miękkości warzyw , doprawiamy solą , białym pieprzem , przyprawą curry dodajemy szczyptę bazylii i tymianku . Gdy zupa będzie już ugotowana i przestudzona dokładnie ją miksujemy blenderem. Podajemy gorącą z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo
Smakowite Daniamoże być ciekawą propozycją na wyśmienitą kolację. Nie wymaga dużego nakładu pracy jest wyrazista w smaku idealnie komponuje się z porem. Smakowitym dodatkiem do zupy zamiast grzanek może być groszek ptysiowy . składniki na 3 porcje 1 por 20 dag żółtego sera łyżka mąki 1/2 litra bulionu ( może być z kostki ) szklanka mleka 4 łyżki masła łyżeczka oliwy z oliwek
Smakowite Daniaszkl. cukru szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia po pół szkl. soku pomarańczowego i śmietany kremówki 100 g rozpuszczonego masła roślinnego 1 jajko, rozbełtane garść czekoladowych groszków lub posiekanej czekolady deserowej łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej do polania: 50 ml soku pomarańczowego wymieszanego z 3 łyżeczkami cukru pudru W misce łączymy suche składniki a w dużym kubku mokre
Dzieje kuchennej Wiewiórykolejną propozycję obiadową. Tym razem zrobiłam małe pulpeciki mielone w sosie pomidorowym z dużą ilością warzyw. Przygotowałam do nich ryż z dodatkiem marchewki i groszku firmy Sys, który idealnie wpasował się do mojego dzisiejszego dania. Taki obiad smakuje super, jest zdrowy i kolorowy. Post Pulpety w warzywnym sosie pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujeduże jajka 2 szklanki mąki 1/3 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w drobną kostkę lub garść groszków czekoladowych Banany rozgnieść widelcem na gładką masę. W misce dokładnie ubić jaja z olejem. Cały czas mieszając dodać rozgniecione banany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i mąkę. Papilotki napełniać do3/4
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!stół wjechał bowiem talerz z uszkami i dopiero przy stole został zalany zupą. Jako danie główne zjedliśmy: ja zrazy z polędwicy wołowej z kopytkami z suszonymi grzybami, zielonym groszkiem i sosem z trawy żubrowej, a PanMąż jagnięcinę na musie śliwkowym z kopytkami na maśle palonym i puree dyniowym z imbirem. Oba dania dania były dobre (choć kopytka Męża były lepsze
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!było za dużo makaronu? ;) Spaghetti z parmezanem w delikatnym sosie pomidorowym - potrawa z karty dziecięcej, jedzącemu smakowała bardzo! Ryby Smażony sandacz z masłem czosnkowo-ziołowym podawany na chrupiącym groszku cukrowym - kolejna kompletnie niedoprawiona potrawa... Brak soli, brak pieprzu... Bardzo szkoda, bardzo!; koszt: 43 Smażony dorsz podawany prosto z patelni z białą kapustą z ziarnami słonecznika i podwędzanymi ziemniakami - jeśli
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!lodówki. Następnego dnia pozostaje tylko włożenie łososia do piekarnika i upieczenie go. Łosoś był dość syty, szczególnie gdy poprzedzony został wyśmienitym pierwszym daniem, jakim był Krem z groszku podanym z jabłkiem , i dlatego nie wymagał żadnego towarzystwa. Jeśli jednak nie planujecie pierwszego dania, to polecam podać Piracką rybę w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw z delikatnym dressingiem i chrupiącą bagietką
Moja Delicjawarzywa umieścić w garnku, zalać bulionem i gotować do miękkości. Zupę zmiksować. Dodać zioła, masło, śmietankę i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Czerwień i błękitSkładniki: opakowanie paluszków krabowych 6 ugotowanych ziemniaków 4 ogórki konserwowe pęczek rzodkiewek sól, pieprz 4 jajka ugotowane na twardo mała puszka groszku zielonego ząbek czosnku 2 łyżki majonezu pęczek świeżego kopru Sposób przyrządzenia: Wszystkie warzywa plus paluszki krabowe pokroić w kostkę, dodać majonez z czosnkiem,doprawić solą i pieprzem
pieprzny smaczekTaka odmiana dorsza :) Bardzo szybko się robi, w zasadzie w ciągu pół godziny jest gotowy obiad :) U mnie do roladek gotowany groszek z marchewka i ziemniaki. Bardzo lekkie danie. Ziemniaki można zastąpić ulubioną kaszą. Składniki: 500 gramów dorsza sok z połowy cytryny 1 łyżka świeżej bazylii 1 łyżka świeżej kolendry 1 łyżka natki z pietruszki 1 łyżka listków lubczyku
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commożemy się oddawać dzięki nim lekkim, kulinarnym rozpustom :) Oto jedna z nich:) Przepis na ciasteczka czekoladowe znalazłam na blogu Grochem o Garnek. Natomiast nie mogłam się powstrzymać, by czekoladowe groszki, które były w tym przepisie, zamienić na kolorowe M&M's. Składniki na 12 sztuk 1 gorzka czekolada, 2 łyżki masła, 1/3 szklanki mąki, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Mój Smak na Życieblaszce przykrytej pergaminem. Plasterki szynki konserwowej i plasterki sera kroimy w kwadraty wielkości około 1,5- 2 cm . Na suche sucharki pierw układamy szynkę, następnie dajemy kropelkę keczupu (wielkości groszku), posypujemy ziołami prowansalskimi, dodajemy niewielkie kawałki cebuli i całość przykrywamy serem i możemy jeszcze raz posypać ziołami. Po przyrządzeniu sucharków, wkładamy je do gorącego piekarnika- temperatura około
Smakowy RajPrzestudzone jarzyny miksujemy blenderem lub w dzbanku do koktajli. Następnie zagotowujemy w garnku, ze śmietanką i przyprawami. Po około 3 minutach zupa jest gotowa. Można ja jeść samą, z groszkiem ptysiowym lub grzankami. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height
Smakowy Raj