gulasz z indyka - 507 przepisów (strona:23/34)

Miseczki z tortilli pełnoziarnistej wypełnione gulaszem meksykańskim z indyka. 116

przypadku gulaszu meksykańskiego. Ciasto tortilli zachowuje swój kształt i nie nasiąka gulaszem dlatego nie musimy się obawiać, że nasze miseczki pękną lub się rozkruszą. Cała potrawa jest niskokaloryczna, pełna witamin, minerałów oraz dobrego dla naszego przewodu pokarmowego – błonnika. Składniki: 6 tortilli pełnoziarnistych (przepis tutaj) 400g piersi z indyka 2 duże cebule papryka czerwona puszka kukurydzy (250g) puszka czerwonej fasoli

wysmienity
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 279

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Forszmak 29

Forszmak to tradycyjny gulasz który przygotowujemy po świętach lub innych uroczystościach po których zostają nam kawałki wędlin, mięs czy pieczeni, z dodatkiem warzyw tworzą pyszne danie.   Składniki na 2 porcje: około 250 g mięs ( u mnie wędlina wieprzowa, pieczeń z indyka oraz kawałki polędwiczki pieczonej) 2 i 1/2 szkl bulionu np. drobiowego 1/2 główki cebuli 1 łyżka koncentratu

Gotowanie...to proste !
Pikantny gulasz z indyka dla prawdziwych twardzieli 156

Gulasz/ zupa w zależności jak kto woli nazwać, jest za sprawa jednej papryczki habanero gorąca nawet na zimno, i nie chodzi mi tu o temperaturę :) Oczywiście można ją pominąć i  zrobić wersje lajt, dla wrażliwych :) pierś z indyka 3-4 papryczki chili 1 papryczka habanero 1-1,5 papryki 2-3 cebule 4-5 łodygi selera naciowego łyżka

Pora na pora
Pikantny gulasz z indyka dla prawdziwych twardzieli 163

Gulasz/ zupa w zależności jak kto woli nazwać, jest za sprawa jednej papryczki habanero gorąca nawet na zimno, i nie chodzi mi tu o temperaturę :) Oczywiście można ją pominąć i  zrobić wersje lajt, dla wrażliwych :) pierś z indyka 3-4 papryczki chili 1 papryczka habanero 1-1,5 papryki 2-3 cebule 4-5 łodygi selera naciowego łyżka

Pora na pora
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka 148

dodatek, jak i danie główne. Francuzi przyrządzają z nich wspaniały gulasz- ratatouille, Grecy zapiekankę, zwaną mussaką, a ja proponuję żeby je nafaszerować. Tym razem mięsem, choć w wersji wegetariańskiej z kaszą bulgur też bardzo polecam  (przepis) ! Składniki: 2 małe bakłażany 1 cebula 250 g mięsa mielonego z indyka 1/2 torebki ugotowanego ryżu 5 suszonych pomidorów 2 łyżki oleju

Smakowity Blog Kulinarny
Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi 142

Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi to pożywne i bardzo smaczne danie, które możemy być świetnym pomysłem na weekendowe, późne śniadanie. Najlepiej jest je przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Indyk w sosie cukiniowo-porowym 157

Sos powstał w wyniku robienia porządków w lodówce i okazał się pyszny. Lekko kremowy przyjemnie komponuje się z mięsem drobiowym. Równie dobrze poza indykiem można przygotować

Zielona Kuchnia
Pieprz 183

mięsne w jasnych sosach, mięso mielone wołowina, wieprzowina, gulasz, stek ciemne mięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny

Pomysłowa kuchnia
FILECIKI Z KURZYSZ UDEK W CIEMNYM SOSIE Z GRZYBAMI 173

Dziś kolejna moja "wariacja" dotycząca wyfiletowanych kurzych udek.  Te maleństwa są wdzięczne w obróbce i pyszne w smaku.  Z tych małych filecików robiłam już

Walijskie Pichcenie
Gulasz z indyczych serc z papryką i selerem naciowym 178

Potrawa, która ucieszy nie tylko podniebienie, ale i oczy. Pełna smaku i barw, których brakuje nam w panującej na zewnątrz zimowej szarości. Smacznego :) Gulasz z serc

Kuchenne zapiski Edyty
gulasz z indyka z warzywami... 182

szklanki na rozgrzanym oleju zrumienić mięso gulaszowe z indyka, dodać pokrojone w kostkę cebule, z praski wyciśnięte ząbki czosnku do mięsa włożyć mrożone warzywa, użyłam mieszanki jesiennej z brokułem, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu śmietaną 18% wymieszać z mąką i wodą, wlać do gulaszu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu gulasz

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz Kaspijski 137

pomocą śliwek wykombinować nowy smak! :) Tak oto powstał gulasz kaspijski (nazwę wymyśliłam sama, otóż pierwsze suszenie śliwek miało miejsce w okolicach Morza Kaspijskiego bardzo bardzo bardzo dawno temu) Danie bardzo aromatyczne, na słodko, proste w przygotowaniu :) Składniki (obiad dla 4 osób): - 0,5 kg piersi z kurczaka (zamiennie: udziec z indyka lub pierś z indyka) - 150 g suszonych

upichcona
Szynka z indyka z szynkowara 259

obranego mięsa) 300 g piersi z indyka 3 płaskie łyżeczki soli do peklowania 1 płaska łyżeczka białego pieprzu 1 ząbek czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1 kopiasta łyżeczka cukru pudru 3 płaskie łyżeczki żelatyny 100 ml wody niegazowanej Przygotowanie: Obrane mięso z golonki pokroić w kostkę jak na gulasz. Pierś pokroić w kostkę. Skórę z golonki zmielić w blenderze

Ala piecze i gotuje
PAELLA Z OWOCAMI MORZA I WARZYWAMI + KONKURS!!! 320

mięsem z kurczaka lub indyka. Do przygotowania wykorzystałam nowy Koncentrat bulionu warzywnego KRAKUS – jest to koncentrat, który pomoże nam w przygotowaniu baz zarówno do zup, jak i sosów. Starannie dobrana kompozycja warzyw sprawia, że jego zastosowanie jest bardzo uniwersalne – świetnie spisze się zarówno w przypadku Paelli, jak i risotto, gulaszu czy też ulubionej zupy pomidorowej. Nie zawiera

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania