konsystencji* *sos potem trochę gęstnieje, więc nie trzeba robić go bardzo gęstego, :) Makaron soba w sosie z masła orzechowego z fasolką, brokułem i orzeszkami ryż z ciecierzycą i groszkiem w sosie curry z dynią mrożony koktajl banan-borówki
More food, love and dreamskalafiorowej. Wystarczy trochę wymieszać składniki, zastosować blender i mamy pyszną zupę krem z kalafiora. Dodatek serowych klusek wzbogaca jej smak całkowicie. Polecam też inne kremowe zupy: – z zielonego groszku – ze świeżych pomidorów – marchewkowa – z pieczonych pomidorów – z rukoli – z kukurydzy – krem grzybowy – dyniowa z serem – z dyni i warzyw z rozmarynem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmiękkości ziemniaków, dodajemy serek topiony i blendujemy na gładki krem. 3. Krem przekładamy do miseczek, na środku robimy kleksa z kwaśnej śmietany, posypujemy natką pietruszki. Możemy również podać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub prażonymi nasionami dyni. Smacznego
My Culinary Artdoprawiamy do smaku przyprawami wedle naszych upodobań. Możemy zabielić ją słodką śmietaną lub ukwaszoną gęstą śmietaną co nada jej dodatkowego smaku. Podajemy z uprażonymi pestkami dyni lub np. z groszkiem ptysiowym. Prosta szybka a jak smaczna. Polecam również inne przepisy na smaczną dynię. Pesto z dyni klik Gulasz jesienny klik Pizza z dynią i fetą klik Smacznego
Basia w kuchnipań domu, każda ma coś swojego, prywatny sekretny składnik, który sprawa, że jej risotto jest unikalne. Z dodatkiem krewetek, małży lub kałamarnicy otrzymamy risotto ala marinara, z dodatkiem zielonego groszku, szynki i parmezanu podaje się zwykle risi e bisi. Powiem Wam jednak w sekrecie, że moja prywatna dzika wersja risotta smakuje mi bardziej niż ta gładka i kremowa, trącąca mocną
Przepysznik - BLW i nie tylkowiele smutnych rzeczy i przygruntowy nastrój kompletnie odbierał mi chęć do robienia czegokolwiek. Niestety mały patron Przepysznika, Móżdżek, zasnął cichutko i pohasał do innych ogonków zamieszkujących krainę żółtego sera, groszku i oliwek. Schedę po nim przejąć musi brat, o wdzięcznym imieniu Pinki, rudy paskudnik uwielbiający podkradać chusteczki i wszystko co da się zjeść. Choć wszyscy nadal tęsknimy za Móżdżkiem, życie
Przepysznik - BLW i nie tylkoSałatka "Grzybowa polana" 17. Ruskie pierogi 18. Poznański gzik 19. Placki ziemniaczane 20. Shepherd's Pie, zapiekanka ziemniaczano-mięsna 21. Ruskie naleśniki 22. Tymiankowe gnocchi z ricottą i groszkiem Smacznego
Przepisy AleksandryPorcja dla 2-3 osob: 2 pojedyńcze piersi z kaczki 100 g makaronu chińskiego Mie od DeCare.pl 500 g mieszanki chińskiej mrożonej (możecie użyć świerzych warzyw-dymka, marchew, papryka, groszek cukrowy, do tego kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby Mun) 1 czubata łyżka startego świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka brązowego cukru pół łyżeczki papryki ostrej w proszku
Zawsze głodna!przekonana, że będzie Wam smakowała. A jeżeli jest tu ktoś kto nie lubi majonezu spokojnie można go zamienić na gęsty jogurt naturalny. Zapraszam!!! Składniki: 1 puszka mieszanki groszku i kukurydzy, 1 kalafior (mały), 10 dag szynki, 10 dag sera, 1 papryka, pęczek koperku, sól, pieprz, 5 łyżek majonezu Wykonanie: Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. W miedzy
Passion of CookingSkładniki: 250g tortellini ( u mnie ricotta ze szpinakiem) - ugotowane według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i ostudzić, 110g wędliny - pokrojona w kostkę, ok.100g startego na dużych oczkach sera żółtego, puszka groszku, puszka kukurydzy, 1 czerwona cebula (może być zwykła) - pokrojona w kostkę, 2 czerwone papryki - pokrojone w kostkę, sól, pieprz, majonez (ilość w zależności od własnego smaku). Przygotowanie: Wszystkie składniki razem
W kuchni u MonikiSkładniki: 5 średnich ziemniaków: pokrojonych w grubą kostkę, ugotowanych w osolonej wodzie, odcedzonych i ostudzonych, 156g pieczarek marynowanych: każda pieczarka pokrojona na cztery części, puszka groszku konserwowego ( 280g po odsączeniu): odsączonego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu): odsączonej, 5-6 ogórków kiszonych: pokrojone w średnią kostkę, 1/2 cebuli: pokrojona w kostkę, 1-2 garście świeżego koperku: drobno posiekać, 2-3 ząbki
W kuchni u Monikiewentualnie dodajemy jeszcze soli i gałki. PODANIE Mięso oraz puree nakładamy na talerz i wszystko polewamy sosem cebulowym. My lubimy szamać wg amerykańskiego zwyczaju, czyli z dodatkiem zielonego groszku. Wszystkie 3 elementy idealnie się uzupełniają i tworzą pełnowartościowy, kaloryczny posiłek. Jest on dowodem na to, że na pustkowiu można naprawdę dobrze i smacznie zjeść (termin przydatności do spożycia pakowanego jedzenia
Nerds KitchenSandomierzu, po raz kolejny postanowiliśmy odwiedzić winnicę i jej przesympatycznych właścicieli. Sandomierz dzieli od Daromina niecałe 20 kilometrów (20 minut jazdy przepięknymi drogami wśród pól, między innymi młodziutkiego słodziutkiego groszku – pycha przynajmniej w czerwcu). Przy drodze pojawiły się drogowskazy – łatwiej jest trafić. W ciągu kilku miesięcy zmieniło się bardzo wiele. Budowa zakończona. Na gości czekają nowiutkie, bardzo sympatyczne
królestwo garówmakaron w "sosie" z hummsa,z brokułem, marchewką i tahini ciągnąc ten ciecierzycowy szał możecie zrobić orientalny* makaron z w sosie dyniowym, z podsmażaną cebulką, marchewką i zielonym groszkiem *z kminkiem rzymskim, przyprawą galam masalam itd a żeby nie zanudzić was już tą ciecierzycą, to polecam wegańskie kluski z mniej wegańskim serem, no, ale Ci co weganami są zawsze
More food, love and dreamsCiasto: 300 g. mąki pszennej 150 g. masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1/2 pętka kiełbasy śląskiej 4 łyżki groszku konserwowego 2 marchwie 50 g. startego sera żółtego 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Do dużej miski włożyć wszystkie składniki na ciasto, a następnie masło posiekać ze składnikami i szybko zagnieść
Smaczne Potrawy