gulasz - 5883 przepisów (strona:210/393)

szybkowar- rolada z boczku wieprzowego do pieczywa... 88

tłuszczem z patelni, wlać wodę, dodać kostkę rosołową i po zasyczeniu pary gotować 80 minut. Roladę wyjąć ostudzoną z szybkowara, (wywar można zamrozić i wykorzystać do sosu, zupy, bigosu,gulaszu)usunąć nici, schować do lodówki, zimną kroić na cienkie plasterki - najlepsza rolada z boczku wieprzowego do pieczywa, domowe mięsko jest najlepsze i wiemy co jemy z jakich składników .........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Placki gryczane z gulaszem czyli placki po węgiersku inaczej 59

Któż z nas nie kocha placków po węgiersku prawda? 😊 Placki ziemniaczane z mięsistym soczystym gulaszem mmm..Oczywiście i ja sobie nie odmawiam takich smakołyków, ale żeby nie lecieć non stop na samych ziemniakach, zastąpiłam je mąka gryczaną. 😇 Niby nic, ale ja nie umiem się obejść bez smaku gryki, no po prostu ją kocham i wolę ją niż ziemniory.😆Polecam

zdrowo i aktywnie
Tradycyjne placki ziemniaczane: sprawdzony przepis 90

Placki ziemniaczane to tradycyjne danie, które smakuje chyba każdemu. Mogą być podawane na słodko i na ostro - z cukrem, śmietaną, gulaszem, szpinakiem sosem tzatziki lub kawiorem. Składniki na placki ziemniaczane 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 2-3 łyżki mąki pszennej olej lub smalec do smażenia Obrać ziemniaki i cebulę. Na tarce o małych otworach zetrzeć

Gotujemy i jemy
Sałatka zimowa z ogórków w zalewie octowej 121

słoikach to idealny dodatek do obiadów w miesiącach, gdy świeże warzywa dostępne są tylko z importu i brakuje im smaku oraz aromatu. Zimowa sałatka z ogórków świetnie pasuje do gulaszu, zrazów, kotletów oraz pieczeni. Można także dodawać ją do domowych burgerów oraz hotdogow. Taka sałatka w słoiku jest szybka do przygotowania, prosta i po prostu pyszna. Wstęp za nami, bierzemy

Gotujemy i jemy
Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi 98

oprysków - zbyt wiele chemii nie służy kiszonkom. Coś ciekawego: Jak kisić owoce i warzywa od A do Z Kiszone jabłka to bomba witaminowa i wspaniała przekąska. Pasują do gulaszy, surówek, śledzi, sałatek. Serdecznie polecam ten przepis na kiszenie jabłek. Przepis na kiszenie jabłek Jabłka - najlepiej dzikie lub z własnego ogrodu Sól kamienna (niejodowana) Laska cynamonu Kilka goździków Kilka ziaren ziela

Gotujemy i jemy
Co zrobić z kurek 96

śmietankowym sosie 11 Naleśniki z serem i kurkami 12 Omlet z kurkami i kiełbasą 13 Omlet z kurkami i pomidorami 14 Papryka faszerowana kurkami i mięsem 15 Penne i Gulasz z kurkami 16 Najlepsze pierogi z kurkami 17 Pierogi z kurkami w cieście kartoflanym 18 Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 19 Przepis na młodą kapustę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Caponata. 119

Caponata, to włoski (a właściwie sycylijski) gulasz warzywny. Danie to docenią smakosze, którzy lubią mięsiste, lekko dymne w smaku bakłażany, słodką paprykę, anyżkowego selera naciowego, słone oliwki i kapary.... caponata, to feria barw i smaków. Caponata, to prosta a zarazem wykwintna potrawa, złożona z kilku zwykłych składników, a uzależniająco pyszna.  Kto raz spróbował, nigdy nie zapomni ;) Składniki: 2 bakłażany

Codziennik Kuchenny
Gulasz transylwański - rumuński przysmak 101

kiszona i mięso duszone w jednym garnku, wydawałoby się niemożliwe a jednak danie jest pyszne i pożywne. Ja podałam z kaszą gryczaną paloną i pasowała ona tutaj idealnie, polecam. Gulasz z Rumunii. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi 106

zdziczałych jabłoni zebrane w czasie jesiennych wycieczek. Ważne, żeby wybrać owoce bez oprysków - zbyt wiele chemii nie służy kiszonkom. Kiszone jabłka to bomba witaminowa i wspaniała przekąska. Pasują do gulaszy, surówek, śledzi, sałatek. Serdecznie polecam ten przepis na kiszenie jabłek. Przepis na kiszenie jabłek Jabłka - najlepiej dzikie lub z własnego ogrodu Sól kamienna (niejodowana) Laska cynamonu Kilka goździków Kilka ziaren

Korniszonki
Buraczki na ciepło 173

Buraczki na ciepło, jako dodatek do obiadu do jakiegoś mięska, u mnie były dodatkiem do gulaszu z żołądków drobiowych. 600 g wody 500 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki 15 g masła 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego 10 - 15 g cukru ¼ łyżeczki soli 50 g kwaśnej śmietany 5 - 10 g mąki pszennej Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć

Moje domowe kucharzenie
Sałatka zimowa z ogórków w zalewie octowej 156

słoikach to idealny dodatek do obiadów w miesiącach, gdy świeże warzywa dostępne są tylko z importu i brakuje im smaku oraz aromatu. Zimowa sałatka z ogórków świetnie pasuje do gulaszu, zrazów, kotletów oraz pieczeni. Można także dodawać ją do domowych burgerów oraz hotdogow. Taka sałatka w słoiku jest szybka do przygotowania, prosta i po prostu pyszna. Wstęp za nami, bierzemy

Korniszonki
Szynkowar – opis i recenzja 73

jest to zakup obowiązkowy. Moi goście są zawsze pod wrażeniem, gdy mówię im, że sam przygotowałem mięso, które właśnie jedzą na kanapce. Nic dziwnego – domowa karkówka wygląda trochę jak gulasz angielski z puszki, schab parzony w kawałku – prawie jak kupny. Tylko bez wstrzykiwanych polepszaczy. Zresztą, co tu dużo gadać, obejrzyjcie zdjęcia. Przepisy na dwie poniższe potrawy zamieszczę już wkrótce

Proste-przepisy.pl
Karkówka z szynkowaru 103

karkówki wieprzowej 80 ml wody Żelatyna spożywcza Sól do peklowania Pieprz Majeranek Czosnek (granulowany lub świeży)'; document.write(" "); Myjemy mięso i kroimy je na małe kawałki (jak na gulasz), po czym te chudsze i ładniejsze zostawiamy w misce, te poprzerastane tłuszczem zaś – mielimy bądź drobno szatkujemy, np. malakserem. Wszystkie składniki (mięso, wodę, żelatynę i przyprawy) wrzucamy do jednej miski i dokładnie

Proste-przepisy.pl