grzyby - 15226 przepisów (strona:211/1016)

Paszteciki z mięsem i grzybami 66

Paszteciki z mięsem i grzybami to bardzo smaczna przekąska, która idealnie smakuje z dodatkiem czerwonego barszczu. Zazwyczaj serwowane są na różnego rodzaju imprezach okolicznościowych, weselach. Domowe paszteciki to także świetna przekąska na domowe imprezy, spotkanie w rodzinnym gronie a szczególnie na święta. Paszteciki z tego przepisu są bardzo mięciutkie, delikatne i wyraziste w smaku. Może i są nieco pracochłonne(...)potrzebują nakładu pracy, ale ich smak jest wart każdej minuty, którą poświęcimy na ich przygotowanie. Poniżej przepis na pyszne domowe paszteciki z mięsem i grzybami. Z pewnością zachwycą Wasze podniebienia. PRZEPIS NA PASZTECIKI Z MIĘSEM I GRZYBAMI Składniki Porcja na ok. 50 sztuk CIASTO DROŻDŻOWE 50 dag mąki pszennej 12 g drożdży suchych 1 łyżeczka cukru szklanka mleka

Alle Dobre!
SOS Z BOROWIKÓW I KURCZAKA + FILMIK 66

Bardzo smaczny sos ze świeżych grzybów i kurczaka. Całość podana z makaronem, polecam smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.  SKŁADNIKI :  500 g piersi z kurczaka  sól, pieprz, słodka i ostra papryka, suszony czosnek do smaku  olej do podsmażenia 2 cebule  700 g borowików 1-2 szklanki wody  jarzynka do smaku  200 ml śmietany(...)makaronu  1 łyżka mąki wymieszana z odrobiną wody  PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na oleju na złoto. Odkładamy na talerz. Grzyby kroimy w talarki lub paseczki.  Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, dodajemy grzyby, sól, pieprz, jarzynkę i wodę. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec duszenia dodajemy podsmażonego

Kulinarne Fantazje Marioli
Jajecznica z maślakami 62

oczyszczone i pokrojone),\r","p\u00f3\u0142 du\u017cej cebuli,\r","2-3 jajka,\r","troch\u0119 mas\u0142a,\r","s\u00f3l, pieprz."],"name":"Jajecznica z ma\u015blakami","recipeCategory":"grzyby, \u015bniadania, szybkie przepisy","cookTime":"PT0H15M","prepTime":"PT0H5M","recipeInstructions":["Na patelni rozpu\u015bci\u0107 mas\u0142o. Zeszkli\u0107 cebulk\u0119 pokrojon\u0105 drobno.\r","Doda\u0107 ma\u015blaki(...)u017cy\u0107 razem z cebul\u0105.\r","Wbi\u0107 jajka, przyprawi\u0107 wedle uznania.\r","Sma\u017cy\u0107 mieszaj\u0105c."],"recipeYield":"1","keywords":"grzyby,jajecznica,jajka,proste,\u015bniadanie,szybkie","totalTime":"PT0H20M"} Drukuj Jajecznica z maślakami Czas przygotowania: 5 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 15 minut/y Czas całkowity: 20 minut/y Porcje: 1 Składniki: świeże maślaki (oczyszczone i pokrojone), pół dużej cebuli

Bardzo Gruby Smok
Polędwiczki w sosie z kurkami 100

Polędwiczki w sosie z kurkami Dziś na obiad polecam, bardzo proste w przygotowaniu a zarazem smaczne, soczyste mięso z polędwiczek wieprzowych w aromatycznym sosie z dodatkiem grzybów kurek. Danie rozpływa się w ustach, idealnie do tego pasują kopytka lub kluski śląskie. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        2 polędwiczki wieprzowe(...)grzybów kurek ·        1 cebula ·        2 łyżki masła ·        1 szk. śmietany 30% ·        1 łyżka mąki pszennej ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania

Kulinarna Chwila
Pierogi z kurkami i białym serem – kuchnia podkarpacka 74

trochę wrzątku (około 3/4 szklanki) Farsz: 200 g białego sera (twarogu) 200 g świeżych kurek 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, 1 łyżka oleju (można zamienić na masło) Grzyby oczyszczamy i kroimy na niewielkie kawałki. Na gorący tłuszcz wrzucamy drobno posiekaną cebulę, solimy ją lekko i smażymy do lekkiego zeszklenia dodając czosnek przeciśnięty przez praskę. Na koniec dodajemy(...)również pokrojone grzyby. Kiedy woda z grzybów odparuje całość ściągamy z ognia i przestudzamy. Biały ser mielimy i mieszamy z grzybami. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mąkę przesiewamy na stolnicę, w środku robimy dołek i wlewamy wrzątek, zagarniając mąkę z brzegów. Następnie dodajemy pozostałe składniki i szybko wyrabiamy miękkie, elastyczne ciasto. Tak przygotowane rozwałkowujemy na cienki placek

Trzeci talerz
Jak pasteryzować słoiki w piekarniku? 61

podobny do ogórków. Czas to również od 15 – 20 minut od momentu osiągnięcia odpowiedniej temperatury przez piekarnik. Zarówno w przypadku papryki jak i ogórków, to ok. 130 stopni. Grzyby . W piekarniku możesz również pasteryzować grzyby. Muszą być one duszone lub przygotowane w inny sposób po obróbce cieplnej. Grzyby powinno się pasteryzować trzy razy również w temperaturze

Kuchnia Na Wypasie
Indyk w sosie słodko-kwaśnym 77

słodkiego i kwaśnego smaku sprawiają, że chętnie zasiada się do takiego zdrowego i kolorowego jedzenia. Udostępnij Indyk w sosie słodko-kwaśnym – składniki 500 g piersi z indyka 10 grzybów mun 2 średnie marchewki 250 g brokułu 4 plasterki świeżego imbiru 1 puszka ananasa 1 / 2 czerwonej papryki 1 / 2 żółtej papryki 1 / 2 pomarańczowej papryki 1 / 2 papryczki chili(...)łyżki octu ryżowego 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 3 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Grzyby mun włożyć do miseczki, zalać gorącą wodą, moczyć 20 minut. Po tym czasie wyjąć je z wody i pokroić w paski. Pierś z indyka pokroić w paski lub kostkę

niecodziennikpary
KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM Z SUSZONYMI GRZYBAMI 59

Karkówka w sosie własnym z suszonymi grzybami to przepyszny, aromatyczny sos pełny grzybów, a w nim zanurzone kruche plastry karkówki . Doskonały obiad dla całej rodziny, który idealnie pasuje podany z ziemniakami, kopytkami, kluskami śląskimi czy ulubioną kaszą. Pyszne danie obiadowe , które z pewnością mile zaskoczy rodzinę lub zaproszonych na obiad gości. Składniki na karkówkę w sosie własnym z suszonymi grzybami(...)około 500 g karkówki * garść suszonych grzybów * 3 łyżki oleju * sól do przyprawienia mięsa * pieprz czarny mielony do przyprawienia mięsa * papryka mielona słodka do przyprawienia mięsa * 2 liście laurowe * 4 ziarenka ziela angielskiego * około pół litra wody * 100 ml wody+ 1 łyżka mąki pszennej  Wykonanie: Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Każdy kawałek oprószyć

Zrób to smacznie
Potrawka z kurczakiem i kapustą pekińską 78

Składniki: – 600g piersi z kurczaka lub indyka – 500ml bulionu (lub 500ml wody + 2-3 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – ½ dużej kapusty pekińskiej – 4-5 leśnych grzybów lub pieczarek – 2 cebule – 1 czerwona papryka – 1 żółta papryka – 1 zielona papryka – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka mąki – 1 łyżka oleju – 2 ząbki czosnku – 3 ziarna ziela angielskiego – 1 liść laurowy – szczypta(...)obsmażamy na rozgrzanym oleju w głębokiej patelni, przekładamy na talerz. W miejscu mięsa podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i pokrojony w plastry czosnek. Przestudzone mięso kroimy w kostkę. Grzyby kroimy w cienkie paski. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Do smażącej się cebuli dokładamy grzyby i chwile smażymy. Następnie dodajemy mięso, koncentrat, gorący bulion, ziele

Be Fit Be Strong
Bibimbap sałatka 76

gram ugotowany według instrukcji na opakowaniu Piersi z kurczaka wolno uciekającego przed swym oprawcą – 2-3 sztuki, przyrządzone według tego przepisu tutaj Kiełki – 100 gram Grzyby Shitake – 200 gram Szpinak młody – 150 gram Cukinia – 1-2 sztuki Ogórek zielony – 1-2 sztuki Marchewka – 1-2 sztuki Szalotka – 1-2 sztuki drobno(...)chwilę i dodaj łyżeczkę oleju sezamowego, sezam, czosnek, sól, pieprz i szalotkę. Zagrzej, wymieszaj i odstaw. Shitake Po pierwsze patelnia jest już rozgrzana, dodaj łyżek oleju roślinnego i wrzuć grzyby, dopraw je solą, pieprzem i chwilę podsmaż. Wlej łyżkę sosu sojowego, wymieszaj i pozwól odparować, odstaw. Marchewka Po pierwsze marchewkę pokrój w cienkie paseczki. Patelnia jest dalej rozgrzana, więc

