groszek - 3077 przepisów (strona:116/206)

#2 Malezja: i jej słodkości 117

nazwie księżyc). Dostępne w czasie trwania święta Środka Jesieni, które miałam szczęście zobaczyć. 7. Cendol - lekko słodkie, przyjemnie rozpływające się w ustach cienkie galaretki z mąki z zielonego groszku. Pod nimi kruszony lód z mlekiem kokosowym z dodatkami według uznania sprzedawcy (najczęściej jest to masa z czerwonej fasoli) 8. Woda z trzciny cukrowe j- obok tej z kokosa mój

Gawron w rosole
SZYBKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM 444

Pyszna i szybka w przygotowaniu sałatka z kurczakiem, która świetnie sprawdza się podczas domowych przyjęć. Do sałatki można dodać pomidora, ogórka gruntowego lub groszek konserwowy.  Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka  sałata pekińska puszka kukurydzy przyprawa curry 1 papryka czerwona 1/2 połowy sera feta 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe  dymka  oliwa   Składniki

Kukuleczki
Marchewka duszona 146

Marchewka to jej nie lubi , można z groszkiem , ale i można i bez,mi i mojej rodzinie smakuje w każdej postaci , uwielbiam ją i mogła bym jeść ją codziennie , zapraszam serdecznie na wypróbowanie przepisu . Składniki  1 kg marchewki  2 łyżki masła  1 łyżeczka warzywka  sól  pieprz czarny ( według uznania )   pęczek natki pietruszki

Mój Smak
Mrożone owoce – dlaczego warto je mieć w lodówce? 140

ekspertów to przyczyna niewiedzy na temat produktów mrożonych. Pora to zmienić i docenić mrożone warzywa oraz owoce! Zachęcam do wypróbowania przepisu z użyciem mrożonek – zupy krem z mrożonego groszku . *wpis powstał we współpracy z marką Poltino Artykuł Mrożone owoce – dlaczego warto je mieć w lodówce? pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
"Kolorowa kuchnia roślinna" Magdalena Gembacka 120

przepisy podstawowe - bulion warzywny, kulki z ciecierzycy, figowy winegret, przecier z daktyli i wiele innych  śniadania: tutaj same pyszności: migdałowa kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią lub kolorowa miska zdrowia :-) smarowidła do chleba: pasty do kanapek z bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne zupy: np: czosnkowo - jaglana,  z pieczonych buraków

kruche babeczki
Okoń morski w pesto z cytryną 96

pokroić na plasterki i położyć na filecie. • Piec 30 minut w temp. 180 st.C. Jedliśmy tę rybkę z ryżem z kukurydzą i groszkiem

To co kocham
Puree z selera 149

gotuje się makaron, ryż albo różne rodzaje kasz.   Ale czy zamiast ziemniaków do obiadu serwujecie alternatywnie puree z warzyw? Ja tak robię. Można zrobić puree np. z groszku, marchewki... Dzisiaj zrobiłam puree z selera. Co Wy na to?  Lubicie seler? Sam, jako warzywo nie jest zbyt smaczny. Co innego jeśli dodaje smaku w zupie. Ale, odpowiednio przyrządzony

Kuchnia u Krysi
Kruche miseczki z piwnego ciasta z tuńczykową sałatką 136

każda po 160 g) - ja wykorzystałam:  Messicana e Tonno (tuńczyk z czerwoną fasolą, kukurydzą, marchewką i papryką) oraz Cous Cous e Tonno (tuńczyk z kaszą kuskus, ciecierzyca, marchewką, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi) Mąkę przesiać do miski, dodać sól i masło. Rozetrzeć wszystko razem do połączenia. Można użyć do tego celu widelca, całkiem sprawnie to idzie. Na końcu wlać piwo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 172

chleb (najlepiej żytni), ziemniaki, ryż, kasza, makarony, buraki, marchew, krakersy wielozbożowe (jak popularne Sunbites), batoniki proteinowe, mleko, musli, chlebki pita, płatki owsiane lub jęczmienne, popcorn (prażony bez tłuszczu), kukurydza, groszek, fasola, soczewica, a także owoce. Oczywiście nie bez ograniczeń. Na każdy z posiłków (częściej niż co 5 godzin) musimy zjeść swoją porcję 11-20 g węglowodanów, ni mniej, ni więcej

Proste-przepisy.pl
Naleśniko - Pizza 123

osoby: 1 duże jajko 1/2 szkl mleka 1/2 szkl mąki pszennej tortowej spora szczypta sody przesmażone kawałki szynki, kiełbasek (czyli to co nam zbywa w lodówce ) 2-3 łyżki groszku konserwowego 1-2 małe ogórki kiszone papryka czerwona, żółta pokrojona w kostkę po łyżce kukurydzy i fasoli czerwonej konserwowej ( ja nie miałam wiec nie dałam ;) sól, pieprz, papryka słodka

Gotowanie...to proste !
Potrawka z kurczaka 172

przygotowany na białej zasmażce, często z dodatkiem żółtka. Danie bardzo delikatne w smaku i dietetyczne. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa z rosołu. Potrawkę możesz wzbogacić dodatkiem warzyw: zielonego groszku, brokuła, marchewki czy kalafiora. Składniki: 1 kurczak 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty 1 łyżka mąki 1 łyżka masła sok z cytryny + otarta skórka śmietana natka pietruszki sól Wykonanie: umytego kurczka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 111

Jest idealna! Lekko ostra, aromatyczna, pełna smaku - najlepsza zupa krem z dyni! Swoją podaję z kleksem śmietanki i chrupiącym boczkiem, ale sprawdzą się też grzanki czy groszek ptysiowy.   Smacznego

Cooking Monster
Kotlety mielone faszerowane parówkami 162

Kotlety mielone każdy zna, każdy pamięta te od babci, mamy, szczególnie w niedzielny obiad, z buraczkami lub marchewką i groszkiem z ziemniakami. Zawsze mi smakowały i nie mogłam doczekać się kiedy będzie obiad. Często jadamy mięso mielone, w postaci - właśnie - kotletów mielonych, w spaghetti, lasagne, pasztetach, kiełbasach. Czasem faszeruje je "czymś", obsypuję "czymś". I tak jadamy kotlety w sezamie

Zasmakuj Kuchni
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 159

Jest idealna! Lekko ostra, aromatyczna, pełna smaku - najlepsza zupa krem z dyni! Swoją podaję z kleksem śmietanki i chrupiącym boczkiem, ale sprawdzą się też grzanki czy groszek ptysiowy.   Smacznego

Cooking Monster
Studzianina, studzienina, studzielina – kuchnia podkarpacka 156

różnorodne (tzn. chude z szynki, bardziej tłuste z golonki, czy żeberek). Studzianina jaką ja znam i widywałam na różnych stołach w mojej rodzinie nie była ozdabiana marchewką, czy groszkiem. Na talerzu pojawiała się czasem do ozdoby jedynie natka pietruszki. Galaretę podawano w talerzu, w którym zastygała, lub (rzadziej) na płaskim talerzu obróconą stroną ze smalcem w dół. Każdy mógł sobie

Trzeci talerz