groszek - 3077 przepisów (strona:128/206)

Zupa krem z kalafiora 142

kalafiorowej. Wystarczy trochę wymieszać składniki, zastosować blender i mamy pyszną zupę krem z kalafiora. Dodatek serowych klusek wzbogaca jej smak całkowicie. Polecam też inne kremowe zupy: – z zielonego groszku – ze świeżych pomidorów – marchewkowa – z pieczonych pomidorów – z rukoli – z kukurydzy – krem grzybowy – dyniowa z serem – z dyni i warzyw z rozmarynem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem kurkowy 144

miękkości ziemniaków, dodajemy serek topiony i blendujemy na gładki krem. 3. Krem przekładamy do miseczek, na środku robimy kleksa z kwaśnej śmietany, posypujemy natką pietruszki. Możemy również podać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub prażonymi nasionami dyni. Smacznego

My Culinary Art
Krem z dyni, rozgrzewający, pikantny - prosty przepis 151

doprawiamy do smaku przyprawami wedle naszych upodobań. Możemy zabielić ją słodką śmietaną lub ukwaszoną gęstą śmietaną co nada jej dodatkowego smaku. Podajemy z uprażonymi pestkami dyni lub np. z groszkiem ptysiowym.  Prosta szybka a jak smaczna. Polecam również inne przepisy na smaczną dynię. Pesto z dyni  klik  Gulasz jesienny klik Pizza z dynią i fetą klik Smacznego

Basia w kuchni
Włochy: Risotto alla milanese 141

pań domu, każda ma coś swojego, prywatny sekretny składnik, który sprawa, że jej risotto jest unikalne. Z dodatkiem krewetek, małży lub kałamarnicy otrzymamy risotto ala marinara, z dodatkiem zielonego groszku, szynki i parmezanu podaje się zwykle risi e bisi. Powiem Wam jednak w sekrecie, że moja prywatna dzika wersja risotta smakuje mi bardziej niż ta gładka i kremowa, trącąca mocną

Przepysznik - BLW i nie tylko
Chleb ze słonecznikiem 162

wiele smutnych rzeczy i przygruntowy nastrój kompletnie odbierał mi chęć do robienia czegokolwiek. Niestety mały patron Przepysznika, Móżdżek, zasnął cichutko i pohasał do innych ogonków zamieszkujących krainę żółtego sera, groszku i oliwek. Schedę po nim przejąć musi brat, o wdzięcznym imieniu Pinki, rudy paskudnik uwielbiający podkradać chusteczki i wszystko co da się zjeść. Choć wszyscy nadal tęsknimy za Móżdżkiem, życie

Przepysznik - BLW i nie tylko
22 NAJLEPSZE PRZEPISY Z ZIEMNIAKAMI 254

Sałatka "Grzybowa polana" 17. Ruskie pierogi 18. Poznański gzik 19. Placki ziemniaczane 20. Shepherd's Pie, zapiekanka ziemniaczano-mięsna 21. Ruskie naleśniki 22. Tymiankowe gnocchi z ricottą i groszkiem Smacznego

Przepisy Aleksandry
Kaczka po tajsku 280

Porcja dla 2-3 osob: 2 pojedyńcze piersi z kaczki 100 g makaronu chińskiego Mie od DeCare.pl 500 g mieszanki chińskiej mrożonej (możecie użyć świerzych warzyw-dymka, marchew, papryka, groszek cukrowy, do tego kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby Mun) 1 czubata łyżka startego świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka brązowego cukru pół łyżeczki papryki ostrej w proszku

Zawsze głodna!
Sałatka z kalafiorem i szynką 305

przekonana, że będzie Wam smakowała.   A jeżeli jest tu ktoś kto nie lubi majonezu spokojnie można go zamienić na gęsty jogurt naturalny. Zapraszam!!!   Składniki: 1 puszka mieszanki groszku i kukurydzy, 1 kalafior (mały), 10 dag szynki, 10 dag sera, 1 papryka, pęczek koperku, sól, pieprz, 5 łyżek majonezu   Wykonanie: Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. W miedzy

