Przepis na : obiad
Placki z kiszonej kapusty są banalnie proste w przygotowaniu. Są pyszne same w sobie ale również smakują jako dodatek do różnych sosów, gulaszy. Fajny zamiennik od tradycyjnych placków ziemniaczanych :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 450 gram odciśniętej i posiekanej kapusty kiszonej 2 jajka 3-4 czubate łyżki mąki pszennej ( obserwujemy konsystencje) płaska łyżeczka majeranku sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: kapu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...