdży 3/4 szkl ciepłego mleka 5 parówek 5 plastrów żółtego(...)plasterku żółtego sera i kładziemy parówkę. Zawijamy ciasto w rulon i odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Robimy tak samo kolejne parówki w cieście. Rozkłóconym żółtkiem smarujemy wyrośnięte hot-dogi i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego! Przepis na 5 porcji
słodkie i nie tylko historie kulinarneZapraszam dzisiaj na pyszne domowe hot dogi z kiełbaską żółtym serem i Remuladą duńską FolWark . Wszystkich zainteresowanych sosami zapraszam do Frisco.pl Składniki : Remulada duńska FolWark 2 i 1/2 szklanki m ą ki tortowej Młynomag 200 ml ciepłej wody 8 g suchych drożdży 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 6 cienkich kiełbasek(...)ciasto, dobrze zlepiając. Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Moje piekły się około 40 minut. Koniec bułeczki lekko ścinamy i napełniamy Remuladą duńską smakuje wyśmienicie z domowym hot dogiem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliPyszny domowy fast food w postaci hot dogów. Pyszne nadzienie w postaci przesmażonych pieczarek, żółtego sera i sera feta. Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki letniej wody 20 g świeżych drożdży 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju Farsz: 0,5 kg pieczarek 2 cebule 150 g sera feta 150 g żółtego sera 5 parówek(...)Ciasto rozwałkowujemy na pięć prostokątów o wymiarach 25x15cm. Na każdym rozkładamy przesmażone pieczarki z cebulką, parówkę, ser żółty i ser feta. Ciasto zawijamy do środka aby uformować hot dogi. Przekładamy na blaszkę piekarnikową, pieczemy w 210*C przez 15 minut
VioletoweKucharzeniektóry i dealnie wpasował się do wykonania tego przepisu czyli cieciorkę. Dodałam kilka przypraw i tak p owstały beztłuszczowe, bezglutenowe i wegańskie parówki. Od razu wykorzystałam je do zrobienia hot-doga. Uwierzcie, że smakował nawet lepiej niż te które zdarzało mi się jeść w dzieciństwie. Wartości odżywcze na 100 g: 364 kcal(...)gęsta dlatego bez problemu można z niej uformować paróweczki. Gotowe parówki zawijamy szczelnie w folię spożywczą i chowamy do lodówki. Takie parówki świetnie sprawdzą się do przygotowania domowego hot-doga. Do swojego użyłam pysznej bułeczki dodatkiem ziaren z lokalnej piekarni oraz surówki na bazie białej kapusty, ogórka, papryki czerwonej oraz zielonego ogórka. Całość polałam odrobiną ketchupu. Przed podaniem podgrzałam
Health-Fit-Lifekupnego fast-fooda. Nie, i nic, nawet największy głód mnie do tego nie skłoni. Ale jednocześnie nie przeczę, że... lubię. Jeden szkopuł - tylko w wersji domowej. DOMOWE MINI HOT-DOGI DROBIOWE. (źródło: blog Pokochaj Gotowanie. ) cytuję: 30 dag mąki pszennej 2 dag drożdży 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju 2/3 szklanki ciepłej wody 8-10 parówek(...)Moje paróweczki podzieliłam na 2 partie: jedną z nich wzbogaciłam o plastry sera, w które owinęłam parówki nim okleiłam je ciastem drożdżowym. ** Do ciasta dosypałam suszony granulowany czosnek - hot dogi wyszły mocno czosnkowe, zyskują tym samym na smaku i aromacie ;] Smacznego
W kuchni Karmel-itkizazwyczaj , każda surówka, jest też niezwykle prosta w wykonaniu . Przygotowanie zabiera tylko kilka minut i nie jest uciążliwe . Taka surówka doskonale sprawdzi się też jako wkładka do hot dogów lub hamburgerów , a także jako lekka kolacja . Polecam ,szczególnie teraz ,kiedy zima powoli nas dopada i coraz mniej słońca na dworze , a co za tym idzie , coraz mniej witamin(...)koniec doprawiamy pieprzem do smaku , wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i grecki jogurt . Mieszamy łyżką do połączenia składników . Serwujemy od razu w dowolny sposób . Polecam do obiadu lub do hot-dogów w porze kolacji Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł ” Cygańska ” surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży