grillowany filet - 500 przepisów (strona:12/34)

Grilowana Dziczyzna z konfiturą z jarzębiny ,moreli i gruszki 157

ViolaPassion Grillowana sarna. Luksusowe danie na naszym domowym stole Składniki: 2 osoby 2 filety z sarny 4 gałązki świeżego rozmarynu 10 ziarenek owocu jałowca sól, pieprz konfitura Sposób: Filety oczyszczamy z błonek myjemy i marynujemy na 24h w wodzie tyle by zakryć mięso ,rozmarynie i jałowcu. zabieramy się za konfiturę przepis znajdziesz niżej w linku : tutaj Mięso musimy

Viola cooks with passion
Dorsz w sosie tysiąca wysp 166

dzisiaj proponuję danie nie do końca obiadowe, choć oczywiście można podać je na ciepło. Sos tysiąca wysp pasuje bowiem idealnie do grillowanych mięs, ryb, pieczonych ziemniaków czy  frytek...Serdecznie polecam. Składniki: 4 świeże filety z dorsza bez skóry ( u mnie 80 dkg) 2 jajka mąka pszenna  do panierowania przyprawa do ryb Kamis sól  i pieprz

Gosia gotuje
Szaszłyki z serem halloumi, kurczakiem i warzywami 218

dodatkiem mleka krowiego . Ser ten jest bardzo podobny do mozzarell i. Biały, elastyczny, może być nieco gumowaty. Świetnie nadaje się do grillowania. Ja wykorzystałam go do szaszłyków, aby je trochę urozmaicić;) Składniki (9 szaszłyków): - 2 filety z kurczaka (pokrojone na dość małe kawałki), - 1 opakowanie sera halloumi, pokrojone w kostki, - 1 cebula, pokrojone w ćwiartki, - pół cukinii, pokrojona(...)lodówce na co najmniej 2 godziny. Warzywa doprawić. Na namoczone patyczki nałożyć kawałki kurczaka, sera halloumi, cukinii, cebuli, pieczarki, aż zapełnimy cały patyczek. Rozgrzać łyżkę oliwy na patelni do grillowania, ułożyć szaszłyki. Grillować ok. 10 min, aż kurczak będzie gotowy, obracać co jakiś czas, żeby usmażyły się z każdej strony.  Przez większość czasu grillować pod przykryciem. Ja podawałam

Corner With Recipes
Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym 165

pomarańczy szczypta pikantnej papryki wędzonej kilka kropel tabasco Składniki na sos mieszamy i na chwilę odstawiamy. Szparagi nacieramy oliwą i grillujemy chwilę na rozgrzanej patelni. Doprawiamy je solą. Na każdej kromce układamy kiełki, odsączone z oliwy filety z tuńczyka oraz szparagi. Całość ozdabiamy posiekanymi ziołami i polewamy sosem. Smacznego :) Artykuł Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym

Mienta blog
Grilowany kurczak z limonką i ziołami 237

ziół Składniki: - 6 limonek - 2 łyżki oliwy - 2 zielone papryczki chili - 1 garść listków świeżej mięty - 1 garść świeżej kolendry - sól morska, pieprz - 12 udek kurczaków lub 6 filetów z kurczaka Składniki na 4 porcje. Limonki dobrze myjemy, ścieramy z nich skórkę, a następnie wyciskamy sok do większej miski (wyciśniętych limonek nie wyrzucamy). 1 papryczkę, miętę i kolendrę drobno siekamy(...)czasie kurczaka wyciągamy z lodówki i jak osiągnie pokojową temperaturę to wrzucamy go na grilla lub na grilową patelnie i grillujemy ok. 12 minut z każdej strony aż będzie dobrze upieczony. Masze udka czy filety dekorujemy liśćmi mięty i kolendry oraz plasterkami chili Smacznego Uwagi: z udek kurczaka dobrze jest wyciągnąć kości żeby szybciej się ugrilowały, a jeżeli używamy

Kuchenne Wariacje
Śląskie kolorowe szaszłyki 182

piekarniku, po czym położyłam je na grill, dosłownie na 5 minut, by nabrały smaczku :) Szaszłyki zrobione w taki sposób najlepiej podawać same lub z pieczywem. Składniki: Ok. 80 dag filetów z kurczaka Ok. ½ kg kiełbasy np. Śląskiej 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka zielona 1 niezbyt gruba cukinia Około ½ kg niedużych pieczarek (jeśli są większe(...)łyżeczka soli 3 łyżeczki dowolnej przyprawy do kurczaka Dodatkowo: Długie szpilki do szaszłyków Grill z opałem Na kilka godzin przed planowanym grillowaniem, (co najmniej 4 – 5) marynujemy mięso z kurczaka, by nabrało ładnego aromatu przypraw, czyli filety z kurczaka kroimy w kawałki, a następnie suche składniki zalewy wraz z czosnkiem zalewamy olejem, mieszamy, po czym wylewamy na mięso. Całość

Smakowy Raj
Warkocz z kurczaka ze szpinakiem 259

też znajomych na imprezie?Te przepis jest dla Was!Soczysta … zamarynowana … a potem grillowana pierś z kurczaka podana z aromatycznym szpinakiem jest nie tylko smaczna , ale i rewelacyjnie wygląda!Robi się ją błyskawicznie i tak samo szybko znika! SKŁADNIKI:- filet z kurczaka – 300 g- jogurt naturalny – 3 łyżki- sól czosnkowa – 1 łyżeczka- pieprz

