względu na porę roku zawsze dobra propozycja. Miałam sporą ilość cukinii do wykorzystania więc to danie było najlepszą z możliwych opcji. Ten można by rzecz warzywny i gęsty gulasz możecie zjeść z chrupiącą i rumianą kromką pieczywa bądź z ugotowanym ryżem, kaszą czy makaronem. Danie jest mocno uniwersalne, przez co możecie je podać z dowolnymi dodatkami. Curry jest kremowe, gęste
SMYKWKUCHNIOstatnio wpadło mi w oko mięso gulaszowe z indyka, kupiłam i zrobiłam taki oto gulasz. Bardzo Wam wszystkim polecam, danie warte powtórzenia. Składniki: 1 kg mięsa gulaszowego z indyka 2 marchewki kilka suszonych pomidorów 1-2 ząbki czosnku 1 cebula olej słodka mielona papryka sól, pieprz oregano suszone mielone chilli 1 łyżka mąki ziemniaczanej ziele angielskie liść laurowy
Kuchnia domowa AniPassata pomidorowa z ziołami nadaje niezwykłego aromatu i smaku całemu daniu. Taka propozycja gulaszu jest znakomitym pomysłem na obiad jednogarnkowy. Nadmiar możemy przełożyć do słoików i mieć na kilka obiadów. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżka mąki orkiszowej 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 100 g pieczarek Pęczek natki pietruszki
VioletoweKucharzenieprostych rzeczy, które z odpowiednimi dodatkami tworzą zupełnie nowe i urozmaicone danie. Jakie dodatki do tych klasycznych klusek lubicie? Na słono na słodko? U nas najczęściej pojawiają się z gulaszem lub potrawką, albo z sosem jako dodatek do klasycznego obiadu. Składniki (4 porcje) -1 kg ziemniaków -1 jajko -kilka łyżek mąki pszennej Przygotowanie Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej
Zielona Kuchniatłuszczu. Podawaj z sosem czosnkowym. Śmiało możesz kombinować Placki z pomidorów są bardzo uniwersalne, można je jeść samodzielnie lub jako dodatek do sosów, gulaszów. Ostatnio jako dodatek usmażyłem jajko sadzone i też zdało egzamin. W oryginalnej wersji mam wrażenie, że składniki były krojone w drobną kostkę, ponieważ jednak jestem małym
kuron.com.plKasza bulgur z kurczakiem i warzywami to propozycja na lekki obiad do pracy. To danie będzie ciekawą odmianą od makaronów, gulaszy czy sałatek. Jest delikatne oraz lekkostrawne. W przepisie użyłam warzyw takich jak marchewka, kukurydza i groszek. Oczywiście możecie modyfikować to zestawienie warzyw oraz doprawiać kaszę z kurczakiem w zależności od upodobań. Zobacz też: Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Kuchnia Bazyliirestauracji o międzynarodowym profilu. W pierwszym dniu wybraliśmy się do włoskiej restauracji. Następnego dnia chciałam jednak zjeść tradycyjny austriacki obiad, więc nasz wybór padł na Wienerwald. Ja wypróbowałam pyszny gulasz z wołowiny z chrupiącą cebulę i pieczonymi ziemniakami. Bardzo pyszne danie i duża porcja. W Wiedniu odwiedziliśmy mnóstwo małych kafejek. Warto mieć ze sobą trochę gotówki bo nie wszystkie przyjmują
codojedzeniaTaki standard z mojego dzieciństwa, choć smak nieco inny. Zastanawiałam się dlaczego nie mogę wydobyć tego "czegoś" z tego gulaszu i nie mogę dojść do tego. Jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że mięso w czasach mojego dzieciństwa było zupełnie inne. Prosto od rzeźnika ze świeżej wieprzowiny karmionej naturalnie i smakowało wybornie. Zapraszam jednak na danie
Moje Małe CzarowaniePlacki ziemniaczane – znane i lubiane niemal przez wszystkich. Podawane ze śmietaną, gulaszem a nawet z cukrem. Doskonały pomysł na niewymagający i niedrogi obiad. Ale jak zrobić placki idealne? Jakich użyć proporcji i jak nie przesadzić z mąką? Zobacz koniecznie mój wielokrotnie sprawdzony
Pogotujmy.plwyjątkowo chrupiące. Do masy na placki ziemniaczane dodaję tylko cebulę, jajko oraz mąkę i nic więcej. Świetnie smakują solo, ale ja tym razem podałam je w nietypowy sposób... zamiast gulaszu przygotowałam sos boloński. Pyszny pomidorowy sos z mięsem wołowo-wieprzowym, przygotowany z dodatkiem białego wina wytrawnego smakuje znakomicie nie tylko z makaronem, ale również z plackami ziemniaczanymi. Całość dania zwieńcza
Kuchnia MagdaLenywyjątkowo chrupiące. Do masy na placki ziemniaczane dodaję tylko cebulę, jajko oraz mąkę i nic więcej. Świetnie smakują solo, ale ja tym razem podałam je w nietypowy sposób... zamiast gulaszu przygotowałam sos boloński. Pyszny pomidorowy sos z mięsem wołowo-wieprzowym, przygotowany z dodatkiem białego wina wytrawnego smakuje znakomicie nie tylko z makaronem, ale również z plackami ziemniaczanymi. Całość dania zwieńcza
Kuchnia MagdaLenywpływa na nasz przewód pokarmowy i przemianę materii. Kasza pęczak może stanowić: dodatek do sałatek składnik do faszerowania warzyw np. papryki składnik farszu do gołąbków dodatek do gulaszu połączenie z różnymi sosami dodatek do mięsa na pulpety bazę do krupniku kotleciki, placuszki z kaszy składnik kutii na Wigilię składnik słodkiego deseru z bakaliami samodzielny dodatek do obiadu zamiast
Gotuj w domudużo kalorii, co powinny docenić osoby aktywne i dbające o linię. Kaszę gryczaną nieprażoną można wykorzystać: do sosów grzybowych i mięsnych z farszami do mięsa i warzyw z gulaszem w farszu do pierogów i gołąbków do zapiekanek z warzywami lub mięsem w sałatkach z warzyw i grzybów do pulpetów jako składnik chleba do zup Jak ugotować kaszę gryczaną nieprażoną? Zagotować
Gotuj w domu