RafalCook
Domowe kurczak po chińsku 127

najlepszych na świecie dań z kurczaka Składniki 250g piersi z kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1/3 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 100g ryżu 3 łyżki sosu sojowego 25g grzybów mun 100g bulionu warzywnego sól pieprz 3-4 łyżki oleju do smażenia 100 g fasolki szparagowej Domowe kurczak po chińsku – przepis Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu(...)Kurczaka kroimy w kostkę, a następnie na dużym ogniu smażmy go ok. 3-4 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. W gorącej wodzie namaczamy grzyby mun. Przekładamy do miski, na patelnię dodajemy pokrojoną w ok. 2 cm paseczki marchewkę, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w paseczki paprykę. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do warzyw. Dolewamy sos sojowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nie ogarniam! Co jeść? Przepisy oraz porady dla mam i zapracowanych 61

niech stoją za tym konkrety. Ja mam sprawdzone patenty dla mam i zapracowanych, które niejednokrotnie wykorzystałam na sobie. POMYSŁ NA KASZĘ Z ZAPASÓW Z JEDNEGO GARA Jednogarnkowe kaszotto z grzybami i mascarpone to danie, które robi się niemal samo. Wystarczy do rondelka wrzucić wszystkie (tak, wszystkie!) składniki i poczekać, aż się ugotuje. Kasza przygotowana w ten sposób smakuje jak prawdziwy(...)przygotowane na szybko. Co ważne: wykorzystujemy do niej warzywa z mrożonki – można użyć dowolnej mieszanki jaką znajdziecie w sklepie lub macie po prostu w zamrażarce. Jednogarnkowe kaszotto z grzybami i mascarpone: ¾ szklanki surowej kaszy gryczanej (palonej) 1 szklanka dowolnych, mrożonych warzyw z mieszanki (u mnie “bukiet warzyw” – kalafior, brokuł, marchewka) garść suszonych grzybów (np.: borowików, podgrzybków

Poezja smaku
Japchae – koreański makaron z warzywami 96

przygotowania tego dania używa się makaronu ze skrobi słodkich ziemniaków zwanego dangmyeon. PRZEPIS JAPCHAE Składniki: 400g makaronu koreańskiego ze słodkich ziemniaków 1 marchewka 1 cebula 1 papryka czerwona 5 grzybów np shiitake lub pieczarek 2 garście liści szpinaku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 100ml sosu sojowego jasnego 30 ml oleju sezamowego 2 łyżki ziaren sezamu Jak zrobić japchae: Zaczynamy(...)przygotowania warzyw: najpierw marchew obieramy, kroimy w zapałkę. Następnie cebule obieramy, kroimy w półplasterki. Potem grzyby myjemy, kroimy w plasterki. Zaraz potem paprykę oczyszczamy, kroimy w zapałkę. Potem szpinak płuczemy i osuszamy. W tym czasie makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie na patelni rozgrzewamy olej, złocimy na nim cebulę. Potem cebulę zdejmujemy na talerz a na patelnię

Dorota Smakuje
Wegetariańskie pyzy z tofu, orzechami i grzybami 61

Delicje. Kto zje raz, zapomni o pyzach z mięsem. Wegetariańskie pyzy z tofu, grzybów i orzechów są, co tu dużo gadać, po prostu lepsze. Czas: 30 minut Poziom trudności: Wymagające pewnej wprawy Liczba porcji: 2 duże (10 pyz) Wegetariańskie pyzy – z czego zrobić farsz Wegetariańskie pyzy to kolejne danie, o którym spokojnie można powiedzieć, że nie tylko w niczym(...)Charakteryzują się one tym, że nie mają dominującego smaku i zapachu, są za to delikatnie słodkie i po zmiksowaniu nadają farszowi przyjemnej struktury. Kolejnym składnikiem są zesmażone z cebulką grzyby. Użyliśmy brązowych pieczarek, ale mogą to być zwykłe pieczarki lub boczniaki. Na koniec do miksera trafia ser tofu. Tu uwaga: z pieczarek podczas smażenia wydobywa się woda – trzeba

Niedzielny kucharz
Wegetariańskie pyzy z nadzieniem z tofu, orzechów i grzybów 79

Delicje. Kto zje raz, zapomni o pyzach z mięsem. Wegetariańskie pyzy z tofu, grzybów i orzechów są, co tu dużo gadać, po prostu lepsze. Czas: 30 minut Poziom trudności: Wymagające pewnej wprawy Liczba porcji: 2 duże (10 pyz) Wegetariańskie pyzy – z czego zrobić farsz Wegetariańskie pyzy to kolejne danie, o którym spokojnie można powiedzieć, że nie tylko w niczym(...)Charakteryzują się one tym, że nie mają dominującego smaku i zapachu, są za to delikatnie słodkie i po zmiksowaniu nadają farszowi przyjemnej struktury. Kolejnym składnikiem są zesmażone z cebulką grzyby. Użyliśmy brązowych pieczarek, ale mogą to być zwykłe pieczarki lub boczniaki. Na koniec do miksera trafia ser tofu. Tu uwaga: z pieczarek podczas smażenia wydobywa się woda – trzeba

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania