grillowany filet - 500 przepisów (strona:13/34)

Roladki z indyka z papryką w formie szaszłyków 144

risotta podałam roladki z indyka z papryką pieczone na patyczkach do szaszłyków. Świetnie komponują się z wiosennym ryżem. Składniki: 1 kg fileta z indyka (użyłam samych polędwiczek) papryki w różnych kolorach Marynata : przyprawa do grillowanych warzyw suszony czosnek słodka papryka w proszku sól, pieprz do smaku olej Mięso z indyka umyć, osuszyć, pokroić na na długie paski o szerokości

Czerwień i błękit
Grillowany łosoś i cytryny czyli Środowe Rybki odc.13 166

znalazłam go w "Smakach z Fjallbacki" przeczytałam o nim u Any. Prosty w przygotowaniu i rewelacyjny w smaku. To moja pierwsza próba grillowania rybnego i bardzo udana. Rybka jest troszkę słodkawa, zwarta, wilgotna... obłędna!1 filet z łososia ze skórą (pokroiłam na 3 części)1 łyżka nasion kopru włoskiego2 łyżki sezamu2 łyżki brązowego cukru2 łyżki posiekanego koperku 2 cytryny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z roszponki z dyniowymi gwiazdkami 138

smaku, zielone oliwki, olej rzepakowy do smażenia,  Sos: 100 g jogurtu naturalnego gęstego, 2 łyżki ziarenek kapary, pieprz świeżo zmielony. Przygotowanie: Filet z kurczaka płuczemy, z dwóch stron musztardą smarujemy, na patelni lub grillu grillujemy, szczyptę soli i pieprzu dodajemy. Mięso studzimy, następnie na paski kroimy.  Z dyni gwiazdki wycinamy, łyżkę oleju podgrzewamy

Moniki Smakołyki
Kromka warta obiadu 195

nimi trochę igliwia- skarb. Jakoś od razu pomyślałam, że smakowałyby dobrze z rukolą, która w tym roku całkiem nieźle nam urosła i nie wybiła od razu w kwiatostany. Półkilowy filet z łososia czekał drugi dzień w lodówce na wenę, więc użyłam go poniekąd ze względów praktycznych. A kromka to patent z hotelowej restauracji w Ischii- podano nam tam kiedyś(...)restauracji, jest kilka zdjęć z samej Ischii i blogowy wpis o tamtejszym ogrodzie La Mortella . No i oczywiście dzisiejsza inspiracja. GRILLOWANY ŁOSOŚ Z KURKAMI I RUKOLĄ NA CHLEBIE 250g kurek niewielki pęczek rukoli  ok 6 łyżek masła filet z łososia (ok 1/2 kilograma) sól mieszanka ziół prowansalskich 3-4 kromki pieczywa (u nas włoska biała bułka

les mirabelles
Grillowany łosoś z sosem winnym z rabarbaru, puree ziemniaczanym i duszoną na maśle fasolką 140

przełamania struktur i pyszną, duszoną na maśle ze świeżymi ziołami, fasolką szparagową. Danie godne polecenia i warte wypróbowania, nawet dla opornych na nowości. Składniki (na 2 porcje): Grillowany łosoś: 300 gram filetu z łososia 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu szczypta czosnku niedźwiedziego Sos winny z rabarbarem: 1 łodyga rabarbaru 50 ml czerwonego wina(...)miękkości, odlewam wodę. Ziemniaki przepuszczam przez praskę. Dodaję mleko, masło, przyprawy i całość mieszam do uzyskania gładkiego puree. Filet z łososia doprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dzielę na dwa kawałki i grilluję przez 3 minuty z jednej strony a następnie minutę z drugiej. Na koniec posypuję szczyptą czosnku niedźwiedziego. Na maśle i oleju smażę

Mango Papaja
Obiad wyśmienity w 20 minut 370

czarnuszka sól różowa himalajska glassa sojowa Ponti od  INDEX FOOD ocet balsamiczny z Modeny Ponti od  INDEX FOOD Najpierw umyj filet z kurczaka osusz i pokrój w plastry. Posól i wrzuć na patelnię do grillowania. Następnie przygotuj frytki. Wsyp je do miski, posól, posyp przyprawą do pizzy. Następnie polej olejem rzepakowym, wymieszaj dokładnie i szybko włóż

Z Kuchni Do Kuchni
"sushi" z kurczakiem i brokułami ;) 229

pałeczki do jedzenia sushi (opcjonalnie widelec ;))mata bambusowa do rolowania sushiostry nóżFilety z kurczaka:  Filety z kurczaka kroimy w paseczki. Filety z kurczaka przez 20 minut moczymy w sosie sojowym. Następnie oprószamy mieloną papryką grillowany kurczak odstawiamy do wystygnięcia.Brokuły:Brokuły gotujemy we wrzątku ( wrzucamy do wrzątku) z dodatkiem łyżeczki cukru i soku z cytryny (by brokuły

Bon Appetit Małgorzaty
Grillowany łosoś podany z fasolką szparagową 181

łososia ze skórą jako dodatek do łososia posłuży nam fasolka szparagowa z nieco mniej zdrowym masełkiem z tartą bułką. Grillowany łosoś podany z fasolką szparagową – przepis 1. Dokładnie myjemy i filetujemy łososia (chyba, że uda nam się kupić filet). Nie mniej łosoś ma duże ości i najłatwiej jest je wyciągnąć pensetą. Następnie dzielimy łososia na dwie części(...)talerzu skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy świeżo posiekanym koperkiem i wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki. W międzyczasie odcinamy końcówki od fasolki i dokładnie myjemy. 3. Łososia grillujemy (na patelni grillowej) jakieś 6-8 minut z każdej strony, zaczynając od strony ze skórą. 4. Fasolę gotujemy, aż będzie miękka. Przed końcem gotowania roztapiamy na patelni masełko i mieszamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego wg Pascala 160