Ostra na Słodko
Czosnkowo- cytrynowy grillowany łosoś z warzywami po prowansalsku 127

Składniki: 2 filety z łososia- każdy po 300 g 10 ząbków czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek 1 cytryna 1 natka pietruszki 1 natka koperku

ClauditteMissCooking
Grillowane szaszłyki drobiowe w curry podane z azjatyckim sosem 184

Grillowany kurczak w curry, podany w azjatyckim sosie. Palce lizać! Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżka soku z cytryny, 1 cebula, 1 łyżeczka curry, 1 łyżka oliwy, sól do smaku. Składniki na sos: 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka przyprawy do zup, 1 łyżka soku z cytryny, ½ łyżeczki mielonej ostrej

Tradycyjna Kuchnia
Dietetyczna sałatka z selera 226

ziołami Sos light  4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1/2 łyżeczki curry 2 ząbki czosnku sól , pieprz  do smaku WYKONANIE Filet płuczemy, osuszamy i przyprawiamy. Pierś przekrawamy na połowę tak, by była cienka. Grillujemy  z obu stron ok 10-15 min. W tym czasie seler płuczemy i kroimy na drobne kawałki w kostkę. Wsypujemy do miski. Dodajemy

W kuchennym oknie Ewy
Grillowany łosoś i cytryny czyli Środowe Rybki odc.13 194

znalazłam go w "Smakach z Fjallbacki" przeczytałam o nim u Any. Prosty w przygotowaniu i rewelacyjny w smaku. To moja pierwsza próba grillowania rybnego i bardzo udana. Rybka jest troszkę słodkawa, zwarta, wilgotna... obłędna!1 filet z łososia ze skórą (pokroiłam na 3 części)1 łyżka nasion kopru włoskiego2 łyżki sezamu2 łyżki brązowego cukru2 łyżki posiekanego koperku 2 cytryny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z roszponki z dyniowymi gwiazdkami 162

smaku, zielone oliwki, olej rzepakowy do smażenia,  Sos: 100 g jogurtu naturalnego gęstego, 2 łyżki ziarenek kapary, pieprz świeżo zmielony. Przygotowanie: Filet z kurczaka płuczemy, z dwóch stron musztardą smarujemy, na patelni lub grillu grillujemy, szczyptę soli i pieprzu dodajemy. Mięso studzimy, następnie na paski kroimy.  Z dyni gwiazdki wycinamy, łyżkę oleju podgrzewamy

Moniki Smakołyki
Kromka warta obiadu 226

nimi trochę igliwia- skarb. Jakoś od razu pomyślałam, że smakowałyby dobrze z rukolą, która w tym roku całkiem nieźle nam urosła i nie wybiła od razu w kwiatostany. Półkilowy filet z łososia czekał drugi dzień w lodówce na wenę, więc użyłam go poniekąd ze względów praktycznych. A kromka to patent z hotelowej restauracji w Ischii- podano nam tam kiedyś(...)restauracji, jest kilka zdjęć z samej Ischii i blogowy wpis o tamtejszym ogrodzie La Mortella . No i oczywiście dzisiejsza inspiracja. GRILLOWANY ŁOSOŚ Z KURKAMI I RUKOLĄ NA CHLEBIE 250g kurek niewielki pęczek rukoli  ok 6 łyżek masła filet z łososia (ok 1/2 kilograma) sól mieszanka ziół prowansalskich 3-4 kromki pieczywa (u nas włoska biała bułka

les mirabelles
Grillowany łosoś z sosem winnym z rabarbaru, puree ziemniaczanym i duszoną na maśle fasolką 171

przełamania struktur i pyszną, duszoną na maśle ze świeżymi ziołami, fasolką szparagową. Danie godne polecenia i warte wypróbowania, nawet dla opornych na nowości. Składniki (na 2 porcje): Grillowany łosoś: 300 gram filetu z łososia 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu szczypta czosnku niedźwiedziego Sos winny z rabarbarem: 1 łodyga rabarbaru 50 ml czerwonego wina(...)miękkości, odlewam wodę. Ziemniaki przepuszczam przez praskę. Dodaję mleko, masło, przyprawy i całość mieszam do uzyskania gładkiego puree. Filet z łososia doprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dzielę na dwa kawałki i grilluję przez 3 minuty z jednej strony a następnie minutę z drugiej. Na koniec posypuję szczyptą czosnku niedźwiedziego. Na maśle i oleju smażę

Mango Papaja
Obiad wyśmienity w 20 minut 392

czarnuszka sól różowa himalajska glassa sojowa Ponti od  INDEX FOOD ocet balsamiczny z Modeny Ponti od  INDEX FOOD Najpierw umyj filet z kurczaka osusz i pokrój w plastry. Posól i wrzuć na patelnię do grillowania. Następnie przygotuj frytki. Wsyp je do miski, posól, posyp przyprawą do pizzy. Następnie polej olejem rzepakowym, wymieszaj dokładnie i szybko włóż

Z Kuchni Do Kuchni