Passion of Cooking
Sałatka z tortellini. 100

Składniki: 250g tortellini ( u mnie ricotta ze szpinakiem) - ugotowane według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i ostudzić, 110g wędliny - pokrojona w kostkę, ok.100g startego na dużych oczkach sera żółtego, puszka groszku, puszka kukurydzy, 1 czerwona cebula (może być zwykła) - pokrojona w kostkę, 2 czerwone papryki - pokrojone w kostkę, sól, pieprz, majonez (ilość w zależności od własnego smaku). Przygotowanie: Wszystkie składniki razem

W kuchni u Moniki
Ziemniaczana sałatka czosnkowo koperkowa. 127

Składniki: 5 średnich ziemniaków: pokrojonych w grubą kostkę, ugotowanych w osolonej wodzie, odcedzonych i ostudzonych, 156g pieczarek marynowanych: każda pieczarka pokrojona na cztery części, puszka groszku konserwowego ( 280g po odsączeniu): odsączonego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu): odsączonej, 5-6 ogórków kiszonych: pokrojone w średnią kostkę, 1/2 cebuli: pokrojona w kostkę, 1-2 garście świeżego koperku: drobno posiekać, 2-3 ząbki

W kuchni u Moniki
SALISBURY STEAK i INSTA-MASH – FALLOUT – Stek Salisbury i kremowe puree ziemniaczane 202

ewentualnie dodajemy jeszcze soli i gałki. PODANIE Mięso oraz puree nakładamy na talerz i wszystko polewamy sosem cebulowym. My lubimy szamać wg amerykańskiego zwyczaju, czyli z dodatkiem zielonego groszku. Wszystkie 3 elementy idealnie się uzupełniają i tworzą pełnowartościowy, kaloryczny posiłek. Jest on dowodem na to, że na pustkowiu można naprawdę dobrze i smacznie zjeść (termin przydatności do spożycia pakowanego jedzenia

Nerds Kitchen
Weekend w Winnicy Płochockich 103

Sandomierzu, po raz kolejny postanowiliśmy odwiedzić winnicę i jej przesympatycznych właścicieli. Sandomierz dzieli od Daromina niecałe 20 kilometrów (20 minut jazdy przepięknymi drogami wśród pól, między innymi młodziutkiego słodziutkiego groszku – pycha przynajmniej w czerwcu). Przy drodze pojawiły się drogowskazy – łatwiej jest trafić. W ciągu kilku miesięcy zmieniło się bardzo wiele. Budowa zakończona.    Na gości czekają nowiutkie, bardzo sympatyczne

królestwo garów
Kilka pomysłów na... 156

makaron w "sosie" z hummsa,z brokułem, marchewką i tahini ciągnąc ten ciecierzycowy szał możecie zrobić  orientalny* makaron z w sosie dyniowym, z podsmażaną cebulką, marchewką i zielonym groszkiem *z kminkiem rzymskim, przyprawą galam masalam itd a żeby nie zanudzić was już tą ciecierzycą, to polecam wegańskie kluski z mniej wegańskim serem, no, ale Ci co weganami są zawsze

More food, love and dreams
Tarta z warzywami 114

Ciasto: 300 g. mąki pszennej 150 g. masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1/2 pętka kiełbasy śląskiej 4 łyżki groszku konserwowego 2 marchwie 50 g. startego sera żółtego 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Do dużej miski włożyć wszystkie składniki na ciasto, a następnie masło posiekać ze składnikami i szybko zagnieść

Smaczne Potrawy
Japonia instant. Ramen 155

wołowinie. Zaprawiany jest pastą miso, sosem sojowym lub rybnym czy ostrygowym. Wariacjom regionalnym poddają się również dodatki, z którymi podawany jest ramen- od jajka przez szczypior, kolendrę, groszek cukrowy, kapustę bok choy, grzyby, ziarna sezamu, krewetki, mięso kraba, płaty wodorostów nori i algi kombu, smażony, gotowany bądź pieczony boczek, gotowane solone mięso wieprzowe, wołowe, drobiowe, prażone orzechy ziemne, masło orzechowe

Karo in the Kitchen