gulasz z indyka - 523 przepisów (strona:15/35)

Strogonow drobiowy z moskolami 175

wiem jakie będę testować kolejne :-) Strogonow z moskolami jest naprawdę super, to bardzo syte i smaczne danie. Ja nie miałam polędwicy wołowej i zastąpiłam ją filetem z indyka, przez co gulasz wyszedł bardzo delikatny. Z podanych proporcji wychodzi 4 porcje. Polecam Wam bardzo wypróbowanie przepisu i życzę miłego dnia :-) Placki: ok. 500 g ziemniaków 1 jajko sól(...)wyrobieniu, nabieramy porcje ciasta, formujemy zgrabne placuszki, które lekko spłaszczamy i smażymy na suchej, mocno rozgrzanej patelni na lekko brązowy kolor.  Strogonow drobiowy: 500 g filetu z indyka (w oryginale polędwica wołowa) 2 cebule 2 czubate łyżki passaty (w oryginale koncentrat pomidorowy) smalec 2 łyżki masła mąką pszenna ok. 1 szklanka bulionu wołowego lub drobiowego sól pieprz

kruche babeczki
Mięso z Indyka ze Szpinakiem Zawinięte w Boczek 222

skończyłam w piekarniku, bez potrzeby zmiany naczynia, bo żeliwo nie ogranicza mnie pod kątem temperatury. A co na obiad? W sklepie kupiłam kilka kawałków mięsa z indyka, pisało "na gulasz". To, że tak pisało nie znaczy, że muszę gotować to co było napisane na etykiecie :) Nie chciało mi się bawić w roladki, w jakieś kombinowanie . Tak po prostu nadziałam(...)klasycznie, ziołowe ziemniaczki. Składniki: ok. 6 długich plastrów wędzonego boczku, ale super będzie jeśli użyjesz 12 plastrów, wtedy uda Ci się szczelnie pozawijać mięso 6 niewielkich kawałków mięsa z indyka (u mnie w sklepie sprzedają je pod nazwą "gulaszowe z indyka") 1 opakowanie świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku kawałek masła kawałek o grubości ok 2 cm sera feta

Blondynka Gotuje
Fasolnik z sosem a'la Bolońskim 30

jeszcze chwilę. Podajemy  danie na gorąco udekorowane  np. listkami bazylii, pomidorkami  koktajlowymi i posypane startym parmezanem. Poniżej na zdjęciu  fasolnik chiński (zamiast spaghetti) z gulaszem z piersi indyka. Co do samej rośliny nabieram doświadczenia w jego uprawie.  Uważam , że ze względu na jej walory smakowe warta jest zachodu

Gotuj Sam!
Gulasz z polędwicy z indyka 97

Gulasz z polędwiczek z indyka to smaczny pomysł na obiad dla całej rodziny. Łatwy w przygotowaniu i z podstawowych składników. Wyśmienicie smakuje z ulubioną kaszą i domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 polędwiczki z indyka u mnie 600 gram 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 200 ml śmietany 12 lub 18% 2 łyżki mąki pszennej 4 liście(...)możemy jeszcze dodać trochę mąki jeśli chcemy jeszcze bardziej zagęścić sos) dodajemy do niej 1-2 łyżki wazowej gorącego sosu dokładnie mieszamy i przelewamy do garnka, całość zagotowujemy, gotowy gulasz w razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą lub pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Gulasz z indyka z marchewką 165

Pomysł na dietetyczny gulasz - przygotowany na bazie mięsa z udźca indyka oraz młodej marchewki. Wystarczy mięso przyprawić, lekko zamarynować i ugotować w wodzie wraz z dodatkiem posiekanej cebuli, listków laurowych, ziela angielskiego i półplasterków marchewki. Jeżeli lubicie lekko gęste sosy to gotowy gulasz możecie zaciągnąć zawiesiną z mąki ziemniaczanej.  Składniki na porcję dla 2-3 osób(...)udźca z indyka 2 młode, średniej wielkości marchewki 1/2 małej cebuli sól, pieprz 2 listki laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego 2-3 szklanki wody do zagęszczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 1/4 szklanki zimnej wody Mięso umyć, osuszyć, przyprawić (solą, pieprzem), wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki. Do garnka wlać wodę (najpierw 2 szklanki) , dodać listki laurowe

Ugotować
Dietetyczny gulasz z selerem naciowym, czyli zielonego menu ciąg dalszy 178

wybierzmy na przykład do gulaszu bułki grahamki czy ślimaczki z siemieniem lnianym. Obie propozycje zresztą są wartościowymi dodatkami. Mięso z kurczaka można tez zastąpić filetem z indyka, radzi Agata. Dietetyczny gulasz z selerem naciowym Składniki: 1 czerwona papryka (200 g) 1 duża cebula (180 g) 500 g pieczarek seler naciowy (400 g) 2 duże piersi z kurczaka

KulinarneImpresje.pl
Gulasz z mielonego mięsa i warzyw w sosie 213

Nazwałam to danie gulaszem, ponieważ całość dania to: mięso mielone z indyka, marchewka, groszek, cebula i sos słodko-kwaśny. Gulasz, a nawet warzywno-mięsny kociołek podaję z ryżem, rozmaitymi kaszami lub (najczętniej! tacy z nas makaroniarze ) z makaronem. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka spora garść mrożonej marchewki w kostce spora garść mrożonego zielonego groszku 1 pomidor

Zasmakuj Kuchni
Smocze grzybobranie i grzybojedzenie 37

niego coś pysznego! Łapcie pomysły Mięso z grzybami Schab w sosie z prawdziwków Schab wieprzowy w sosie grzybowym Schab zapiekany z pieczarkami Udziec z indyka w kurkach Pierś z indyka w sosie pieczarkowym Gulasz drobiowy z pieczarkami Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowym Filet z kurczaka faszerowany serem i pieczarkami Kurczak w zupie cebulowej Schab w sosie(...)sosem grzybowo-serowym Makaron z kurczakiem i podgrzybkami Makaron z grzybami Makaron z kurkami Kluski ziemniaczane nadziewane grzybami z serem Bułki na parze z sosem pieczarkowym Naleśniki z indykiem i pieczarkami Placki po węgiersku Pizza z grzybami leśnymi Pizza z grzybami leśnymi Gotowe kluski po rozkrojeniu Makaron z grzybami Gotowe naleśniki z indykiem i pieczarkami Bułki na parze podane

Bardzo Gruby Smok
Gulasz z indyka i dyni 172

Aromatyczny i rozgrzewający posiłek na chłodne jesienne dni. Gulasz zrobiłam z mięsa indyka i dyni,z dodatkiem papryki i świeżego imbiru który dodał mu właściwości rozgrzewających i nieco pikanterii. 400 g filetu z piersi indyka  300 g obranej dyni 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta(...)mięsa,dusić kolejne 10 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę dynię,starty imbir,doprawić do smaku przyprawami. Gotować kilka minut do momentu aż dynia zmięknie. Gotowy gulasz posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ugotowaną kaszą lub ryżem. Gulasz zmieszałam z ugotowaną kaszą owsianą i powstało bardzo sycące danie

Kolorowa kuchnia Elki
Kopytka z gulaszem z pieczonego indyka 156

ugotowanych ziemniaków 300 g twarogu półtłustego 5 łyżek mąki pszennej + odrobinę do podsypania 4 łyżki skrobi ziemniaczanej łyżeczka soli 2 jajka 2 łyżki parmezanu Składniki na gulasz porcja mięsa z indyka bez kości oliwa z oliwek czosnek 3 ząbki, można więcej sól i pieprz do smaku mleko kokosowe pietruszka natka Mięso umyj i włóż do szklanego żaroodpornego naczynia(...)kopytka długie, że wpychały po całym do buzi. Wpadłam na pomysł robienia kwadracików. Wiem ,że wtedy włożą sobie po jednym ,ale ....małym. Wsypcie kopytka na patelnię – potrzebną ilość- zalejcie gulaszem, lekko podgrzejcie. Wyłóżcie na talerze . Posypałam czarnuszką i natką pietruszki. Jest pysznie

Z Kuchni Do Kuchni
Lekkie dania na zimę – odpoczynek dla żołądka 145

smak, a potrawa nie jest tak kaloryczna, jak w przypadku smażenia na głębokim oleju. Można więc pokusić się o przygotowanie grillowanego kurczaka, pieczonych filetów z indyka, wołowinę z warzywami na parze lub gulasz typu chilli con carne na bazie mięsa z indyka. Rozgrzewające przyprawy do dań na zimę Chcąc nadać potrawom niepowtarzalnego smaku i aromatu, a tym samym

codojedzenia
Zupa krem z brokuła 192

Lubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wątróbka drobiowa z jabłkiem – przepis 199

najlepiej zaraz po usmażeniu, razem z cebulką i jabłkami. Doskonale pasują do niej opiekane ziemniaki. Smacznego. wątróbka drobiowa z jabłkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gulasz z żołądków z indyka Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami Gnocchi w sosie serowym Artykuł Wątróbka drobiowa z jabłkiem – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Gulasz z piersi z indyka - przepis podstawowy 180

Dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem podstawowym, na gulasz z piersi z indyka. |Jest to podstawa - więc każde dodatki mile widziane :) Ja czasami dodaję pieczarki, czy teraz w sezonie - grzyby, paprykę, cukinię itp  Składniki: - pierś z indyka - 1 duża cebula - 1 marchewka - 1 liść laurowy - 1 ziele angielskie - 1 ziele jałowca - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia

CookYourself

Proponowane wyszukiwania