Zupa porowo-ziemniaczana.

Zupa porowo-ziemniaczana.

Zupa porowo-ziemniaczana.

Pyszna zupa z porów i ziemniaków o gładkiej, kremowej konsystencji z subtelnym maślanym akcentem. Jej dużym atutem, oprócz smaku, jest czas przygotowania. Niezwykle krótki. Można ją podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym, czy też posypać posiekanym szczypiorkiem. Po raz pierwszy jadłam ją u koleżanki i z miejsca stałam się wielką fanką tego dania. Do przygotowania zupy użyłam po prostu wody, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby do warzyw dodać bulionu. Wówczas podkręci się nieco jej smak. Polecam. Skład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.