Post Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Wyniki konkursu z Kamisem 98

gałązkami tymianku MARIOLA: Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym Składniki 1 duży pstrąg 1 woreczek kaszy z warzywami 4 plastry surowego boczku 1 brokuł sól, pieprz biały pieprz zielony warzywa do dekoracji cytryna tymianek Wykonanie Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, w filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem.. Filety z pstrąga oprószamy(...)czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut . Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje:) smacznego :)  Zwycięzców proszę o wysłanie maila z danymi do wysyłki na twins.ala@wp.pl

Wielki apetyt
Grillowany kurczak w różowej marynacie 142

Sezon grillowania trwa nadal, więc dla Was kilka przepisów. Moja pierwsza propozycja to KURCZAK W RÓŻOWEJ MARYNACIE . Uwielbiam grillować, więc ciągle szukam nowych potraw, ten kurczak jest bardzo kruchy i pyszny. KURCZAK Z GRILLA W RÓŻOWEJ MARYNACIE SKŁADNIKI: 4 filety z kurczaka MARYNATA: 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki keczupu łyżka musztardy paprykowej pieprz czarny i ziołowy, sól tymianek(...)papryka wędzona WYKONANIE: Filety pokroić w paski w poprzek włókien i rozbić lekko na plastry. Posolić trochę. Z jogurtu, keczupu, musztardy i przypraw zrobić marynatę i zanurzyć w niej kawałki kurczaka, obtaczając je dokładnie. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed położeniem na grilla otrzepać mięso z nadmiaru marynaty. Grillować po ok. 5 minut z każdej strony

Kuchnia Beaty
Kurczak faszerowany fetą 139

dawna myślałam o grillowanym kurczaku z  osławiona fetą. Bardzo ja lubię za jej słony smak i delikatna strukturę. W sobotę zapowiedziało mi się kilka osób i postanowiłam wypróbować to co mi chodziło po głowie od kilku dni. Składniki na 6 porcji 6 filetów drobiowych 1 opakowanie fety 1 łyżkę świeżej bazylii 1/2  papryki żółtej lub czerwonej(...)przekładamy fetę ,wsypujemy pokrojoną bazylie i pokrojoną drobno paprykę.Delikatnie potrząsamy oby składniki wymieszały się. 4 . Filety przekroić na połówki ale nie do końca .  5 .  Do rozkrojonego filetu nałożyć farszu z fety i złożyć go . Układać na tacce do grillowania

Eli Gotowanie
Sałatka z grillowaną cukinią, kurczakiem i pomidorkami 203

poniedziałkowe przedpołudnie zapraszam Was na lekką sałatkę z grillowaną cukinią. Do przygotowania sosu użyłam  Wielkopolskiego Oleju Lnianego , który otrzymałam do testowania od sklepu SEMCO . SKŁADNIKI: 5 liście sałaty kruchej, 10 liści sałaty dębowej, 1/2 cukinii, 1 filet z piersi kurczaka, 10 pomidorków cherry, 1 ogórek, 1 łyżka oleju, sól, pierz, Sos: 1,5 łyżki Wielkopolskiego Oleju Lnianego SEMCO(...)łyżeczki soku z cytryny, 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję w kostkę. Cukinię kroję w plastry. Oprószam solą oraz pieprzem. Cukinie skrapiam olejem i układam na rozgrzanym grillu. Grilluję po około 4 minuty z każdej strony.  2. Pomidorki cherry przekrawam na pół. Ogórka obieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Makaron bavette z grillowanym kurczakiem, cukinią i czerwoną bazylią 147

grillowany, cukinia podsmażana przyprawą – suszone pomidory z czosnkiem i bazylią doprawiana.  Mięso i cukinia z makaronem zmieszana, bazylia czerwona w dużej ilości dodana,  grana padano dołożone i pieprzem doprawione.  Składniki: 2 - 3 porcje makaronu bavette, 1 mała cukinia, 10 g sera grana padano, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, pieprz cytrynowy do smaku, 1 filet(...)bazylią, świeża czerwona bazylia. Przygotowanie: Musztardę mieszamy z 2 łyżkami oliwy, doprawiamy pieprzem czarnym i cytrynowym oraz szczyptą soli. Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy go przygotowaną musztardą i odstawiamy na ok. 15 min, następnie grillujemy na grillu bądź patelni grillowej. W tym czasie przygotowujemy cukinię i makaron, który gotujemy w lekko osolonej wodzie

Moniki Smakołyki
Filet z kurczaka w sosie żurawinowym 476

czasu gości jako dodatek do mięs.Dziś mam dla Was przepis na mięso z dodatkiem sosu żurawinowego.Grillowana pierś z kurczaka w połączeniu ze słodko – kwaśnym sosem tworzy fantastyczną całość , która zachwyci nie tylko wielbicieli nietypowych smaków!SKŁADNIKI- filet z kurczaka – 500 g- jogurt naturalny – 3 łyżki- sól – do smaku- pieprz – do smaku- chili

Ostra na Słodko