gulasz - 5883 przepisów (strona:204/393)

Szybki Gulasz pieczarkowy 374

Szybki Gulasz pieczarkowy Bardzo prosta do zrobienia potrawa z aromatycznymi pieczarkami. Składniki: ·        1 szynka wieprzowa ·        ½ kg pieczarek ·        Cebula ·        Sos w słoiczku pieczarkowy ·        Sól ·        Pieprz

Kulinarna Chwila
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 99

przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich) .   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki na 4-5 porcji

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 99

przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich) .   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki na 4-5 porcji

Kulinarne S.O.S.
GNOCCHI Z BATATÓW I RICOTTY 145

śmietanki i gorgonzoli.  Dobre do odgrzewania w kolejnych dniach. Wystarczy podsmażyć je na małej ilości oliwy lub masła, a na koniec posypać tartym parmezanem. Świetne jako dodatek gulaszy. Ilość mąki dodanej do kluseczek, może się różnić, w zależności od tego, jak wilgotne będą bataty. Warto pamiętać, że im mniej mąki dodamy, tym gnocchi będą delikatniejsze i bardziej miękkie. SKŁADNIKI

cool and minty
Kiszone cytryny z rozmarynem i chili 78

cytryny. Czekamy 3 tygodnie i mamy wyjątkowy dodatek do potraw. Do czego można wykorzystać kiszone cytryny? Najczęściej kiszone cytryny dodaję do tagine (tażin,tadżin, tajine ), wyjątkowo poprawiają smak gulaszu mięsnego, jak i wegetariańskiego. Dodaje bardzo małe ilości, dosłownie kawałek,  gdyż kiszone cytryny są bardzo aromatyczne i charakterystyczne w smaku. Składniki 6 cytryn sok z około 6 cytryn 6 łyżek

Tajemnice Smaku
Kotlet mielony w sosie pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika 112

votes ) Kotlet mielony w sosie pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika Kotlet w sosie pieczeniowo-koperkowym, jest jednym z ulubionych dań na wyjazdy, mojego M. Flaczki,gulasze, fasolka itp. jakoś znosi, ale to danie po prostu uwielbia. Zawsze jak mu je pakuję, kiedy jak 70 % polaków wybywa za granicę w celu zarobkowym… Mam pewność, że z przyjemnością je spałaszuje jako

Ogrodnik w podróży
Obiady w 15 minut. 60 przepisów na obiady w 15 minut 142

drugie danie? Pulpety w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną i buraczkami , Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym z ryżem lub kaszą Klopsiki z kiełbasy w sosie pomidorowym gulasz z kiełbasą i warzywami Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym Jajka w sosie chrzanowym Roladki z kurczaka Cevapcici w szynce Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym z makaronem . Pulpety drobiowe w sosie cytrynowym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bita śmietana jak zrobić 73

sobie ale też dodatek do innych deserów, ciast, tortów, gofrów , wypieków i smakowitości np do gorącej czekolady. Jest też nieoczywistym dodatkiem do dań na słono np zup czy gulaszy (wtedy oczywiście ubijając ja nie dodajemy cukru). Aby zrobić bitą śmietanę w domu potrzebujemy śmietanki wysokoprocentowej np 30% lub 36%. Drugą podstawową zasadą jest to, by śmietanka ta była schłodzona, także

Dorota Smakuje
Danie jednogarnkowe z patisonem 58

Dziś mam dla was kolejny pomysł na danie jednogarnkowe, które może być również gulaszem lub gęstą zupą. Zrobiłam je na mięsie wieprzowym. Dodałam cebulę, marchewkę, czerwoną paprykę, patisona i fasolę z puszki. Danie wyszło bardzo smaczne, sycące i rozgrzewające. Będzie idealne jesienią czy zimą, ale nie tylko. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600g szynki wieprzowej 1 cebula 1 czerwona

Waniliowe Improwizacje
Pieczone placki ziemniaczane 345

tłuszczu. Pieczone placki ziemniaczane będą wspaniałym dodatkiem do Polędwiczek w kremowym sosie własnym , Policzków wieprzowych w winie czy Kurczaka w sosie śmietanowym . Dobrze będą komponować się także z Prostym gulaszem wieprzowym . Dla niektórych z Was mogą wydać się zbyt suche. Jednak według mnie ta wersja jest smaczniejsza, szczególnie, kiedy placki podane są z powyższymi daniami mięsnym lub z dodatkiem jogurtu

Kuchnia Bazylii
Caponata 57

Caponata to tradycyjne danie sycylijskie, które występuje w wielu wersjach, ale podstawowymi jego składnikami są bakłażany, pomidory i seler naciowy. Jest to rodzaj gulaszu warzywnego o słodko-kwaśnym smaku. To danie może być podawane na ciepło, jak i na zimno, chociaż nam lepiej smakowało w tej pierwszej wersji. Caponatę możemy serwować jako danie głównie z pieczywem lub jako dodatek

Danka Pichci
Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową 112

było nudno, i żeby przejeść jej dużą ilość w sezonie, dodaję ją do różnych potraw. Tym razem przygotowałam danie jednogarnkowe z fasolką szparagową, mięsem i warzywami. To trochę taki gulasz, trochę potrawka lub bardzo gęsta zupa. Jak kto woli. Najważniejsze, że smaczne. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g mięsa wieprzowego (u mnie schab) ok. 300g fasolki szparagowej

Waniliowe Improwizacje