gulasz z indyka - 523 przepisów (strona:25/35)

Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek 172

Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem 229

Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajecznica z pomidorem 172

Jajecznica z pomidorem to klasyczne połączenie szynki, cebuli, jajek z pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH 173

robić pyszny  gulasz . A, że zimno za oknem, i wtedy chce nam się porządnie gorącej, rozgrzewającej zupy postanowiłam z moich ukochanych żołądków ugotować zupę a'la flaczki. Mmm ... wyszła przepyszna! Treściwa, pikantna, sycąca ... Polecam spróbować wszystkim, którzy do żołądków drobiowych podchodzą wciąż z dozą ... nieśmiałości 😉 Składniki: ok. 1.5 kg żołądków (kurczak lub indyk) 2 udka z kurczaka 2 marchewki

Walijskie Pichcenie
Pomysł na śniadanie – jajecznica z ketchupem 261

Ten pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna jajecznica z kajzerką 209

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 338

Moja ulubiona część kurczaka to ... udka :))  Mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak niż piersi, a z wyluzowanych można przyrządzać tysiące pysznych potraw.  Pyszne są sporządzone

Walijskie Pichcenie
Papryka faszerowana mięsem 147

gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku salsa chili na zimę pasta z czerwonej papryki dla leniwych konserwowe papryczki chili pieczona papryka jajecznica z czerwoną papryką Papryka faszerowana mięsem Czas przygotowania: 120 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 500 g mielonego mięsa  z indyka

Kulinarne przygody Gatity
Potrawka z indyka a la strogonow 207

łyżce sproszkowanej papryki słodkiej i ostrej 2 łyżki śmietany 12% 2 łyżki oliwy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Do podania: natka pietruszki 120g ryżu brązowego Udziec z indyka umyć dokładnie, ściągnąć z niego skórę i odkroić mięso od kości. Kość i ewentualnie część skóry włożyć do garnka, zalać zimną wodą (ok. 1,5l) i dodać włoszczyznę (marchew(...)dłużej, tym wywar będzie bardziej esencjonalny). Można użyć też wywaru wcześniej ugotowanego (np. rosołu z niedzieli) i wtedy można pominąć ten punkt i użyć po prostu mięsa na gulasz. Przygotować produkty. Mięso pokroić w paski. Pieczarki pokroić w talarki. Cebule posiekać dość drobno. Ogórki obrać ze skóry i ich miąższ pokroić w kostkę. Cebulę przesmażyć na łyżce oliwy. Po chwili

Dietolog
smaczny warzywny gulasz z indyka z czubricą i awokado... 189

angielskie 4 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, woda 4 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1/2 szklanki, woda 1/2 szklanki mięso gulaszowe z indyka obsypać mąką i na gorącym oleju podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę i posiekany czosnek dodać marchew, seler pokrojony obieraczką "julienne", awokado i wymieszać wlać wodę i dodać czubricę, pieprz, kucharka(...)ziele angielskiei pod przykryciem dusić do miękkości mięsa śmietanę wymieszać z mąką, wodą i zagęscić sos mieszając, dodać przyprawę w płynie do smaku, natkę pietruszki i tylko zagotować podawać gulasz z czym się lubi - gulasz jest aromatyczny, syty, smaczny.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz z serc indyczych 174

To danie należy do tych tanich, ale za to bardzo smacznych. Można kombinować na  rożne sposoby, zamiast marchewki można dodać paprykę czerwoną, ogórek  kiszony

magiczna kuchnia Kasi
gulasz drobiowy z zieloną fasolką... 162

łyżeczki, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, woda 1 litr, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, koperek 1/2 pęczka na maśle klarowanym podsmażyć na rumiano pokrojone na kawałeczki mięso gulaszowe z indyka obsypane dobrze mąką, z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodać pokrojoną cebulę i pokrojone wsypać mrożoną fasolkę szparagową zieloną i podsmażać z 3 minuty mieszając dodać kostkę rosołową, kucharka(...)gotować na średnim ogniu bez przykrycia z 20 minut, część wody odparuje i sos będzie zagęszczony odpowiednio, na koniec wsypać mielony pieprz i posiekany koperek, zamieszać pyszny, lekki gulasz można podawać z czym się lubi.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Co zrobić z otwartym winem ? 211

trzeba trzymać w chłodnym miejscu, najprościej w lodówce, pamiętając, żeby przed wypiciem wyjąć je na tyle wcześnie, by zdążyło się ogrzać. Chyba, że postanowimy wlać wino do garnka z gulaszem, wtedy może być takie prosto z lodówki. Ale o tym za chwilę. Wino w kuchni...... czyli temat-rzeka. Najprostsza zasada gotowania z dodatkiem wina jest taka sama, jak ta podstawowa(...)potrawy. Białe do białego, czerwone do czerwonego. I nie chodzi tylko o walory smakowe, ale również estetyczne - risotto zabarwione czerwonym winem nie wygląda apetycznie. Jeśli więc przygotowujemy kurczaka, indyka, ryby, owoce morza czy wspomniane risotto, lepiej użyć wina białego. Czerwone mięso, dziczyzna i wszystko, co podaje się w ciemnych sosach możemy podlać winem czerwonym. Do wszelkich potraw jednogarnkowych wino

Mechanik w kuchni
Pomysł na … placki z dyni z cytrynową nutą i szybki konkurs 166

opakowaniu bo to każdy może sobie przygotować. Postanowiłam tę mieszankę warzyw, ziół i przypraw naturalnych  wykorzystać jako zamiennik soli  i przypraw do doprawienia placków z dyni i sznycli z indyka. Ale jeśli chcecie to przygotujcie pałki kurczaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu, gdyż piecze się je bez problemu, do tego czysto, bez brudzenia naczyń, gdyż do opakowania załączony jest(...)robić pyszne kremowe zupy. Może zastąpić marchewkę w cieście. Niektórzy jednak wolą z dyni zrobić lampiony do straszenia, zamiast wykorzystać w jesiennym menu My bardzo lubimy placki ziemniaczane z gulaszem, albo placki z  cukinii. Takie mocno przyrumienione. Teraz będziemy lubić również placki z dyni.  Aby masa na placki nie była zbyt wodnista,  startą dynię trzeba lekko odcisnąć. Miąższ

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klopsiki w sosie własnym / Meatballs in Gravy 94

cebula ładnie zrumieniły się na patelni przed wlaniem do niej płynu. Do takich pulpecików możecie wykorzystać ulubiony rodzaj mięsa. W wersji mniej kalorycznej sprawdzi się mielone mięso z indyka lub kurczaka, ale można wykorzystać też wieprzowinę, wołowinę lub mieszankę mięs. Ciemny sos do klopsików warto zabielić śmietanką lub mlekiem. Idealnym dodatkiem będzie też kilka łyżek posiekanego koperku. Klopsiki(...)kaszą oraz dowolną surówką. To wspaniały obiad dla całej rodziny. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na klopsiki, a TUTAJ więcej przepisów z mięsem mielonym :) Polecam również mój pyszny gulasz cygański z klopsikami : Klopsiki w sosie własnym, składniki: na pulpeciki: 500 g mielonego mięsa, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki

Lekcje w kuchni