hot dog - 417 przepisów (strona:8/28)

Buła ze stekiem czyli Philly Cheese Steak – kanapka z bavette 222

aromatyczna w środku. Sposób na cudowne rozmnożenie kilku niedrogich składników i zrobienie z nich lunchu/obiadu/ kolacji dla 4 osób. Ameryka zostanie dla mnie na zawsze kolebką ulicznego jedzenia. Hot-dogi i hamburgery to podstawa, a wariacji na ich temat jest multum. Gorące kanapki, coś co szybko się robi, bierze w rękę i odchodzi, przeżuwając ze smakiem, coś co zaspokoi(...)kanapka powstała na początku dwudziestego wieku, w Filadelfii. I znowu – jak w przypadku wielu kulinarnych odkryć ameryki – i tutaj swoje palce maczali włoscy imigranci. Właściciele wózka z hot-dogami nadziali długą bułkę wołowym stekiem, papryką, cebulą i przerażającą ilością sera. Nikt na takie połączenie nie zostanie obojętnym. Kanapka popularna jest w całych stanach, nie tylko jako danie uliczne, ale też

Karo in the Kitchen
MINI HOT DOGI Z BUŁKI PEŁNOZIARNISTEJ 172

Domowe Hot Dogi :) Lubicie? Ja bardzo. Zawsze wiem co jem . Dobieram takie produkty na jakie mam ochote i wiem że mi nie zaszkodzą. Dla małego i dużego :) Na każdą okazję :) Smacznego :) SKŁADNIKI:   2 paluchy pełnoziarniste ok 10 cm   2 parówki drobiowe   6 plastrów ogórka konserwowego   2 plastry cebuli czerwonej   1 Garść mix sałat   Ketchup(...)wzdłuż. Wkładam do środka plaster sera oraz  drobiowe parówki. Wkładam do piekarnika  i piekę ok 5 min w 200 stopniach . Następnie  polewam ketchupem jeszcze ciepłe  hot dogi  dodaję plastry ogórków.  Cebulę czerwoną drobno siekam. Posypuję środek.  Na koniec wkładam sałatę. Smacznego

Gotowanie Patki
Święto hot-doga! 121

Łaaał, właśnie wszechwiedzący internet doniósł mi, że dzisiaj jest święto hot-doga! :> Raczej staram się nie robić takich pustych wpisów (w sumie ten będzie drugi w mojej karierze), ale nie mogłem tak wzniosłego święta pominąć milczeniem, hehe :) Eeehh, zawsze uważałem amerykanów za trochę... hmm... dziwny naród, w sumie pewnie nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać :) Ale dobrze, przynajmniej mam się(...)najważniejsze święto narodowe. Ale mi tam wszystko jedno, chcą tak to mają tak :) A żeby nie było tak zupełnie bez przepisu to polecam dwa dość stare przepisy na hot-dogi z tego bloga: http://chleby.blogspot.com/2011/03/roll-dogi.html http://chleby.blogspot.com/2011/04/hot-dogi.html I jeszcze jeden wpis, w sumie też poniekąd trzyma się tematu :) http://chleby.blogspot.com/2011/04/wcinaj-parowy.html A tak od siebie to obiecuję dzisiaj

Marder&Marder Manufacture
DOMOWE HOT DOGI 203

uwielbiają fast foody, często przygotowuję swoje wersje w domu, przynajmniej wtedy wiem co jedzą. Warzywa możemy dobierać indywidualnie wg swoich smaków i zawsze może smakować inaczej. Moim odkryciem do hot dogów jest  SOS MADZIARÓW  który otrzymałam od firmy Folwark. Fajny słodko ostry smak świetnie komponuje się z parówkami, a ja nie dodaję już musztardy tak jak to czyniłam(...)czasie wykładamy je serem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną kapustę mieszamy z marchewką oraz posiekaną natką pietruszki. Wykładamy po łyżce do środka hot doga. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Również wkładamy do bułki. Do nafaszerowanej bułki wykładamy ciepłą parówkę, na wierzch polewamy sosem madziarów. Zajadamy

