kolejny fajnymi, pysznymi, a zarazem banalnymi w przygotowaniu pomysłami na letnie posiłki ;) sałatka (mix sałatk, roszpunka, szpinak, lodowa) z fetą i truskawkami ziemniaki, fasolka, zielony groszek curry z mleczkiem kokosowym ziemniaki smażone na patelni z cebulką i kukurydzą, jajko sadzone na maśle Makaron tagliatelle z kurczakiem curry, w mleczku kokosowym i płatkami migdałowymi, z brokułem
More food, love and dreamszamiast robić jajecznicę zapiekłam je w foremkach. I nawet dodany szpinak nie popsuł Żarłoczkowi humoru. Takie frittaty może przygotować z różnym dodatkami. Zamiast szpinaku dodajcie jakieś inne warzywo np. groszek albo kawałeczki wędliny a foremki wyłóżcie plasterkami kiełbasy lub szynki a za każdym razem zrobicie nieco inne danie. Masę jajeczną możecie też wlać na niedużą patelnię i powolutku smażyć
Smaczna Pyzabędziemy potrzebować całego kremu z warzyw. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy ok. ½ łyżeczki słodkiej papryki i kurkumy oraz ścieramy ¼ gałki muszkatołowej. Zupa krem z cukinii Do zupy pasuje groszek ptysiowy (wersja dla leniwych) lub domowe grzanki z czerstwego pieczywa. Jeżeli podoba Wam się ten przepis podzielcie się nim ze znajomymi
Pyza i Surówkasprawił. Wracając do chleba, to muszę przyznać, że już długo kusiło mnie, żeby go upiec w puszkach. Ale nie miałam pomysłu w jakich. Takie po groszku, czy kukurydzy jak dla mnie wydają się za małe. Dopiero dziś rano mnie olśniło i przypomniałam sobie o metalowych puszkach po kawie! Okazały się idealne do tego zadania
Rozpustne gotowaniestole ląduje zupa botwinkowa, pierogi z botwinką , botwinka w śmietanie , tarta z botwinką lub inne podobne dania, które znajdziecie tu . Podobnie jest z marchewką, groszkiem, fasolką itp. Nie ukrywam, że w sezonie jest to duże wyzwanie, bo niby ogródek mały, ale plenny :) I tak tym razem zerwałam tylko kilka łodyg botwinki, kilka listków młodego jarmużu, dwie
Rozpustne gotowaniesztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone, ekstrakt z wanilii i wymieszać łyżką. Dekoracja : duże precelki z Lidla - właściwie należy wyłamać :) oczy - białe groszki - tzw draże - źrenice z roztopionej czekolady noski - "lentylki", "skittlesy" Życzę owocnego zdobienia
dlaSmaQwielkości kulki i obsypać je mąką do gotującej się wody wkładać kulki mielone, po wypłynięciu gotować 15 minut, wyjąć cedzakiem na talerz - do wywaru dać mrożoną zupę jarzynową z groszkiem, dodać pkrojoną fasolkę szparagową, ziemniaki pokrojone i gotować z 15 minut na koniec gotowania włożyć pulpety do zupy, doprawić kucharkiem, pieprzem, przyprawą w płynie, wlać śmietanę słodką 12% wymieszaną
W Mojej Kuchni Lubiędolewajmy za dużo wody. Gotowe mięso przełoży na talerz i trzymać w cieple. Garnek z sosem zdjąć z ogniem, dodać czekoladę i wymieszać. Nie gotować z czekoladą. Podałam z groszkiem i karmelizowaną marchewką. zastawa
królestwo garówzimę zarezerwowane mam ciężkie kremowe zasłony, na wiosnę i jesień beżowe w delikatne listki, a latem wieszam białe lekkie rolety rzymskie. Kawę piję z miętowego kubka w zielone groszki, truskawki jem z niebieskiego talerza, koktajle nalewam do ulubionego słoiczka z zakrętką i słomką. Na stół kładę słoneczne podkładki, a poduszki na kanapach ubieram w letnie kwieciste wzory. Jak tylko
bistro mamaśląskie 14. Kokosanki 15. Kompot z rabarbaru 16. Kotlety mielone z kapustą 17. Makaron z jajkiem 18. Makaron z sosem 19. Mazurskie Farszynki 20. Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 21. Polędwiczki wieprzowe z cebulką 22. Ryż z jabłkami 23. Smak z dzieciństwa czyli "Gołąbki z grzybami" 24. Torcik Wuzetka 25. Tradycyjny krupnik staropolski 26. Truskawki zapiekane w koglu moglu
Tradycyjna Kuchniaprzejść do przekładania ciasta. Na miodowym blacie rozprowadzamy 1/5 masy i przykrywamy kolejnym blatem i tak aż do końca. Ostatni blat również smarujemy masą i posypujemy posiekanymi orzechami oraz groszkami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na conajmniej 24h aby blaty zmiękły. Ciasto najlepiej smakuje na 2, 3 dzień. Smacznego
DefinicjaSmakuLekka, kolorowa sałatka z kuskusu, doprawionego sokiem z cytryny i świeżą natka pietruszki, które wydobywają z kuskusu cały jego smak. Do tego małe rubinowe groszki, czyli pestki z granatu i pesto z rukoli oraz nerkowców. Świetnie nadaje się na lunch, a w połączeniu z kurczakiem czy białą rybą będzie pysznym obiadem. SKŁADNIKI (3-4 porcje) 1 szklanka kuskus 1 szklanka
DefinicjaSmakuziemniak, czosnek, przyprawy, jogurt i trochę wody. Niedużo, prawda? :) Zupa świetnie smakuje z prażonymi pestkami (słonecznik, dynia), orzechami (migdały, laskowe, nerkowce), pełnoziarnistymi grzankami, czy w mnie zdrowej wersji z groszkiem ptysiowym, czy serem. Dodatki można dobierać dowolnie, według tego co mamy akurat pod ręką :) Świetnie sprawdzi się jako przystawka, zwłaszcza gdy mamy niezapowiedzianych gości. SKŁADNIKI (4 porcje) 1 brokuł
DefinicjaSmakuczasie zjeść :D Wszystkie składniki twarożku umieszczamy w miseczce i rozgniatamy widelcem. Na talerzyku układamy kolejno : omlecik, twarożek, pokrojona w plastry truskawka, omlecik, twarożek, truskawki, starta czekolada lub kilka groszków gorzkiej czekolady. Smacznego
DefinicjaSmakugazowanej szczypta soli 1 łyżka oleju rzepakowego lub kokosowego mus 2 łodygi rabarbaru 1 łyżka ksylitolu lub cukru 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej dodatkowo jogurt naturalny listki świeżej mięty kilka groszków gorzkiej czekolady/ 1-2 kostki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i miksujemy na gładką masę. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dolewamy więcej wody, jeśli
DefinicjaSmaku