banany. Bardzo proste w wykonaniu, a nie musimy ich szprycować czekoladą :) Wystarczą banany, maliny ewentualnie truskawki na czapeczki i marshmallow. Do tego dekoracja twarzy czerwony groszek i na oczy odrobina posypki czekoladowej. Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Wesołych Mikołajek
Niezły Młynekniezwykle apetyczna! Nic prostszego ;) Do dzieła! Zapiekanka makaronowa w jogurtowo - pomidorowym sosie Składniki: 2 filety z kurczaka 100 g mrożonej fasolki szparagowej 100 g mrożonego szpinaku 100 g mrożonego groszku 5 ząbków czosnku 100 g sera żółtego, startego garść posiekanych orzechów włoskich olej kokosowy 450 g makaronu farfalle przyprawy: sól himalajska, pieprz, imbir, sok z cytryny Marynata do mięsa
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!wyłączonym piekarniku do ostudzenia. Przestudzone ozdabiamy perełkami i śnieżnymi płatkami, używając miodu jak kleju. Gotowe można wstawić na kilkanaście minut do lodówki, żeby miód stwardniał (dzięki temu cukrowe groszki nie odpadną). Szczelnie zamknięte wytrzymają około 2-3 tygodni
W poszukiwaniu inspiracjikaszy orkiszowej 250 g wołowiny marynata do mięsa: (1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki oleju rzepakowego Olejowy Raj , sól morska Falksalt , pieprz czarny) marchew cebula czerwona papryka 1/2 opakowania groszku z puszki 5 pieczarek olej rzepakowy polecamy z Olejowy Raj sól morska pieprz czarny Wykonanie: Kasza : wypłucz dokładnie kaszę pod zimną wodą. Zalej wodą w proporcji 2:1 i dopraw
Bike By Lifezupy. Całość dokładnie zmiksować na gładki krem. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zupę podawać posypaną marchewką, koperkiem i ognistą mieszanką przypraw. Można również podać z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Smakołyki AsiProsta i smaczna propozycja sałatkowa ... Składniki: 500g filetów śledziowych 1 duża cebula drobno pokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki kukurydzy Pół puszki groszku 300ml śmietany Sól, pieprz Śledzie pokroić w paski, jajka, ogórki i cebulkę w kostkę. Sałatkę układać warstwowo, na wierzchu polać śmietaną i odstawić do lodówki, żeby się przegryzła. Przed
Anioły w kuchnidokładnie wymieszać. Zamknij pokrywę urządzenia. Ustawić program Boil [ 30 minut]. Gotową zupę zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przyprawić do smaku czerwoną papryką. Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i np.z groszkiem ptysiowym
Moje domowe kucharzenieWymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe okrągłe klopsy. Do gotującego się sosu wrzucić klopsy, zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu 10 minut. Dodać odcedzony groszek, wymieszać i gotować jeszcze 3 minuty. Mąkę rozmieszać w małej ilości wody i wlać do gotującego się sosu, gotować chwilkę, zamieszać. Dodać posiekany koperek i wlać śmietanę. Podawać z ziemniakami
Kuchnia PokoleńNormal 0 21 Ziemniaki – 30 dag Marchew - 15 dag Seler – 10 dag Pietruszka – 10 dag Fasola perłowa – 15 dag Ogórek kiszony – 15 dag Groszek zielony – 15 dag Jabłko – 15 dag Jajka na twardo –3 szt Pieczarki marynowane – 10 dag Majonez –250 ml Musztarda – 1 łyżeczka Sól Cukier Normal 0 21 Fasole opłukać, namoczyć na 12 godz i ugotować
Camilla w kuchniwiększej marchwi 1 większy korzeń pietruszki 1 mały seler (korzeń) 2 kwaśne jabłka 3-4 jajka ugotowane na twardo kilka szt ogórków kiszonych 3-4 ziemniaki puszka groszku cebula majonez sól, pieprz do smaku opcjonalnie musztarda Wykonanie: Warzywa dokładnie myjemy i wkładamy do większego garnka (nie obieramy ich). Osobiście staram się układać je tak, że ma dnie znajduje się seler
Malinowe Pocałunkidogotowaniu kury dodać opłukaną i oczyszczoną włoszczyznę, a po 20 minutach kapustę włoską, zarumienioną cebulę, pieprz. Gdy kura jest miękka, wyjąć. Rosół przecedzić, odtłuścić. Podawać z makaronem, ryżem, groszkiem ptysiowym, kluseczkami francuskimi i pokrojonymi jarzynami z gotowania. Dodać natkę
Pychotkaaazupy dodajemy śmietanę wedle uznania (lub ją pomijamy) i gotujemy jeszcze przez minutę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe! Zupę możemy podawać posypaną podprażonymi płatkami migdałów lub np. z groszkiem ptysiowym. Jeśli zupa okaże się za gęsta wystarczy dolać szklankę bulionu. Smacznego
MyCookBook.pltopione.Gotowałam do rozpuszczenia się serków co jakiś czas mieszając. Zupkę zabieliłam śmietaną z jedną łyżką mąki. Do smaku doprawiłam solą i pieprzem. Można podawać z grzankami, tostami lub groszkiem ptysiowym. Zupkę można także posypać drobno pokrojoną natką pietruszki
Darcia w kuchniSkładniki: 700 gram szczupaka ( u mnie 4 dzwonki ) 200 gram marchewki 150 gram selera 50 gram zielonego groszku 50 gram pory Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy. 2 listki laurowe, 4 ziela angielskie, sok z połowy cytryny Sposób wykonania: Dzwonki szczupaka skropiłam sokiem z cytryny. Marchewkę, seler obrałam pokroiłam w słupki, por w półksiężyce. Do garnka włożyłam warzywa, zalałam wodą. Dodałam liście
Darcia w kuchniilość porcji: 4 Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ser ścieramy na tarce. Oliwki kroimy na mniejsze części. Warzywa (marchewka, cukinia, groszek, brokuły, kalafior, fasolka) dusimy na maśle około 10 minut. Ja użyłam warzyw gotowych na patelnię , ale można użyć surowych. Trzeba tylko pamiętać, że warzywa korzeniowe trzeba wcześniej podgotować aby nie były twarde
Projekty ze smakiem