Z Majeczką w kuchni
HOT DOGI Z KIMCHI 201

Jeśli nie jedliście połączenia hot doga z kimchi, to musicie koniecznie spróbować! To świetne i nieoczywiste połączenie wegańskiej kiełbaski, smacznych dodatków i sfermentowanej pikantnej kapusty pekińskiej. Przepis na kimchi, który wykorzystałam pochodzi ze strony Jadłonomii.  Jeśli nie wiecie, gdzie kupić najważniejszy składnik, czyli  paprykę gochugaru, polecam tego sprzedawcę . Składniki: Bułka dobrej jakości Wegańska parówka (testowałam nowe parówki(...)piekarniku (dla przyjemności chrupania), następnie dodajemy musztardę, parówkę i nakładamy hojną porcję kimchi. Teraz kolej na dodatki. Wybrałam moje ulubione - czerwoną cebulę i ogórek korniszony. Na wierzch hot doga oczywiście trafił ketchup, odrobina wegańskiego majonezu oraz posypki - prażonej cebulki i czarnego sezamu

Emcia Pichci
Domowe hot dogi z Remuladą duńską FolWark. 233

Zapraszam dzisiaj na pyszne domowe hot dogi z kiełbaską żółtym serem i Remuladą duńską FolWark . Wszystkich zainteresowanych sosami zapraszam do Frisco.pl Składniki : Remulada duńska FolWark   2 i 1/2  szklanki m ą ki tortowej Młynomag   200 ml ciepłej wody 8 g suchych drożdży 2 łyżki oliwy   1 łyżeczka soli   1 łyżeczka cukru 6 cienkich kiełbasek(...)ciasto, dobrze zlepiając. Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Moje piekły się około 40 minut. Koniec bułeczki lekko ścinamy i napełniamy Remuladą duńską smakuje wyśmienicie z domowym hot dogiem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe hot dogi z pieczarkami i serem feta 272

Pyszny domowy fast food w postaci hot dogów. Pyszne nadzienie w postaci przesmażonych pieczarek, żółtego sera i sera feta. Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki letniej wody 20 g świeżych drożdży 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju Farsz: 0,5 kg pieczarek 2 cebule 150 g sera feta 150 g żółtego sera 5 parówek(...)Ciasto rozwałkowujemy na pięć prostokątów o wymiarach 25x15cm. Na każdym rozkładamy przesmażone pieczarki z cebulką, parówkę, ser żółty i ser feta.  Ciasto zawijamy do środka aby uformować hot dogi. Przekładamy na blaszkę piekarnikową, pieczemy w 210*C przez 15 minut

VioletoweKucharzenie
Przepis #135 Wegańskie parówki + przepis na FIT hot - doga 229

który i dealnie wpasował się do wykonania tego przepisu czyli cieciorkę. Dodałam kilka przypraw i tak p owstały beztłuszczowe, bezglutenowe i wegańskie parówki. Od razu wykorzystałam je do zrobienia hot-doga. Uwierzcie, że smakował nawet lepiej niż te które zdarzało mi się jeść w dzieciństwie.  Wartości odżywcze na 100 g: 364 kcal(...)gęsta dlatego bez problemu można z niej uformować paróweczki. Gotowe parówki zawijamy szczelnie w folię spożywczą i chowamy do lodówki.  Takie parówki świetnie sprawdzą się do przygotowania domowego hot-doga. Do swojego użyłam pysznej bułeczki dodatkiem ziaren z lokalnej piekarni oraz surówki na bazie białej kapusty, ogórka, papryki czerwonej oraz zielonego ogórka. Całość polałam odrobiną ketchupu. Przed podaniem podgrzałam

Health-Fit-Life
Fast food? Nie, dziękuję. No, z drobnym wyjątkiem... 275

kupnego fast-fooda. Nie, i nic, nawet największy głód mnie do tego nie skłoni.   Ale jednocześnie nie przeczę, że... lubię. Jeden szkopuł - tylko w wersji domowej. DOMOWE MINI HOT-DOGI DROBIOWE. (źródło: blog  Pokochaj Gotowanie. ) cytuję: 30 dag mąki pszennej  2 dag drożdży 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju 2/3 szklanki ciepłej wody 8-10 parówek(...)Moje paróweczki podzieliłam na 2 partie: jedną z nich wzbogaciłam o plastry sera, w które owinęłam parówki nim okleiłam je ciastem drożdżowym.  ** Do ciasta dosypałam suszony granulowany czosnek - hot dogi wyszły mocno czosnkowe, zyskują tym samym na smaku i aromacie ;] Smacznego

W kuchni Karmel-itki
” Cygańska ” surówka z kapusty pekińskiej 161

zazwyczaj , każda surówka, jest też niezwykle prosta w wykonaniu . Przygotowanie zabiera tylko kilka minut i nie jest uciążliwe . Taka surówka doskonale sprawdzi się też jako wkładka do hot dogów lub hamburgerów , a także jako lekka kolacja . Polecam ,szczególnie teraz ,kiedy zima powoli nas dopada i coraz mniej słońca na dworze , a co za tym idzie , coraz mniej witamin(...)koniec doprawiamy pieprzem do smaku , wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i grecki jogurt . Mieszamy łyżką do połączenia składników . Serwujemy od razu w dowolny sposób . Polecam do obiadu lub do hot-dogów w porze kolacji Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł ” Cygańska ” surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Co, gdzie, za ile jadamy „na mieście” – raport „Polska na Talerzu 2015″ 265

zawsze wiąże się z rezygnacją z jakości – podkreśla Marcin Piotrowski, szef kuchni restauracji Totomato. Najbardziej lubimy kuchnię polską (56 proc.), włoską (52 proc.) i amerykańską , czyli hamburgery i hot dogi (33 proc.). Najczęściej jadamy w pizzeriach (54 proc.), restauracjach z obsługą kelnerską (48 proc.) i sieciowych fast foodach (39 proc.). Natomiast, jeśli chodzi o rodzaj zamawianego dania w lokalu(...)krótkiego czasu, burgerownie znajdują się na drugim miejscu pod względem najczęściej wybieranego lokalu typu „Street Food” (13 proc.). Pierwsze miejsce zajmuje kebab (50 proc.), a trzecie budki z hot dogami (10 proc.). Mamy świadomość, że cena i dostępność lokali z kebabami, obecnych prawie na każdej ulicy, są decydujące dla wielu osób. Z moich obserwacji wynika jednak, że burgerownie wpisały się

karmelowy
Salsiccia fresca z papryką i cebulą – amerykańsko-włoski klasyk 271

Chicago i w stanie New Jersey sassidge sangwitch jest do kupienia na każdym rogu. Rzeźnicy prześcigają się w zawodach o lepszy przepis na salsiccie. A samo podanie przypomina konstrukcją hot-doga– kiełbaska w miękkiej, puszystej i chrupiącej, pszennej długiej bułce, nasączonej sokiem spod pieczonej kiełbaski, na wierzch łyżka aromatycznych dodatków – papryki duszonej z cebulką, ostrych pikli. Czasami wszystko polane dodatkowo(...)słodkiej okrągłej papryki, najlepiej czerwona i zielona 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 1 czubata łyżeczka oregano 1 łyżeczka pieprzu ziołowego pszenny chleb lub bułki do hot-dogów do podania

Karo in the Kitchen
Chaos i róg obfitości. Bread cones. 162

sałatek, goście chętnie będą sami nadziewali rożki i komponowali swoje ulubione przekąski. To także świetna propozycja na przyjęcie dla dzieci - możecie zamienić te bułeczki na lubiane przez dzieciaki hot-dogi. Jak przystało na rogi obfitości,  możecie je napełnić czym tylko zapragniecie. A zatem, niech Nowy Rok obfituje w wiele przyjemności! Być może jedną z nich będzie właśnie upieczenie(...)makiem.  Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, lekko przestudzić i usunąć metalowe foremki. Nadziewać dowolną pastą, sałatką czy zamienić w fantazyjnego hot-doga:) Smacznego! *cytaty pochodzą z Mitologii Jana Parandowskiego oraz Mitów Greckich dla dzieci i młodzieży **pomysł na bułki-rożki pochodzi z tej strony (klik) *** przepis na ciasto do bułek pochodzi

KUCHARNIA
Parówki zawijane w cieście 121

Dzisiaj zapraszam na parówki zawijane w cieście chlebowym, czyli w sumie na hot-dogi :) Tylko właśnie takie troszkę inne, nie parówka po prostu w bułę wsadzona, tylko owinięta ciastem chlebowym. A przepis mam od mojego zioma Wincenta (Wincent kazał mi koniecznie wspomnieć, że nie tylko od niego, ale też od jego dziewczyny Marty). A więc od Winca i Marty(...)jeśli nie planujemy od razu jeść wszystkich 11 sztuk to trzeba zrobić tyle ile się chce zjeść, a resztę pieczemy przez 12 minut. Wyjmujemy blachę z piekarnika i zostawiamy hot-dogi na blasze żeby wystygły. Potem chowamy do zamrażalnika i jak za nimi zatęsknimy to wkładamy takie zamrożone na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 125 stopni żeby się dopiekły

Marder&Marder Manufacture
Słownik kulinarny: Corn dog 237

Corn god (źródło: flickr.com: IntangibleArts) Corn dog to amerykańskie danie, będące zmodyfikowaną wersją hot doga. To nic innego jak parówka nadziana na patyczek, obtoczona w cieście kukurydzianym i smażona w głębokim tłuszczu

WojnaNaSmaki.pl

Proponowane wyszukiwania