Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty są banalnie proste w przygotowaniu. Są pyszne same w sobie ale również smakują jako dodatek do różnych sosów, gulaszy. Fajny zamiennik od tradycyjnych placków ziemniaczanych :).

Składniki:

  • 450 gram odciśniętej i posiekanej kapusty kiszonej
  • 2 jajka
  • 3-4 czubate łyżki mąki pszennej ( obserwujemy konsystencje)
  • płaska łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • kapustę kiszoną dokładnie odciskamy z soku, siekamy i przekładamy do miski,
  • następnie wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, doprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem i mieszamy do połączenia się składników,
  • na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy placki na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano z obydwu stron,

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

2 Comments on “Placki z kiszonej kapusty”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *